Verdens mest deprimerende tegneserie-stipe

Denne gjør meg faktisk seriøst trist.. Ihvertfall med tanke på at barn og unge med "overaktiv" fantasi faktisk "kveles" på denne måten, og dermed ender opp som kjedelige papir-pushe-maskiner som alle oss andre.. Hvem vet hva slags fantastiske artister de kunne blitt om noen hadde underbygd fantasien og kreativiteten deres og dyttet litt rett retning?

Foreldre og samfunn har ett rart bilde av att alle skal "gjøre nytte for seg" i stedet for å ha et rikt indre liv som sprudler ut i kreative bidrag til samfunnet. Bare se på hvor god nytte alle filmskapere, fortfattere, musikere, teaterfolk, og andre kunstere gjør det:) Ja ok.. Alle av dem sliter før de slår igjennom.. Men er de gode på det de gjør så gjør de en enorm samfunnsinsats.

<em>Ian</em>'s picture

Dette var opprinnelig en MSN samtale

..mellom meg og Nikko.

Editerte den ned i ett innlegg istedet for å legge den ut i chatteform. Nikko vet hva som kommer fra han der ;) Takker for innlegg og samtale Mannen!
---
Bad spellers of the world:

UNTIE!


<em>Nikko</em>'s picture

Berre høggli'!

:-)

Det er et tankekors at man allerede når barn er små er i stand til å drepe kreativiteten deres. Opplever ofte nok foreldre som ikke er klare over hvor fantasifulle og kreative barna deres er.
Det er skummelt.
---
OMFGWTFLOL


<em>Mallpunk</em>'s picture

Men det er jo ikke fullt så

Men det er jo ikke fullt så enkelt. Jeg kjenner flere med ADHD som i dag er voksne, og som i noen tilfeller ikke har fått stilt diagnosen før i ungdommen eller voksen alder. De forteller om en frustrerende oppvekst der de aldri følte at de var helt "med", og ikke fikk brukt evnene sine og fantasien sin fordi de aldri klarte å samle fokus. Noen av disse går i dag på medisiner, og forteller om et helt nytt liv, der de fremdeles er kreative, men klarer å *bruke* kreativiteten også, fordi medisinene hjelper dem til det.

Medisiner er ikke svaret for alle med ADHD, og sjelden svaret alene. Men det blir feil å avskrive det for alle med argumentasjon om at det "kveler fantasien". Det er et like stort svik mot barna som å pushe medisin på de som hjelpes bedre ved andre tiltak.


<em>Nikko</em>'s picture

Det var heller ikke det Ian mente...

Men at folk kan være kategoriske i motsatt retning og gi barn som ikke trenger det en ADHD-diagnose.
---
OMFGWTFLOL


<em>Ian</em>'s picture

Svarer med å klippe og lime litt fra Underskogen..

"Supernadia" skrev følgende kommentar:
--------------------------------------
det er visst en utbredt misforståelse at barn og unge med en ADHD-diagnose egentlig bare er i overkant aktive og har en rikholdig fantasi.

Som jeg besvarte med:
--------------------------------------
Joda. Det er klart. Men det slår vel begge veier? Ikke alle barn som er i overkant aktive med rikholdig fantasi har ADHD heller? Jeg benekter jo ikke at det finnes barn der ute som har seriøse problemer med verden på grunn av ADHD, men jeg utelukker heller ikke at enkelte barn får feil diagnose fordi de ikke passer inn i samfunnets norm heller.

Nå er vi jo i norge mer restriktive med slik diagnosering enn i USA der stripa ble laget, og glad er jeg for det:)
---
Bad spellers of the world:

UNTIE!


<em>Ian</em>'s picture

Føler for å utdype meg selv litt..

Mitt ønske er ikke å undergrave og underkjene de som faktisk har problemer, eller de som burde ha fått en slik diagnose, men ikke har fått, eller alle de som faktisk har blitt hjulpet av det. Jeg har all respektog medfølelse for dem. Jeg har mitt å slite med jeg også (heldigvis ikke psykisk..)

Jeg ønsket bare å kommentere alle de barna som blir dyttet på medisiner for å roe dem ned å få dem enklere å ha med å gjøre for foreldre og lærere, fordi de ikke har resurser eller overskudd til å la dem være seg selv. Jeg tenker på alle dem som blir dopa ned uten å trenge det, og som faktisk blir kvalt og pressa inn i en form de egentlig ikke passer inn i. Som jeg sa også.. Jeg er glad vi er mer restriktive på diagnose og medisinering i Norge. Stripa ble jo tegnet i USA hvor jeg har inntrykk av at medisiner og diagnoser sitter løsere..

---
Bad spellers of the world:

UNTIE!


<em>Mallpunk</em>'s picture

Da er vi nok enige.

Da er vi nok enige. Nyanseringen kom ikke så godt fram i den opprinnelige posten din eller i siden du linket til, og jeg synes det er viktig å få frem at det er like ille å overdrive i den ene retningen som den andre.


Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.