Victory is ours!

Da ser det jammen ut til de ekle demokratene med sin sentraliseringsideologi er holdt ute av det hvite hus en gang til. Jippi. Til alle dere som mener at USA ikke skal forplikte seg til å forsvare Taiwan mot et eventuelt kinesisk angrep, eller støtter tanken om stamcelleforskning, eller mener at Nord Korea ikke trenger å svare til sine naboland, eller mener at USA bør trekke seg ut av Irak og overlate landet i en kaotisk situasjon som garantert kommer til å eskalere til borgerkrig dersom utenlandske sikkerhetsstyker forlater landet, eller mener at USA bør intervenere mer og involvere seg mer aktivt i Europa. Too fucking bad, deres mann tapte! Hva det er som gjør at Europere tror at demokratene er hyggelige, nesten sosialdemokratiske har jeg aldri forstått...

<em>elektronika</em> sitt bilete

Har lyst til å diskutere, men...

orker ikke.
Får heller banke vett inn i skallen din neste gang vi møtes. Evt. forgifte ostekaken. ;-)

Evt. oppfordre amerikanerne til å droppe "Winner-take-all"-systemet slik at alternative kandidater kan slå alt av demokrater og republikanere. Selv om jeg ikke er storfan av Kerry, synes jeg det er bedre enn Bush og neo-con-kameratene hans.

"you & me - eternity"


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Jeg tåler gift, men ikke bank.

Men ærlig talt, hva er det som gjør at europere har et så totalt feilaktig og rosenrødt bilde av demokratene? Jeg innrømmer at jeg ikke er spesielt begeistret for Bush, eller republikanerne faktisk, men jeg kan ikke for alt i verden se at demokratene ikke er enda verre. Til tross for at Bush er den ondeste republikaneren noensinne.

§01 - Sitron er bedre enn vannmelon!
§02 - Plommekake er bedre enn ostekake!


<em>elektronika</em> sitt bilete

hvem er verst?

Leste noe Naomi Klein skrev som jeg likte godt:

kerry er bedre enn Bush, fordi selv om Kerry vil føre nærmest lik politikk som Bush, vil fokuset gå fra person til sak. Og da kan man kanskje få til endringer i politikken. Dette var et litt dårlig og kortfattet sammendrag, men resten kan leses her:

http://www.dagbladet.no/kultur/2004/08/07/404828.html

p.s. jeg pleier ikke banke folk, altså :-)

"you & me - eternity"


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Nå bor jeg ikke i USA

Så da kunne det ikke bry meg mindre hva slags innenrikspolitikk de fører eller hva slags systemendringer det ville medføre med den ene eller andre. Jeg er eurofil og vil ha USA til å bli isolasjonister igjen. Med den politikken Bush fører blir USA isolert enten de vil det eller ikke, og det er bra. I tillegg mener jeg at Kerrys skepsis til å støtte Taiwan eller å videreføre femnasjoners samtalene med N. Korea er direkte uansvarlig og kunne medføre en ytterligere destabilisering av en potensielt farlig region. Utenom India/pakistan er det strengt tatt bare langs stillehavsranden at potensialet for en stor og ødeleggende konflikt er til stede, og Taiwans "frihet" avhenger av fortsatt støtte fra USA. I tillegg er det jo faktisk slik at demokrater er langt mer villige til å sende soldater rundt om i verden enn republikanere, til tross for hva mediene vil ha oss til å tro. Samtidig er demokratene langt minde villige til å ta konsekvensene av sin terrorbombing. De nekter jo konsekvent å være med å bygge opp igjen eller sikre områdene de har ødelagt dem politiske infrastrukturen i. Se på Irak for eksempel. Invasjonen var uten tvil gal, og ulovlig men når den er et faktum er det en fordel at USA tar ansvar og bidrar til å stabilisere landet igjen. Det er en vanskelig prosess, som muligens ikke går bra, men demokratene på sin side er ikke engang interessert i å forsøke. Republikanere er ikke snille, men de står for noe, i motsetning til the turncoats i det andre partiet.

§01 - Sitron er bedre enn vannmelon!
§02 - Plommekake er bedre enn ostekake!


<em>elektronika</em> sitt bilete

amerikansk innerikspolitikk

Du skrev "Så da kunne det ikke bry meg mindre hva slags innenrikspolitikk de fører eller hva slags systemendringer det ville medføre med den ene eller andre. Jeg er eurofil og vil ha USA til å bli isolasjonister igjen."

Innerikspolitikken og systemendringene vil jo ha noe å si for utenrikspolitikken de fører. Ergo bryr jeg meg om det. Og vil du ha isolasjonisme bør man vel få Clinton tilbake? Han er vel det nærmeste man har vært amerikansk isolasjonisme på mange herrens år?

Personlig mener jeg USA bør ta ansvar som eneste gjenværende supermakt og sammen med FN faktisk bry seg om hva som skjer i verden. F.eks. gripe inn i Darfur. Men så er jeg naiv fredselsker som tror at FN er løsningen på alt. Bare se på signaturen min. hehe.

"you & me - eternity"


<em>Sabeltann</em> sitt bilete

Rart

Eg er faktisk meir eller mindre samd i Gird eg i denne runden. Eg tok meg sjølv i å smile og vere nøgd med Bush sin siger, ikkje fordi eg liker det han står for... men eg liker det når kryptofascister er såpass lite diskre, altså ikkje så kryptiske. Er lettare å ta dei for det dei er. Det hadde blitt eit helvete å kjempe mot Kerry fordi heile det europeiske politiske liv ville jo vere så glad i han uansett kva han tok seg til, berre fordi han ikkje var bush. Nei, gje meg ein ærleg, gretten, motbydleg fascist framfor ein smørblid opportunist vilkensomhelst dag. Politikken er den same uansett.

*klø seg i skjegget*

Lurer på kor mange stemmer van Auken og the Socialist Equality Party fekk eg... får sikkert vete det imorgon :-P


<em>Gird_09</em> sitt bilete

clinton isolajonist?

Det kan jeg ikke forstå? Jeg som trodde Clinton drev og integrerte USA i NAFTA og WTO, for ikke å si at fyren var den mest aktive bombekasteren USA noensinne har hatt. Jeg mener, fyren var jo involvert i like væpnede konflikter i løpet av sin første periode som USA hadde være tilsammen mellom 45 og 92. Fyren er så langt fra isolasjonist man kommer. Der kan man snakke om globalisering og imperialisme og sånn.

§01 - Sitron er bedre enn vannmelon!
§02 - Plommekake er bedre enn ostekake!


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Jeg vet ikke helt

Jeg tror ikke jeg er villig til å akseptere Kleins kunstige dikotomier ad imperialisme vs. ikke-imperialisme. Det er jo i utgangspunktet rimelig naivt å tro at en nasjon kan overleve uten en viss grad av ekspansiv politikk. Når hun sier at progressive stemmer igjen begynnte å snakke under Clintons regime så sier det strengt tatt at Clinton var ansvarlig for en poltikk mange ønske å protestere mot. Som selverklært clintonhater forstår jeg det godt. Jeg synes faktisk at No Logo var en helt grei bok, men akkurat den artiklen der imponerte meg ikke. Fact remains, forskjellene er små mellom de to partiene og det å tro at Kerry er mindre kapitalhorete enn Bush er såfremt jeg kan sa ikke spesielt godt begrunnet. Systemet i USA er jo lagt opp fra ende til annen slik at kapitalen kjøper presidenten. Det er jo såvidt jeg har latt meg fortelle slik at den rikeste kampanjen alltid har vunnet.

§01 - Sitron er bedre enn vannmelon!
§02 - Plommekake er bedre enn ostekake!


<em>Gird_09</em> sitt bilete

bare for å kritisere

Bare for å kritisere Kleins poltiske plattform altså. Det var jo strengt tatt ikke hennes pro-demokratiske innlegg jeg var uenig i. Venstresiden altså...

§01 - Sitron er bedre enn vannmelon!
§02 - Plommekake er bedre enn ostekake!


<em>adam</em> sitt bilete

Amerikanerene har forstått det ja...

jeg mener - when you have the choice between two evils, why choose the lesser one?

/Jørgen Adam


<em>Bassington-Bassington</em> sitt bilete

Haha, var det ikke Elin Brodi

Haha, var det ikke Elin Brodin som fikk TO sider i Klassekampen der hun bl.a. i fullt alvor sammenlignet Bush med Hitler. Før hun påpekte at sammenligningen nok var litt urettferdig - Hitler hadde jo i hvert fall sjarm.

Milde ord. Med slike kritikere trenger ikke Bush venner.

Sjøl synes jeg det er interessant hvordan konservative nå begynner å bli bekymret over Bush.

Who's got what it takes to party with Nixon?


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Hitler

Var jo uten tvil smartere enn Bush også. For ikke å si at han hadde bedre klessmak.

§01 - Sitron er bedre enn vannmelon!
§02 - Plommekake er bedre enn ostekake!


<em>helterskelter</em> sitt bilete

F**k it

Bush är en konservativ idiot.


<em>teppemann</em> sitt bilete

4 nye år med bush_vitser

jeg gleder meg allerede!


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.