SIRI sin blogg

LIVET I TRØNDERBY

En synthkompis spurte meg her forleden hvordan livet i TRH er, og nå som Bylarm har lagt seg, med alle sine diskorock-, synth- og, øh, nu rave-band, kan man jo lure på hva jeg gjør her oppe...

Her er fine ting som gjør livet gøy også i denne byen:

1. Brukbar. Mange av oss hadde ikke overlevd uten. Let etter DJ Vinny (housediskopusher), snille bartendere, IT-gründeraktige stamgjester og meg i galleriet på www.brukbar.no
2. Fantastiske P3, livet er en fest og vi later alle som vi går på folkehøyskole på Tyholt
3. Bitch Cassidy, et av byens beste band
4. økoburger på Ramp, min andre favorittkafe er like stue-aktig som Brukbar

Island på P3

Love your bum

Siste Isblogg:

Eberg, mannen bak en av årets morsomste låter (se Isblogg 2 og 3 om en tekst basert på utklipp fra toalettpapirpakker. Se samme sted om min synging over mobiltelefon i fylla), kom og plukka meg opp ved ei forblåst kirke. Intervju i bilen. Første spørsmål var selvsagt om låta "Love your bum". Etter at vi hadde farta litt rundt, og intervjuet offisielt var over, fortalte jeg ham om da jeg ble stoppa på vei ut av kunstgalleriet i Reykjavik, nynnende på låta og måtte synge den til ham over telefon. Eberg fortrakk ikke en mine.
"Don´t you remember this? Was it not you in the other end?"

Kanadier i Reykjavik

Regnet sto skraatt inn over oss paa hovedgata, Laugarveg ("Vaskeveien"). Mellom meg og minibanken strevde en fyr, som etter aa ha trykka og ordna, snudde seg til meg og sa "sorry," antakelig for aa unnskylde at han brukte saa lang tid. Etter litt mer piping, trykknig og arm-aktivitet, var han endelig ferdig. Siris VISA-kort skulle til aa gaaa inn i sprekken, da jeg forfjamsa saa 15000,- iskr (ca 1500 nok) fortsatt sitte i minibanken. Forvirra lurte i 0,13 sekunder paa om jeg skulle stikke penga i lomma, men snudde meg ut mot gata og ropte: "HEY!"

"ÖY!!!" Ikke för jeg plystra, snudde han seg, jeg pekte paa minibanken og han kom tilbake.

Reykjavik stilna - Isblogg 6

hvor ble det av alle kameraene? De lattermilde nordmennene? Bandmedlemmer med instrumentkasser paa ryggen paa vei til sin fjerde showcase? Köen utafor Kaffibarinn?

Baade byen og vi har roa oss, alle er smaaforkjöla og slitne.

Siden slutten av festivalen, har vi blant annet mött Einar Örn (fra Sugarcubes og Ghostigital) og sett en pönk- og disko-utstilling paa det som er ekvivalentan av Folkemuseet her.

...Ooog... kjöpt ull-lue i tradisjonelt islandsk mönster ;-)

I gaar raaporterte jeg om pur unge diskopönks som ivaretar Islands framtid paa NRK P3:
http://www6.nrk.no/magasin/upunkt/p3/comboxer/musikkmisjonen/opptak.php#

Anbefalt dansemusikk - Isblogg 5

Det beste bandet paa festivalen vi har vært paa:

http://www.myspace.com/apparatorganquartet
http://www.icelandairwaves.com/artists.asp?pageID=18&artistID=158

Et amerikansk band, Walter Meego, var ogsaa veldig fint, ligner paa Hot Chip og har en laat som höres ut som the missing link between New Order og Happy Modnays:
http://www.waltermeego.com/

Ull har kommi for aa bli! Isblogg 4

Iceland Airwaves, min gud, det er femte kvelden i kveld. Gaarsdagen ble avslutta klokka 6 om morran etter en innföring i islandske festevaner: med lammekjött i bröd. Maria var gonzojournalist, og jeg er stolt av henne for utholdenheten. Daarlig biljard og en lun stonerocker var ogsaa inne i bildet. Stonerockeren, Jonbi, kjenner hele byen og kunne dessuten fortelle at "wool is really fashion here now," som forklaring paa alle de tova ull-luene med horn, tutter og smaa rare topper paa.

Andre fine folk som preger dagene:

Olaf - skotsk-tysk journalist som snaker om ull-luer og dingser med gullfisker paa innimellom mine forsök paa aa faa noe vettugt om musikkbransjen av ham.

ISBLOGG 3 - hvor mye vodka kan man klare paa to timer?

Dag 3 av festivalen (fredag) begynte snilt men tidlig visste vi at "dette var kvelden da alt kan skje". Grunn: dunker med gratis vodka. Den förste bloody maryen var sterk.
Siri: "And one more for me as well, please."
Bartender med olabukse, papirtaggen sitter fortsatt paa: ""And what three things have to be in place for a good bloody mary?"
S: "Vodka!"
Bartender: "Exactly!"
Og mer trengte jeg ikke si, saa lenge jeg viste vett for saapass. Etterhvert gadd ikke folk vente paa bartenderen, men blanda seg sine egne. Et par tok seg sin egen vodkadunke og drakk av den som det skulle vært vann (ja, dette var et sponseparty arrangert av et magasin med et visst hipster-image).

Isblogg 2 - Maria og Siri paa Island

Gaar fortsatt og nynner paa den deilige laata til Eberg, Love your bum: "supersoft and extra stroooong." Det var ikke för jeg kikka i coveret til plata hans "Voff! Voff!" at jeg skjönte hvor tekstlinjene var henta fra, for der var det deilige utklipp fra toalettpapirpakker som gjorde hele teksten.
www.eberg.net

Eberg skal spille för vaare glade gutter i Datarock paa festivalen i kveld. Det gleder jeg meg til. Skal ellers pröve aa faa med meg det jeg rekker av Mugison, Æla (islandsk for "spy"..) Petur Ben og Reykjavik! (bandet, altsaa).

I gaar saa vi Islands nye fjortis-Kraftwerkpönkere (litt som Slagsmaalsklubben, for de som kjenner dem): Ultra Mega Technobandid Stefan. Oppkalt etter en stil som en av de skreiv for et par aar sia om en mann som het Stefan. Morro aa se kidsa danse, og gulvet gynga under oss. Göy göy göy. Dette til fordel for en overfylt klubb kalt Gaukurinn der We Are Scientists spilte. Det var ikke mulig aa komme mer enn en halvmeter innafor döra. LÖNG RÖÐ, som de sier her (=lang kö)!

ISBLOGG

Ankom Reykjavik mandag, storöyd paa flybussen inn til byen lurte jeg paa hvor det daarlige været var. Under straalende sol pekte jeg paa damp som kom opp fra bakken og var fornöyd med at det var flere varme kilder paa veien. En av dem er Den Blaa Lagune, som jeg ilöpet av de förste dagene har lært hvordan ble blaa. Men det kan vi komme tilbake til, for til helga skal vi dit paa Hang over party (alle regner med at de/vi kommer til aa være hung over da).

I dag starta festivalen vi er her for,
www.icelandairwaves.com

og det har gaatt mest tid med til aa pröve aa faa en viss oversikt over den OVERVELDENDE mengden band og artister som spilelr paa Airwaves. I tillegg har vi maattet

Syndicate content