I kjølvannet av Fauxliage

Da jeg oppdaget Fauxliage, åpnet det seg en helt ny verden av musikk for meg. Jeg hadde hørt på Front Line Assembly, men ikke på Delerium. Det gjorde jeg nå, og jeg ble helt hekta. Det er en skam at man ikke har oppdaget noe sånt før. Sanger som Silence, Innocente og After All er bare så utrolig flott, og det er mye mer. Mye, mye mer og remixer i tillegg,
Nå er det slik at Bill Leep samarbeider med mange artister. Leigh Nash er med både i Fauxliage og på noen Delerium-spor. Lisa Gerrard har også samarbeidet med Delerium. Hun står i tillegg bak filmmusikken til Whalerider. En flott film med flott musikk til. Begge deler bør oppleves.
En annen artist som har samarbeidet med Delerium er Jael. Hun synger på After All på Chimera og Lost and found på Nuages du Monde. Jael har hatt mye rart for seg, Hun synger blant annet i et sveitsisk band som heter Lunik. Lunik lager utrolig flott popmusikk, og Jael har en flott stemme. Nå er hun i tillegg med i en duo sammen med en gitarist som heter Luk.
Dette er bare to ting jeg har oppdaget etter å ha oppdaget Delerium. Å oppdage musikk er utrolig spennende fordi det bak hver oppdagelse som regel ligger mer spennende og venter.
Og dette er dessverre ting du aldri vil oppdage dersom musikkverden skulle bli overlatt til Free Record Shop og de andre kjedene. I så måte er internett en uvurderlig kilde til ny musikk. Kanskje plateselskapene også oppdager det en vakker dag.

<em>irios</em> sitt bilete

mens vi er inne på temaet

mens vi er inne på temaet "internett"... her har jeg noen "internett-linker" til deg ... (noen av disse kjenner du nok til fra før av)

(burde nok dempe volumet på pc-speakerne før du klikker videre)

Synaesthesia
http://www.myspace.com/flasynaesthesia
"Ephemeral" er mitt favorittalbum, men "The Collection" slår heller ikke feil om man ikke finner det første.

Conujure One
http://www.myspace.com/conjureone
Her liker jeg selv albumet "Conjure One" mest.

Noise Unit
http://www.myspace.com/noiseu
Sjekk ut nyeste albumet "Voyeur"

Decree
http://www.myspace.com/decreemomentofsilence
Her burde du teste ut albumet "Wake of Devastation" (!)

Jeg er selv über fan av FLA. Har hele 92 CD'er idag fra diverse prosjekt disse gutta har vært involvert i. Det er stort spenn i genre - du finner alt fra minimalistisk ambient til lett popmusikk, med et repertoar som strekker seg helt opp til brutal industriell power noise.

Rhys Fulber har jo bl.a produsert flere album og remixet tonnevis av låter for Fear Factory... noe som gjør at soundet virkelig får det distinktive preget av FLA ... noia-basslines, med fyldige ambient soundscapes som ligger og lurer i bakgrunnen konstant.

Ta en titt her for en greit oversikt over alt FF + Fulber...
http://www.discogs.com/search?type=all&q=fear+factory+fulber&btn=Search

Ja, rundtomkring FLA (og individene involvert i dette bandet oppimellom årene) ligger det mye spennende og lurer. Hvordan skulle man funnet frem til alle disse godsakene uten internett?


<em>Illsynth</em> sitt bilete

conjure

noia-basslines:p mye bra her, har hørt endel på conjure one albumet, behagelig å slappe av til, god vokal og fin lyd(takk for tipset Marte)


<em>Disynthegration</em> sitt bilete

Vokalisten i Conjure One

Hun har en helt fantastisk stemme. Særdeles forførende. :)

---------------------------------------------
* I have counted to infinity. Twice *


<em>irios</em> sitt bilete

Hvilken av dem? :-P

Hvilken av dem? :-P

Hver eneste låt har jo en ny vokalist (nesten) :-)

http://www.discogs.com/release/161743
http://www.discogs.com/release/510562


<em>Disynthegration</em> sitt bilete

Ah

Jeg har en skive hjemme hvor det er ei dame som går igjen i mange låter; Joanna Stevens.

---------------------------------------------
* I have counted to infinity. Twice *


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.