Nørrebro, København

Ja, så er de igang igjen ved Ungdomshuset (tilsvarende Blitz-huset) på Nørrebro i København. Masse demonstrasjoner og bråk. Som nabo til 'Ungeren' (bor ca. 200 m derfra) kan man en lørdag kveld som nå høre roping, sirener og alminnelige demo-lyder (+ se bildene på TV-nyhetene). Bakgrunnen for bråket er kort fortalt at kommunen har solg huset på Jagvtvej 69 (som de unge fikk råderett over en gang på 80-tallet etter å ha okkupert det - litt sånn som man kjenner historien fra Norge) til en nykristen sekt (!) som vil ha de unge punkerne ut av huset. Man kan jo mene hva man vil om hva som er riktig og feil m.h.t. eierforhold, jus osv; men det var ihvertfall ikke smart av politikerne å selge det huset.

Anyway, som gammel (34) punker og venstreorientert er det litt vanskelig å ta stilling til det som skjer her i Kbh nå. Instinket har alltid vært å støtte Ungdomshuset (har jo vært innom på et par punkkonserter og mimra over tenåringsåra), men ærlig talt så gidder jeg ikke mere bråk, brostein i lufta og ruteknusing utenfor stuedøra ! Jeg vet at politiet i Danmark har endra stil de siste par år, og blitt 'forebyggende' i strategien. Dvs. at de slår og arresterer folk 'før skaden skjer'. Tviler ikke på at de sikkert gjør noen feil også, men faktisk så orker jeg ikke de små tenårignspunkernes vrede lenger. De fleste av dem er jo bar middelklassebarn med identitietskrise (hvem er/var ikke det!) og for mye fritid.

Tvil om holdninger er vel et tegn på enten elde eller visdom. Ikke skal jeg avgjøre hvilke av de to ting som gjør seg gjeldende i min situasjon :)

<em>Bassington-Bassington</em> sitt bilete

Jeg synes refleksjonene dine

Jeg synes refleksjonene dine er et sunnhetstegn. Har lignende bakgrunn som deg, men ble kurert for sånt for resten av livet.

:d

"The love of someone who does not cause difficulties is of long duration. To have a relationship with a friend who is shy and timid is pleasurable; but friends who have continuous needs and demands are unbearable."
- Abu Bakr Muhammad ibn Ahmad ibn Dawud


<em>Nikko</em> sitt bilete

Ja, den jævla ungdommen. Da

Ja, den jævla ungdommen. Da vi var unge hadde vi ekte engasjement. *ler*
En liten quiz: Hvem sa dette?
"Our youth now loves luxury. They have bad manners, contempt for authority, disrespect for older people. Children nowadays are tyrants. They no longer rise when their elders enter the room. They contradict their parents, chatter before company, gobble their food and tyrannize their teachers."
;-)
---
produced by bumlover@gmail.com


<em>Mallpunk</em> sitt bilete

Den godeste Sokrates sa det

Den godeste Sokrates sa det vel neppe på engelsk, så sitatet kunne du vel like gjerne tatt i norsk oversettelse ;)

Jeg hadde forøvrig ikke særlig sans for steinkasting selv som ung, naiv og engasjert demonstrant. Jeg har vel alltid hatt et snev av borgerlighet i meg :P


<em>Nikko</em> sitt bilete

Whatever. Er anglofil, så

Whatever. Er anglofil, så da tok jeg det på engelsk. Synes det ser kulere ut da. ;-)
Har ikke mye sans for steinkasting jeg heller, men liker enda mindre politivold. :-P
---
produced by bumlover@gmail.com


<em>Karirari</em> sitt bilete

SÅ enig! *klappe på

SÅ enig! *klappe på norsken*


<em>Gird_09</em> sitt bilete

deilig deilig

Som barn av en industriarbeider og en ufør alkoholiker blir jeg veldig glad av å høre sånn.
Jeg blir faktisk personlig fornærmet av alle disse middelklasseraddisene, og jeg er drittlei av dem. Jeg håper faktisk noen snart river blitzhuset og kaster de vestkantbøllene på dør. De får snart finne noe bedre å ta seg til enn å ødelegge for oss ekte anarkister, som faktisk vet hva det er å ikke ha mat på bordet hver dag.
Det er lett å demonstrere og kalle politiet stygge ting når man kan gå hjem til mamma å få vasket undertøyet etterpå, eller når pappa kjenner en advokat som kan hjelpe deg. (Eller når pappa sitter i byrådet og faktisk er advokat...)
Hiv dem ut og få dem hjem.
___________
Last man standing.


<em>Nikko</em> sitt bilete

Tveegget sverd det der.

På den ene siden er jeg trygt forankret i min såkalte middelklassebakgrunn. Mine foreldre er begge universitetsansatte.
På den andre siden har jeg kjempet for selvstyrt aktivitetshus i Bergen, jeg har demonstrert mot uvettig miljøpolitikk og jeg har demonstert mot rasisme.
Er jeg hovedfienden din, da, Gird?
I tillegg har jeg, som forhenværende student og akademiker og sønn av nevnte akademikere, opplevd at det å være fattig ikke er forbeholdt folk som faller inn i antikverte benevnelser som "arbeiderklassen". Jeg har levd fra hånd til munn som arbeidsledig, måtte kjempe med sosial- og trygdekontor for å få de pengene jeg hadde krav på og opplevd det nedverdigende i å måtte handle mat på rekvisisjon med ungen på slep. Jeg har heller ikke valgt jobber etter ønsket om å tjene mest mulig penger, men etter mitt engasjement.
At det finnes en haug idioter på Blitz og andre hus er hevet over enhver tvil, men det finnes da en del virkelige idealister der også, som det gjør på Nørrebro.
Den såkalte "arbeiderklassen" stemmer i stor grad FrP eller Arbeiderpartiet her til lands og gidder som oftest ikke lette på rævva for å forandre jack shit. Der er du et unntak, Gird, og det tror jeg du vet. Da er det bra synes jeg at noen prøver å gjøre en forskjell, uansett om pappa tar trikken eller kjører BMW til jobben.
Fordommer går alle veier, det har jeg opplevd selv, da jeg ble løftet vekk av to politimenn mens en eldre dame spyttet etter meg før de loset meg inn i Svartemarja og kjørte meg på glattcelle sammen med en haug andre ungdommer, da min datter fikk høre "stakkars barn" om seg selv da hun satt ved siden av sin far på bussen den tiden jeg hadde knallrødt hår og da jeg gikk inn på Blitz ikledd dress, bare for å nevne tre eksempler. Selv er jeg knapt bekjent av å kalle meg radikal eller anarkist lenger fordi det er uttrykk som ofte brukes for å splitte opp og dividere mellom "riktige og "feile" motiver for engasjement.

For å sitere "Life Of Brian":
Brian: Excuse me. Are you the Judean People's Front?
Reg: Fuck off! We're the People's Front of Judea
---
produced by bumlover@gmail.com


<em>Gird_09</em> sitt bilete

alt sammen totalt korrekt

Men som du sier. Det er et tveegget sverd.

Jeg har to primære ankepunkter mot middelklasseraddisene.
1. Det eksistensielle grunnlaget deres: Venstreradikale teorier forsøker å bygge på arbeiderklassen som samfunnets basis. Greit nok det. Det er en analyse som jeg kan se et poeng i. Men, når de intellektuelle borgerlige analytikerne ser at arbeiderklassen er fornøyd med å stemme på arbeiderpartiet eller frp, så faller altså ikke teorigrunnlaget deres bort. De begynner heller å hevde at "folket ikke vet sitt eget beste". Jeg er til en viss grad i enig i det, folk vet ikke sitt eget beste, men jeg kan ikke stille meg som dommer og si at "jeg vet bedre enn dere hva dere egentlig vil og bør". Skal middeklassen være radikal får den være det på sitt eget eksitensgrunnlag. De må slutte å forsøke å innføre "kultur" i arbeiderklassen, og de må slutte å late som om de er på arbeidernes side. Arbeiderklassen vil ha sin egen kultur og er på sin egen side.

2. Resultatet: Jeg er ikke på noen som helst måte i tvil om at det finnes postive krefter i feks blitz og BZ og hva de alle sammen kaller seg. Jeg har til tross for hva jeg sier her stor sympati både for aksjonsformene deres (ikke min form, men jeg har stor respekt) og for at de stiller seg opp til blinker på den måten de gjør. MEN! De fleste i disse miljøene later til å være en gjeng med halvaper som ikke ser konsekvensene av sine egne handlinger i det lange løp. De utretter enorm skade. Se på hvordan folk flest oppfatter anarkister i dag. Det er ihvertfall ikke min feil at folk ser på anarkister som bøllete kaoslagere og voldelige tullinger som banker nynazister og politimenn for moroskyld. Det er ikke hensiktsmessig "å ha slike folk med på laget sitt". Skal man være radikal så må man skoleres og lære seg å argumentere og å tenke langsiktig og forstå, så kan man lære seg å kaste sten senere - om det skulle bli nødvendig. Men når folk kan snakke for seg er det sjelden det i et demokrati. Faktisk.
___________
Last man standing.


<em>Nikko</em> sitt bilete

Hvem er

Hvem er arbeiderklassen?
Rørleggere? Heismontører? Fabrikkarbeidere? Jenta på McDonalds?
I mine øyne er det ikke lenger noe poeng i å bruke begrepet arbeiderklasse i tradisjonell forstand lenger. En del av yrkene som tradisjonelt falt inn under betegnelsen arbeiderklassejobber er ikke det lenger, mens noen tradisjonelle middelklassejobber er lavere lønnet enn disse igjen. I Norge har vi nå en enormt stor overklasse og en liten underklasse. Få er fattige her til lands, men de som er det sliter virkelig. I know. I've been there.
Skal ikke folk engasjere seg utover sin egen bakgrunn og sitt eksistensgrunnlag? What the fuck? Og hva mener du egentlig med eksistensgrunnlag? Jeg prøver ikke å belære noen, men gidder da heller ikke la folk diktere hva jeg skal eller ikke skal bry meg om. Jeg bryr meg om miljøet, om fattigdom, om utnyttelsen av våre naturressurser og om menneskerettigheter og bidrar på mitt eget patetiske fåfengte vis med det jeg kan. Nå rettferdiggjør jeg vel mitt eget engasjement selv om jeg egentlig ikke føler jeg trenger å gjøre det.
Vi er begge enige om at det finnes en del idioter i Blitzmiljøet og liknende miljøer, men du faller selv i din egen retoriske felle når du i utgangspunktet kategoriserer en hel subkultur som middelklassedrittunger som bør kastes ut. Da synes jeg ikke at det hjelper mye at du etterpå sier at det ikke er tvil om at det finnes postive krefter der. Du får bestemme deg da. Kaste ut eller beholde? Skal vi eventuelt be dem avlegge en eksamen i sosialt engasjement og argumentsjonsteknikk før de får komme inn på Blitz?
---
produced by bumlover@gmail.com


<em>Gird_09</em> sitt bilete

klasse

Jeg har faktisk selv argumentert for at arbeiderklassen slik den var ikke lenger eksisterer. Den har blitt middeklassifisert, som det så fint heter.
Så når jeg brukte det ordet er det for å bruke et ord folk kjenner. Det er fremdeles klasser her i landet, men de er ikke definert av yrker, eller foreldrenes yrker. Det er først og fremst informasjon og utdannelse som definerer klasser i samfunnet i dag.
For det første avgjøre evnen til å navigere i offentlige etater, kunnskap om lover og regler, kunnskap om saksganger o.l. svært mye av evnen til å påvirke hvordan samfunnet styres. Store deler av samfunnet har ikke slik kunnskap, enten pga mangel på utdannelse eller fordi det rett og slett er unødig tungvint.
For det andre er det en prosess som pågår i dag som dreier seg om å gjøre offentlig informasjon mer tilgjengelig, men bare i elektronisk form. Dette utelukker den store delen av samfunnet som enten ikke har tilgang til nettet, eller som ikke har kunnskap til å benytte seg av tilbudet. Prøv å få min bestemor til å sende en mail til kommunestyrerepresentantene for å høre hva som skjer med boplikten i Grimstad. I think not.
Disse menneskene, de informasjonsunderpriviligierte er underklassen. Jeg er heldig som ikke er blant dem.
MEN, store deler av samfunnets styrende radikalere (du er ikke blant dem Nikko, så ta det med ro) holder fast ved en arbeiderklassetankegang som den jeg beskrev ovenfor. For de intellektuelle fyrtårnene i SV og RV dreier det seg faktisk om legitimitet for deres ideologi. De tar utgangspunkt i noe de ikke har erfaringsbakgrunn fra eller forståelse for når de formulerer sine tanker om hvordan samfunnet skal styres. Det er ikke bra.

Ja, du har nok et poeng i at jeg går i min egen felle når jeg avviser dem så enkelt alle sammen. Blitzerne og pØnkerne. Men jeg er virkelig oppriktig lei av dem. Jeg kommer ikke til å felle en tåre for blitzhuset. Et lite håp er at om blitzhuset forsvinner så forsvinner en del av trendnissene som liker å kaste sten også. Blitz hadde en viktig funksjon en gang, den er utspilt. Jeg føler meg ikke tjent med sentimentalitet i dette tilfellet. Bort med dem.

Alle de positive tingene folk kjemper for er bra det. Skal ikke kritisere det på noen måte. Men formen de velger og argumentasjonen deres er jeg ikke enig i på noen måte. Marxismens opphengthet i arbeiderklassen er feilslått på så mange plan, og den kollektive bølleaktivismen trenger vi ikke.
___________
Last man standing.


<em>Nikko</em> sitt bilete

Hverken SV eller RV gjør

Hverken SV eller RV gjør seg fortjent til sin selvoppnevnte rolle som talerør for en underklasse, eller noen som helst klasse, for den saks skyld. Det er det ingen politiske partier som gjør lenger, føler jeg. Når man kan ha en karriere som politiker, sier det seg selv at man ikke lenger har den ideologiske nerven som trengs i demokratiet. Jeg mener derfor vi har et demokratur, en styresett der vi kun velger folk som ikke gjør det de lovde under valgkampen.

Når det gjelder ensrettingen av informasjon gjennom at den kun er tilgjengelig elektronisk, er det jo et av de største etiske dilemmaene vi har i det 21. århundret. Hvordan sikrer vi alles rettigheter til informasjon? Hvem hjelper dem som ikke vet hvor de har krav på hjelp fra? Herregud, jeg studerte flere år før noen sa til meg at jeg hadde krav på støtte til bøker, enda jeg hadde spurt på trygdekontoret om hva jeg hadde krav på som enslig forsørger. Har ingen tiltro til det systemet jeg heller.

Jeg følte meg ikke truffet av betegnelsen styrende radikaler. *ler* Jeg styrer knapt nok mitt eget liv, med tanke på at jeg har nærmere en halv million i studiegjeld, min sønn er 4 uker og at jeg jobber på en barneskole. ;-)

Jeg er også lei en del liksompunkere, men derfra til å ville stenge Blitz? Der er vi nok uenige. Jeg tror trendnissene kommer uansett hva man kaller opprøret. Man må bare holde ut og være tro mot sine idealer og sin ideologi. Jeg går ikke mye på Blitz selv, men har bekjente som er der en god del og vet derfor at det er en del positive krefter i sving der, at det er en holdningsendring på gang i forhold til positivt engasjement. Sånt tar tid, så derfor håper jeg huset står, så man kan se en positiv endring.

La oss heller jobbe aktivt for å få avskaffet fotball, kirkekaffe og DDE, det norske samfunnets _virkelige_ fiender. ;-D
---
produced by bumlover@gmail.com


<em>Ian</em> sitt bilete

Innspill fra sidelinjen...

Politisk i norge så er jeg ikke lengre enig i at vi har ett demokrati. Jeg mener vi har endt opp i gjennomsnittets diktatur...

Joda. Vi har frie valg hvor vi stemmer på de partiene vi liker best, og som gir oss de feteste valgløftene som passer våre mer eller mindre grådige meniger og synspunkter, men antallet partier tilgjengelig gjør jo at vi ikke har hatt en sterk flertallsregjering (min def som jeg kjenner den av flertallsregjering: en regjering der ett parti er i sterkt og klart flertall, og dermed har politisk makt og slagkraft ti å faktisk gjennomføre noe). Dette gjør jo att alle partiene må forhandle seg i mellom for å få nok flertall for å få igjennom noe, som igjen medfører at sentrale punkter oftere enn ikke blir droppet og "glemt" (neeei.. det har vi aldri sagt...). Dette medfører jo igjen att uansett hva jeg som enkeltstemme stemmer, vil den effektive regjeringa ende opp som ett gjennomsnitt av alle partiene, hvor man trekker fra alt valgflesket.. Igjen sitter man da i mine øyne med gjennomsnittets diktatur..

(ellers så husker jeg en humoristisk oppsumering av ett av de siste valga der alle partiene stort sett var enige om mer til skole, eldre, veier og alt som folk vil ha, unntatt KRF som ville Rusbrusen til livs..)

"Pzy has a mind that ticks like a clock and, like a clock, it regularly goes cuckoo."
- www.melsom.be -


<em>Gird_09</em> sitt bilete

oligarki

Norge er et oligarki. En liten gruppe som styrer, og som styrer uansett hva valget sier. Poltikerne er jo de samme fra gang til gang, vi blir ikke kvitt dem - før de slutter selv.

Men, det er vel bedre enn autarki. Nå må de ihvertfall krangle før de trer ting nedover hodet mitt.
___________
Last man standing.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

informasjonsplikt

Jeg tror, dette er en av kjepphestene mine, at retten til informasjon er en fin ting, men en rett er ikke mye verdt. Det som mangler er er to ting: for det første må retten til informasjon festes til papir som en grunnleggende menneskerettighet. Såvidt jeg vet er det ikke det i dag. For det andre må man i grunnloven få inn noe om informasjonsplikt fra statens side. Staten må til enhver tid sikre at folk har lovfestet tilgang til informasjon som angår dem, og sikre at folk har kunnskapen om hvor og hvordan de får informasjonen de trenger.
Ingenting av dette er realisert i dagens samfunn, og jeg tror faktisk ikke det kommer til å skje heller. Information has become a commodity, en vare. En veldig verdifull vare, og kanskje den mest verdifulle av dem alle.
Og mer verdifull vil den bli ettersom ressursene blir mer og mer knappe og befolkningen stiger. Det er tross alt tilgang til informasjon som styrer hvem som har tilgang til resten av ressursene og til hvilken pris.
Ytringsfriheten er fin, men ganske verdiløs i forhold til retten til å høre og lese.
___________
Last man standing.


<em>MrBone</em> sitt bilete

Ho, putte hånda i ett vepsebol

Fri informasjon høres hyggelig ut på papiret men det er endel gråsoner. Heh, det er mange kølsvarte, brennende soner. Som for eksempel urimelig syke bilder av døde folk. Folk flest har ikke noe nytte av å se hoder eksplodert av pumpehagler. Det finnes folk som kansje trenger å se sånt av praktiske grunner, men mannen i gata trenger det ikke. Og unger trenger det hvertfall ikke. Dra den tanken lenger og du ender opp i en hengemyr uten like. Hvem skal se hva, hvordan bedømmer man det hele, hvem kontrollerer det hele......


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Hengemyr??

Å se bilder av folk uten hode er ikke direkte givende, men jeg kan ikke se at det er direkte skadelig heller for en normalt stabil voksen person. Denslags er jo allerede lovlig og enkelt tilgjengelig, uten at jeg har sett noen store problemer i samfunnet som følge av det. (Barn er en gråsone, det er jeg enig i, men sålenge de ikke er myndige har de heller ikke de samme rettighetene som en voksen person, og det har jeg lite problem med. Foreldrene plikter å beskytte og forberede barn på verdens grusomheter, ikke å utsette dem for dem.)

Hva slags hengemyr er du sikter til?
Skal samfunnet stanse opp fordi man har tilgang til informasjon?

Siden jeg ser barnepornoissuet komme skal jeg ta det med en gang:
Det er ikke lov å ha sex med barn. Med andre ord er fremstillingen av barneporno ulovlig i seg selv. Det er ikke nødvendig å ha et forbud mot produktet. (Derimot ser jeg klart at det kan vært forbudt å tjene penger på det.) Barneporno kan også se på som personlig krenkende; man fremstiller en person i en krenkende situasjon uten vedkommendes samtykke. Det er også ulovlig. Trenger ikke en lov til der. Det blir som da man snakket om å forby Hells Angels. Når alt de folkene driver med er ulovlig så trenger man da ikke forby organisasjonen. Det er smør på flesk, og jeg synes det er tvilsomt. Det er kun for å lette bevisbyrden til anklagerne, og der synes jeg man spasserer ut en større gråsone enn å ha litt færre lover som forbyr det samme igjen og igjen.

Når det gjelder hva mannen i gaten trenger eller ikke så har jeg følgende kommentar: Det å ikke lære folk opp i hvordan de skal finne ut hva de selv trenger er i seg selv et brudd på informasjonsplikten jeg etterlyser. Alt sammen kan ligge åpent på internett uten at det hjelper en ting. Folk må læres opp. Mannen i gaten vet ikke hva han trenger, og det er der mye av problemet ligger.
___________
Last man standing.


<em>Nikko</em> sitt bilete

Vi trenger ikke flere

Vi trenger ikke flere regler, forskrifter og lover som regulerer flyten av informasjon i vårt samfunn, i det minste ikke flere lover som innskrenker den jevne borgers mulighet til å få tilgang på den informasjonen han/hun ønsker. Det vi heller trenger er, som Gird sier, lover som forplikter offentlige myndigheter til å gi folk den informasjonen de har krav på. Jeg vil gå så langt som å si at det burde være straffbart å ikke gi en 18 år gammel alenemor full informasjon om hva hun har krav på av penger og hjelp eller å gi en 80 år gammel mann innsyn i alle hans rettigheter på en forståelig måte.

Når man oppnevner folk til å forvalte informasjon på grunnlag av hva samfunnet er tjent med, oppnevner man samtidig foreldre for hele samfunnet, en gruppe mennesker som man mener er mer kvalifiserte enn andre til å vurdere hvilken informasjon som gavner samfunnet. Jeg er, som far, forvalter av den informasjonen mine barn skal ha tilgang til. Det er en selvfølge. Mine barn skal ikke utsettes for ting de ikke har godt av. De er barn og er lett påvirkelige.

Det er imidlertid en stor forskjell mellom det å oppdra barn og storsamfunnets ønske om å oppdra voksne, selvstendig tenkende mennesker. Tilbakeholdelse av informasjon er et brudd på en grunnleggende rettighet. Her snakker jeg om all informasjon, uansett. På svensk tv2 så jeg i dag et program i serien "Böglobbyn", der de fortalte om naturfilmskapernes sensur av filmklipp der de viste seksuell aktivitet mellom dyr av samme kjønn. Disse klippene ble tatt bort fordi man mente det ikke gavnet allmennheten å se det. I den siste tiden har man kunnet se i media at slike klipp tas frem for å imøtegå den kristenkonservative illusjonen om at homofili ikke er naturlig. Det er informasjon som ikke har vært tilgjengelig for allmennheten i lange tider, men nå er det og det er et eksempel på hvor viktig det er at slik informasjon ikke holdes tilbake av hensyn til noens moralske fintfølelse eller religiøse syn.

Vi lever i et samfunn der det er slik at ikke all informasjon er fri. Den informasjonen man virkelig trenger, men muligens ikke vet man trenger, er det underlige, vage restriksjoner på. Jeg har til og med hørt at offentlige tjenestemenn får beskjed om ikke å fortelle folk hva de har krav på med mindre de spør om det helt spesifikt. Det er et overgrep mot folk som ikke vet hvilke rettigheter de har. Jeg etterlyser en mer seriøs diskusjon rundt dette som ikke bare strander på tullete argumentasjon om hvorvidt vi har krav på å se et hode som har blitt skutt i fillebiter. Det er ikke der problemet ligger.
---
produced by bumlover@gmail.com


<em>TV Noise</em> sitt bilete

Antall byråkrater i norge

Antall byråkrater i norge tilsvarer ett land med 20 millioner innbyggere. Vi har vel ett stykke dit ennå.

Why do birds suddenly appear ?


<em>Karirari</em> sitt bilete

http://forbruker.no/digital/n


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Skal ikke si hva jeg tenker

Skal ikke si hva jeg tenker om det der....
___________
Strength lies not in defense but in attack.


<em>Nikko</em> sitt bilete

Ikke jeg heller. Hadde blitt

Ikke jeg heller. Hadde blitt ufin som faen.
---
produced by bumlover@gmail.com


<em>elektronika</em> sitt bilete

Det er da ganske genialt at

Det er da ganske genialt at informasjon som allerede ligger tilgjengelig på nettet blir samlet på et sted? Den burde jo selvsagt ha en reservasjonsmulighet, slik at de mest paranoide av dere slapp å bli enda mer nervøse, men personlig synes jeg dette er en svært god idé.

-----------------------
Look what I can do!
-----------------------


<em>Nikko</em> sitt bilete

Helt okei idé i

Helt okei idé i utgangspunktet. Men det er ett lite problem. Den hjelper bare dem som har tilgang til digital informasjon og det er det fortsatt ikke alle i Kongeriget som har.
---
produced by bumlover@gmail.com


<em>elektronika</em> sitt bilete

Neida, men man skal jo ikke

Neida, men man skal jo ikke la vær å gjøre det fordi ikke alle har digital tilgang. Man bør sørge for at flest mulig har slik tilgang, men synes jeg er en annen sak.

p.s. er litt usikker på hvem som skal være "man" i det siste tilfellet. Skal tenkte litt på det.

-----------------------
Look what I can do!
-----------------------


<em>rabiatius</em> sitt bilete

Det som imponerer meg

er at det tok hele 10 - ti - år fra Internett tok av på hjemmemarkedet til det ble lansert en slik portal. Ting tar tid...

---
"You're the retarded offspring of five monkeys having buttsex with a fishsquirrel. Congratulations"
- Mr. Garrison


<em>Nikko</em> sitt bilete

Lovde jeg ikke skulle, men...

Det er bare det at dette helt sikkert fører til at man satser mindre på andre informasjonskanaler, siden alt ligger tilgjengelig på nettet. Byråkratiet er gode på å lage soveputer til seg selv.
---
produced by bumlover@gmail.com


<em>elektronika</em> sitt bilete

Skjønner hva du mener, og

Skjønner hva du mener, og ser ikke bort fra at du har rett, men det er fremdeles ikke noe argument for ikke å samle all den informasjonen som allerede finnes om deg på nett på et sted. For igjen: dette er snakk om å samle allerede eksisterende nettjenester på et sted. Og de fleste av disse stedene kan man også ringe til ved behov(selv om jeg ikke anbefaler telefonkøen til Lånekassen).

De som virkelig trenger vanskelig tilgjengelig informasjon eller har kompliserte saker(trygd, uførepensjon, omsorgslønn etc) vil vel uansett ikke finne dette på disse sidene?

Men det er klart: teknologi, spesielt data og nettet, gjør jo at noen får det veldig mye enklere, mens andre stenges ute fra mer. Men da mener jeg det riktige er å fokusere på hvordan flere kan få tilgang på ny teknologi, i stedet for å droppe å ta i bruk teknologien i frykt for å utelate noen.

-----------------------
Look what I can do!
-----------------------


<em>Nikko</em> sitt bilete

Jeg har ikke sagt at jeg er

Jeg har ikke sagt at jeg er imot at man får bedre tilgang til slik info på nettet, bare at konsekvensen ofte er at det går utover info via andre medier. Man skal ikke droppe å bruke ny teknologi, nei, hvor sier jeg det?
Jeg bare sier at det er et problem med oppfølgingen av de sosiale ytelsene vi har her til lands. Økende digitalisering av informasjon innebærer ofte også minkende personkontakt med byråkratiet. Lettere for folk å avvise dine søknader og krav om de slipper å forholde seg til deg som person.
Da hadde det vært bedre at begge deler økte, både digital info og personlig oppfølging.
---
produced by bumlover@gmail.com


<em>Soulmachine</em> sitt bilete

Kommer til å tenke på det

Kommer til å tenke på det geniale danske bandet Red Warzawa sin låt Søren Autonom.
Vi skal slå et slag for en bedre verden derfor skal vi smadre McDonalds.

Hasj fører til batikk


<em>Gird_09</em> sitt bilete

ignorante politifolk

Jeg ser at en eller annen talsmann for den danske statsmaktens knyttnever sier at han ikke kan se at det var en sympatidemonstrasjon når demonstrantende var "væbnet til tenderne". Politiet så da også ut til å være godt væpnet før de startet å arrestere demonstranter, utifra det jeg kan se på tv. Dårlig forberedt var de ihvertfall ikke - med pansrede biler, skjold og køller.
Jeg synes også det er ironisk at politiet demonstrerer folk fordi de er maskerte, som er forbudt i henhold til dansk lov, når politet selv bærer masker og unngår å bære navn på uniformen for å ikke kunne identifiseres. Jeg husker at da det ble foreslått at det skulle være lovpålagt for politiet å bære navnebrikke synlig på uniformen i tjenesten så protesterte politiet heftig.
Man kan ikke ha et samfunn hvor lovene gjelder for alle andre enn dem som håndhever dem. Det er lissom det aller første kravet til en rettsstat det da.

Jeg har lite sympati for demonstrantene, som jeg har uttrykt før, men jeg har uendelig mye mindre sympati for politiet og de arrogante tullingende de representerer i slike saker.
___________
Last man standing.


<em>Margareth</em> sitt bilete

Hvorfor i alle dager

skulle politiet gå med navnebrikker? Da risikerer de jo livet til både seg selv og familien. Jeg synes ikke noen skulle være pålagt å gå med navnebrikke. Man vet jo aldri hvilke skrullinger man møter på. Og da spesielt hvis du har en jobb hvor du møter folk som ikke liker deg. T.o.m på en normal jobb kan man få problemer. Jeg fikk en stalker en gang jeg, han hadde klart å få tak i navn og nummeret mitt gjennom jobben min. Det var ikke morro. Og så skal liksom enhver forbryter vite nøyaktig hvem som arresterer dem og kan uten problem finne ut hvor de bor osv. Alle forbrytere er da ikke uskyldige demonstranter.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

for å hindre overgrep

Fordi det sørger for at politimenn som begår lovbrudd enklere kan identifiseres. Det gjelder spesielt i stressede situasjoner.
Nå er ikke Norge verdens beste eksempel på at det er slik, men det er et rimelig grunnleggende prinsipp at ansvar i forhold til rettsvern at lovens bokstav skal håndheves ekstra strengt når det gjelder håndheverne selv.
Politiet er allerede pliktig til å oppgi tjenestenummer og navn (usikker på navn) til arrestanter dersom det blir forespurt. Skal man kreve at resten av samfunnet til enhver tid identifiserer seg, skal det gjelde for politiet også. Likehet for loven.

___________
Strength lies not in defense but in attack.


<em>Margareth</em> sitt bilete

I så fall er det ikke likhet

for loven før alle må gå med navneskilt og vise leg til hvem som helst. Og sånn vil jeg ikke ha det, det holder at jeg er overvåka elektronisk. Så hvorfor skal man da kreve det av politiet? Grunnen til at politiet oppgir tjenestenr. er fordi da kan man oppgi nr. når man klager. Politiet kan da finne ut hvem det er uten at den som klager vet navnet. Det er for å beskytte politimannen. Sånn var det i allefall for noen år siden. Vet ikke om det er noen forandring på det i det siste.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

identifikasjonspåbud

Det er å trekke det litt langt vil jeg påstå. Som sagt skal det være strengere krav til låvens håndhevere, for å sikre at det ikke er noen tvil om at loven følges og at man har fullt rettsvern.
Når det gjelder plikt til å identifisere seg er det faktisk slik i dag at du er lovpålagt å oppgi navn og personnummer om du blir arrestert. Om du ikke gjør det kan faktisk straffes. Alt annet kan du tie om, men du skal identifisere deg. Politiet har derimot ikke samme plikten.
Tjenestenummerordningen er ubrukelig. Et gjennomsnittelig menneske kan (såvidt jeg har lært) memorisere åtte sifre under normale konsentrerte omstendigheter. Jeg er usikker på hvor mange sifre som er i et tjenestenummer, men å memorisere et slikt nummer under stressede omstendigheter er sannsyneligvis direkte umulig for de fleste mennesker.
Desuten er det godt dokumentert at politiet bryter loven og nekter å oppgi tjenestenummer til arrestanter.

http://www.omod.no/norsk_aktuellt_tjenest.htm

http://www.stortinget.no/inns/2003/200304-127-002.html

Og, skulle det være noen som helst tvil om hvorfor man trenger å beskytte folk mot politiet like mye som man trenger å beskytte politiet. Dette er i Norge:
http://www.youtube.com/watch?v=RJGdyzRLxxg

Filmen er laget av folk med en interesse i å fremstille politet som brutale, det er sant. Men jeg er imponert over å bruke fire politimenn og en hund mot en mann med en tromme.
For ikke å si slutten. Den er lang, men verdt å få med seg slutten.
Du får tolke som du vil...

Og. Ja. Vi blir overvåket av kamerear overalt. Men politiet er det altfor lite oppsyn med. Det duger ikke. Jeg stoler ikke på en politimann lengre enn jeg kan kaste ham.
___________
Strength lies not in defense but in attack.


<em>bonk</em> sitt bilete

Da jeg var i Göteborg og

Da jeg var i Göteborg og var ræddis, og demonstrerte mot stor slem organisasjon, gikk alle politimennene med visiret på hjelmene sine trukket halvveis opp slik at det kom en kant over tjeneste nummerene deres. Da politiet sperret en gruppe demonstranter inne på Wasa plassen, sto folk klare med penn og papir for å skrive ned tjenestenummerene til politimennene, men akk, intet nummer å se.

--------

schnooglipoof


<em>Karirari</em> sitt bilete

Da syns jeg en navnebrikke

Da syns jeg en navnebrikke uten det faktiske navnet deres ville være et godt kompromiss. Lettere å huske enn et nummer, og politimannen og familien kan ikke identifiseres av andre enn, vel, politiet.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

konkurranse

Finn tjenestenummeret:
http://www.bt.no/multimedia/archive/00248/BTimg_spaeb680_1d20_248955c.jpg

http://www.norway-cup.no/bilder/galleri29/images/politi.jpg

Det skal ifølge forskriften være synlig på uniformen.
Jeg ser for meg at tilskuere skal kunne rapportere disse for å drive med poltivold, og kunne identifisere dem. Jeg kan ikke se noe. Jeg har lett aktivt etter et bilde, eller en tekst for å finne ut hvor mange sifre det er. Men jeg har enda ikke sett noe synlig tjenestenummer, ikke på et eneste bilde av norske politimenn eller uniformer.

http://www.odin.no/jd/norsk/dok/regpubl/otprp/012001-050092/hov007-bu.html

http://www.dep.no/filarkiv/299289/R2006_hplan_rasisme.pdf
(side 34)

___________
Strength lies not in defense but in attack.


<em>batcheeba</em> sitt bilete

Jeg vil vite

Hvor er det festet?
Hvor har politiet disse tjenestenummerene på uniformen sin.
Noen her må vite det?
Alle bør vite det faktisk.

-Som i en veldig tunnel klinger lyden
av mine skritt imellem vegg og vegg-
R.Nilsen


<em>bonk</em> sitt bilete

De skal være påsydd et

De skal være påsydd et eller annet sted, jeg gjetter på skjortelomme eller overarm.
Fra nyttår 2005 så var det påbudt å ha tjenestenummeret påsydd, så alle skal ha det et eller annet sted.

--------

schnooglipoof


<em>batcheeba</em> sitt bilete

Jeg vet det er påbudt, men

Jeg vet det er påbudt, men ikke noe sider på nett kan fortelle meg hvor.

-Som i en veldig tunnel klinger lyden
av mine skritt imellem vegg og vegg-
R.Nilsen


<em>bonk</em> sitt bilete

De har sikkert sydd det på

De har sikkert sydd det på innsiden av buksa slik at ingen kan se det, hadde ikke forundra meg.

--------

schnooglipoof


<em>batcheeba</em> sitt bilete

Tattovert på innsiden av

Tattovert på innsiden av forhuden.

-Som i en veldig tunnel klinger lyden
av mine skritt imellem vegg og vegg-
R.Nilsen


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Da er det et kort nummer

For som vi alle vet, gutter som liker å leke med store køller kompenserer....
___________
Strength lies not in defense but in attack.


<em>dnss</em> sitt bilete

Spør dem. Politiet plikter

Spør dem. Politiet plikter å oppgi tjenestenummer hvis du spør, men vit at situasjonen ikke blir mindre amper av det. Hvis du ser politiet gjøre noe på kanten i Norge, så hold avstand. Det er bedre å være vitne til saken i en evntuell sak senere enn å tilbringe natten i glattcelle med en på følgende regning på 3000 og oppover.

Bedre kjempe for et bedre samfunn med andre enn politiet, for der kommer man merkelig nok ingen annen vei enn i kasjotten :)


<em>Gird_09</em> sitt bilete

lovdata

Nå, mens jeg egentlig skulle sove, har jeg tittet litt i lovdata. Lest litt i politiloven og tjenesteinstruksen (og andre morsomme lover).
Jeg fant ikke noe der om hvordan nummeret skal finnes. Men jeg fikk bekreftet at de har plikt til å identifisere seg til arrestanten om vedkommende ønsker det. Før var det med rang og navn, nå med tjenestenummer.
Det var ikke så rart da, litt pirkete å skrive hvor nummeret skal være i en lov av generell art.
Derimot det som overrasker meg er at jeg har store problemer med å finne instrukser om hvordan en arrestasjon skal gjennomføres. Det er merkelig.
Det står lite eller ingenting om hvilke rettigheter arrestanten har, og hvilke plikter politivesenet har. Faktisk i politiloven forekommer verken ordet 'arrest' eller 'pågripelse' eller 'anholdelse'. Det står en liten snutt om innbringelse, men det er det.
Jeg har blitt arrestert et par ganger, for vanlige lovbrudd. (En gang var jeg skyldig, en gang ikke - for de som måtte interessere seg.) Det som slo meg med oppførselen til politiet var at de ikke informerte meg om hvorvidt de spurte meg om jeg ville være med dem til stasjonen for å snakke litt, eller om jeg var under arrest. Første gangen var det jo åpenbart, jeg ble fersket for tagging. Andre gang var jeg i direkte tvil.
Det andre som slår meg er at selv om jeg spurte, ble jeg ikke informert om hvorfor. De svarte bare frekt "Det vet du best selv." En linje jeg har forstått mange har fått servert.
Jeg trodde faktisk politivesnene hadde plikt til å opplyse meg om slikt. Men det later til at jeg tar feil. Tilstanden er verre enn jeg trodde ser det ut til. Kan virkelig politet oppføre seg som bøller med loven i bakhånd?
(Jeg fant dog ut at jeg er pliktig å opplyse om bopel også, ikke bare navn og personnr.. Tenk da, alle dere som ikke husker personnr deres. Det kan bli lovbrudd ut av det! :P )

http://www.lovdata.no/cgi-wift/wiftldles?doc=/usr/www/lovdata/all/nl-199...
___________
Strength lies not in defense but in attack.


<em>Karirari</em> sitt bilete

Hei, har du tagget? Genialt,

Hei, har du tagget? Genialt, endelig noen jeg kan spørre om noe jeg alltid har lurt på - hvorfor? (ikke sånn ideologi her, du kan ha skrevet "jeg liker brunost" for alt jeg bryr meg, dette er angående uttrykksformen.) Jeg syns det er slemt å skrible på ting som tilhører andre! Du ville ikke likt at noen kom hjem og skrev navnet sitt med tusj på stueveggen din, hvorfor er det greit å gjøre det mot andre? (dette er ikke et angrep eller noe, det virker som om det var en stund siden :p men jeg seriøst lurer)


<em>Gird_09</em> sitt bilete

tagging

Jeg ser naturligvis poenget i at man ikke skal skrive på andres eiendom. Det er uhøflig når man ikke har spurt først.
Estetisk sett liker jeg bedre bygninger med skriblerier på. Det tiltaler min moderne, urbane, dyriske, primitive, huleboerside. Akkurat som primitiv industriell bråkemusikk gjør det. Jeg er en huleboer. Jeg har tilogmed ritulle metallbiter gjennom kjøttet mitt og sånn. Tagging er hulemalierier, jeg er en huleboer.

Men jeg har sluttet med denslags for mange år siden nå. Mest fordi jeg ikke hadde nerver til å se etter politivesener bak hver busk.
Ordentlige taggere har jo faktisk regler da, for hvor de kan tagge. Ingen private bygninger (private her er altså ikke som i næringslivet, men enkeltpersonoer) ingen monumenter, og ingen kirker o.l.

Jeg synes personlig det er veldig veldig synd at kommunen fører den krigen de gjør mot alle med en sprayboks. Det er jo faktiskt totalforbud i oslo sentrum. Ingen andre steder i Norge. Der har du ikke engang lov til å tagge om du faktisk har vegg-eierens tillatelse. Oslo trenger lovlige vegger. Virkelig.

___________
Strength lies not in defense but in attack.


<em>Karirari</em> sitt bilete

Jeg er helt enig i at vegger

Jeg er helt enig i at vegger satt til side for grafittiartister hadde vært flott, det er en kunstform, og jeg har sett noen fantastiske malerier. Liker også svært mange av de sjablongspraygreiene jeg ser rundt omkring, husker i farta ikke hva de heter.

De jeg har problemer med er de som går langs gatene med spraybokser og lager en krøll på hver bygning de går forbi. Og her skiller jeg ikke mellom offentlige og private bygninger. Å tagge på offentlig eiendom er som å tagge på huset til foreldra dine. Du er medeier, men ikke i den grad at du har rett til å regelrett ødelegge ting. Det ser jeg gjerne nulltoleranse og totalforbud mot, og en ekstra bonus hadde vært om straffen hadde vært 200 timer med vasking av taggede bygninger, samt at noen kommer hjem og søler maling over hele soverommet ditt.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Det er jeg ikke enig i

Det er vesentlige forskjelle på å male inni noens hjem og det å male utenpå et bygg ingen bor i. Virkelig.
Jeg ser absolutt poenget ditt når du ikke synes det skal være tillatt å male tags på offentlige bygg eller næringsbygg, men jeg er sterkt uenig. Jeg synes hensynet til tagging som en urban kultur og uttrykksform er mye viktigere. Som sagt så ser jeg på det som hulemalerier, og jeg kan ikke se for meg at huleboerne debatterte hvilke vegger man skulle ha lov til å male på. Grafitti og tagging bør være tillatt overalt, og faktisk burde man ta det som et kompliment at noen vil ha navnet sitt på veggen din.
Grunnen til at jeg vil ha lovlige vegger er ikke fordi jeg vil den ulovlige taggingen til livs, det er fordi det er to forskjellige uttrykksformer. De piecene man finner på de lovlige veggene er en helt annen greie enn de raske piecene som er gjort i mørket og i stor hastighet... Men jeg vil gjerne ha begge deler.
Skribling er pent synes jeg. Penere enn rene vegger.
___________
Strength lies not in defense but in attack.


<em>Nikko</em> sitt bilete

-Tattooed on the back of his

-Tattooed on the back of his neck. ;-P
---
produced by bumlover@gmail.com


<em>Lenin von Stalingrad</em> sitt bilete

Bystyret

Hvem styrer Oslo? Jo Frp og Høyre har mest makt der, og de vil selvfølgelig ikke ha noe av tagging. Også:"Tenk hva turistene tenker når de kommer". Høyrefolk og deres allierte tror at utendingene kun drar til Oslo, nemlig. Dette var vel en av argumentene for å fjerne plata også.
Til det med polisen; Jeg har blitt opplært av min far (gammel punker) å ikke stole på polisen. At jeg har dårlig erfaring med dem hjelper ikke på det. Politiet har i alle land en utrolig makt og når de i de fleste tilfeller blir anklaget for lovbrudd så er det deres kolleger som fører saken mot dem, noe som nesten alltid fører til frifinnelse eller meget lav straff.
At politiet skal ha beskyttet sin identitet er for meg ganske urettferdig. Med tanke på at mennesker som arbeider på sosialkontorer ikke har noen beskyttelse på det viset, så er dette lite rettferdig. Sosialkuratorer etc. blir daglig truet, de har en jobb hvor de daglig forteller mennesker i en vanskelig situasjon at de ikke får noen hjelp, derfor syns jeg at de på samme måte burde ha beskyttet sin identitet.
Til saken i DK: Noen som har hørt om at politiet i DK har en praksis med uropatruljer, dvs de bruker politimenn som deltar i demonstrasjonen -kaster stein mot politiet f.eks, for at politiet skal ha en grunn til å angripe demonstrantene. Dette ble politimenn i Sverige dømt for under demo'en i Göteborg for noen år siden, men i DK er metoden akseptert av rettsvesenet.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

infiltratører

Nå kjenner jeg praksisen, men en uropatrulje er vel strengt tatt noe helt annet. Det er bruk av vanlig uniformert politi for å skape uro i "narkomiljøer" ved å foreta mange og egentlig ganske vilkårlige arrestasjoner.

Hvorvidt praksisen med infiltratører er godtatt i lovverket i Danmark vet jeg ikke noe om, men det ville ikke direkte sjokkert meg. Et mer autoritært politi skal du lete lenge etter i Vesteuropa.

Og til tagging og turister. Det er ikke bare Høyre og FrP som er av den oppfatningen gitt, da ville det vært lovlige vegger over hele byen. Men det er klart, de har båret hovedtyngden av kommunens korstog mot taggere. Jeg synes jo også det er ganske morsomt at de mener at å leve ut sine kreative sider nødvendigvis medfører at man blir kriminell og driver med dop og voldog våpen og sånn. Det er vel kanskje heller sånn at når man kriminaliseres i utgangspunktet er det lettere å bli en del av et kriminelt miljø. Når man egentlig kunne tenke seg at kreative sysler som rapping og tagging er et alternativ til kriminalitet er ikke tanken om å stenge mennesker med slike interesser ute av det gode selskap. Taggekurs på ungdomssklubber, nå det hadde vært noe.

Forøvrig håper jeg punkepappaen din har lært deg det viktigste av alt i verden: du kan ikke alltid stole på foreldre.

___________
Strength lies not in defense but in attack.


<em>Lenin von Stalingrad</em> sitt bilete

Mulig du har rett

Jeg er ikke helt sikker på hva de kaller det... Men ja, autoritert politi og ikke minst mye BRUK av politi! Jeg bodde inntil for to år siden i DK sammen med min familie, og vi har aldri hatt så mye besøk av politiet som i de 5 årene vi bodde der! Det skal sies at min far ikke var noen lovlydig borger,men hvem er vel det alltid? Jeg har i hvertfall ikke hørt om at politiet i Norge dukker opp på døra i full uniform, bare fordi du har kjørt litt for fort og fått en bot på 1000 spenn, eller vært en uke for sent ute med årsavgift på bilen.
Jeg har også venner som har demonstrert på Nørrebro før, hvoretter mobilen deres har blitt avlyttet i flere mnd.!! Også er det det med våpenbruk da. Ta en tur til København og du ser politi med gunnere overalt.


<em>batcheeba</em> sitt bilete

Vi har lovlige vegger her i

Vi har lovlige vegger her i Bergen.
Og kjente taggere får oppdrag i å dekorere hus til og med.
Mye fint å se på med andre ord.
Ikke bare grå murstein.
Vi har en her som går under navnet Dolk, som har de mest fantastiske motiver rundt omkring.
Jeg er enig med både Gird og Kari ang tagging som fenomen.
Jeg liker å tasse rundt i gatene og studere tagging, jeg jobber jo mye med kreative uttryksformer og finner masse av taggingens streker meget pene.
Og jeg liker denne måten å uttykke seg på, det er urbant, det er direkte.
Jeg liker ikke at mine skattepenger går til å fjerne tagging derimot.
Og jeg er rimelig sikker på at det aldri vil bli tillat.
Huset jeg bor i var det masse tagging på, men så malte de over.
Da ble jeg faktisk litt trist :(
Jaja, som alt annet i verden finnes det grader og valører av det meste.
Noe tagging er fæl, og mye tagging er spennende.Når jeg studerte på KiB, var det en der som var tagger, og hjelpe meg han fortalte mye rart om miljøet gitt.
Han var forøverig en meget talentfull maler og skultør.
De dagene han klarte å komme seg på skolen da, og ikke var speedet :P

-Som i en veldig tunnel klinger lyden
av mine skritt imellem vegg og vegg-
R.Nilsen


<em>batcheeba</em> sitt bilete

Dolk

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

-Som i en veldig tunnel klinger lyden
av mine skritt imellem vegg og vegg-
R.Nilsen


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Genial!

En av de beste sjablongene jeg har sett gitt.
Nå har jeg jo også latt meg fascinere voldsomt av dolk de gangene jeg har vært i Bergen. Den fyren har talent. Han burde få støtte til å fortsette. Det er direkte misbruk av midler å fjerne de tingene der....

(Selv om jeg faktisk som tidligere tagger mener at det er viktig at vegger males over, og man kan dekke dem til å på nytt. Tagging og grafitti er ikke ment for evigheten.)
___________
Strength lies not in defense but in attack.


<em>elektronika</em> sitt bilete

Han er vel litt inspirert av

Han er vel litt inspirert av Banksy?-----------------------
Look what I can do!
-----------------------


<em>Mallpunk</em> sitt bilete

Jepp, Banksy er Dolks store

Jepp, Banksy er Dolks store helt :) http://www.graffiti.no/streetart/


<em>Strega</em> sitt bilete

Dolk Bergen

Han er utrolig dyktig! Personlig har jeg ikke så mye til overs for tagging, men synes grafitti og stensilkunst som Dolk bedriver er helt fantastisk. Dolk er morsom og samfunnskritisk og Star Wars fan i ett. Byvandring med tema Dolk er et must i Bergen.
Ser at han har vært i Oslo en tur og:
www.streetart.no/news/post/index/8/Dolk-hits-Oslo

Don't confuse having an iron rod stuck up your ass with having a spine


<em>batcheeba</em> sitt bilete

Klart man er inspirert av

Klart man er inspirert av hverandre, miljøet er ikke så stort akkurat.
Men han har sin helt egen stil.
Ikke uten grunn han har blitt kjendis lissom :P
Jeg liker mennesker som prøver å oppnå samme grad av kvalitet som sine forbilder.
Ser ikke på det som noe negativt :)
*heie på*

-Som i en veldig tunnel klinger lyden
av mine skritt imellem vegg og vegg-
R.Nilsen


<em>elektronika</em> sitt bilete

Mente ikke å være negativ,

Mente ikke å være negativ, altså. Ville bare at folk som ikke har sett Banksys bilder før skulle se hans også.

-----------------------
Look what I can do!
-----------------------


<em>batcheeba</em> sitt bilete

Roger that :)Det er en fin

Roger that :)
Det er en fin greie i bergen at slike ting får stå mye i fred.
For mange år tilbake var det en dude som festet opp masse små firfisler på veggene her...de var fantastiske..og de fikk henge.
Mener å huske det var noen politikere som mente de skulle vekk, men det ble nedstemt.Fikk nettopp vite at disse fantes i Oslo og?
Noen som vet hva han fyren som lagde de het?

-Som i en veldig tunnel klinger lyden
av mine skritt imellem vegg og vegg-
R.Nilsen


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.