Hva er best?

Goth
20% (10 stemmer)
Synth
80% (41 stemmer)
Antall stemmer: 51
<em>krazycat</em> sitt bilete

Som om goth egentlig har noen

Som om goth egentlig har noen sjangs i en avstemning på synth.no ;)


<em>Bassington-Bassington</em> sitt bilete

Tja, goth hadde jo ikke noe s

Tja, goth hadde jo ikke noe særlig sjans på goth.no heller, viste det seg. Og med det nye utvidede synthbegrepet som lanseres av enkelte på synth.no, vil mange gothband bli regnet som synthband likevel - sammen med Usher, Merzbow, Arne Nordheim og andre det er rimelig å putte i samme sekk fordi de bruker lignende instrumenter.

--------------

"Kom ikke her og gnål om hensynet til sauen. Faren min var sauebonde og jeg hatet de forferdelige dyra". - Martin Schanche om ulvejakta.


<em>TV Noise</em> sitt bilete

Mobil telefoner

Enkelte mobil telefoner har mye høyere polyfoni enn de gamle synthene fra 80 tallet, og lydmessig konkurrer de ut samplere til flere hundre tusen kroner også fra 80 tallet på lydkvalitet, bør de innlemmes på denne siden ??


Bah! Nei fysj og fy...

Ein skal høyre møkje før øyro fell ta!

Da lurer jeg på hva i all verden du kobla greiene dine opp mot for å oppnå dårligere lyd enn en ny Nokia. Hvilke samplere tenker du på egentlig? Mirage? OB-DPX? EMU? EMU-II? EMAX? W-30? X-900? Fairlight CMI? S-550? S-750?

Kanskje F242 burde gi ut Official Version i en spesiell Mobil-utgave. "Nå med bedre lyd!!! - Bare for Nokia!!!" Er ihvertfall enklere å programmere de elendige midi filene enn det er å programmere på en gammal Atari/Mac med røten HD og skeive disketter.

Altså.

-=Ikke mobb barten min!=-


<em>TV Noise</em> sitt bilete

Seconds becomes minutes

Vel de versting samplerne som kom på 80 tallet og kostet ca 30 årslønner for en vanlig dødlig var 8 - 12 bit max med lurvete samplefrekvens og hadde vel ca 2 sek sampletid hvis man var heldig. Jeg kan dytte inn en stereo 16bits 44,1 khz wav fil på 10 minutter og bruke som ringetone på min, i tillegg finnes det programmer til div mobiler og PDA r som kan lage musikk med denne oppløsningen så verden HAR gått videre siden sist. Helt sant bare spør ... let sjæl jeg går å legger meg.


Pludre pludre

Let sjæl du liksom. Jeg vil bare vite hvilke samplere du snakker om. Rent konkret. Det foresvever meg forresten at en telefon som kan lagre en ti minutters stereo wav fil ikke har den lengste levetiden, i likhet med ALLE andre mobiltelefoner. Mens en Prophet 2000 fra 1984/85 er fresk som faen, og er en slem digital synthesizer i tillegg, noe de knuslete wavetable-bretta ikke er.

Stusselige fremskritt. Snart kommer det vel at NI-folka snekrer fullverdige MoogEmulatorer til PDA, så folk har noe å tukle med på toget.

-=Ikke mobb barten min!=-


<em>henrik</em> sitt bilete

gotham nights

Vi kan jo håpe på at gothamnights.com lager en tilsvarende avstemning, så vi kan sammenligne litt.


<em>Bassington-Bassington</em> sitt bilete

I den grad det er noen vits.

I den grad det er noen vits. Sjøl gidder jeg ikke å stemme, siden jeg liker synth og goth like godt.

En observasjon fra et annet synth.no-medlem er at han jo hørte mer på goth enn de fleste av dem som kaller seg gothere. Sistnevnte hører jo stort sett på heavy metal.

--------------

"Kom ikke her og gnål om hensynet til sauen. Faren min var sauebonde og jeg hatet de forferdelige dyra". - Martin Schanche om ulvejakta.


<em>VAngst</em> sitt bilete

Få ny avstemning!!! Denne e

Få ny avstemning!!!
Denne er dust.

There is a LOL in Lolita.


<em>henrik</em> sitt bilete

Sånn går det..

.. når far går tom for idéer. Lag en selv, sytepave!


<em>VAngst</em> sitt bilete

Det er greit!.....må bare te

Det er greit!.....må bare tenke litt......
There is a LOL in Lolita.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

goth er bedre enn synth

Simpelthen fordi joy division er bedre enn alle de tullete synthpop bandene tilsammen.

Sa jeg at du kunne snakke?


<em>RKN</em> sitt bilete

Joy Division

Joy Division er vel ikke goth ?

Hypnoskull til folket!


<em>Gird_09</em> sitt bilete

jo

Jo, det er det. Like goth som kraftwerk er "synth".

Sa jeg at du kunne snakke?


<em>RKN</em> sitt bilete

goth

er en like bred 'definisjon' som synth. Joy Division kan ikke settes i bås med Sisters, Siouxsie og alle de andre banda ... basta!

Hypnoskull til folket!


<em>Gird_09</em> sitt bilete

jo

Gå hjem og sett på en skive av sisters, og så en skive av JD. Sier du at det ikke er likheter der? (Kanskje du er hjemme for alt jeg vet, men gjør det likevel. Gå ut, så du kan hjem eller noe.) Trommemaskin, obskure tekster om smerte og lidenskap, kvinende gitarer, ekko og sakte synging. Sisters er jo tross alt bare en blek JD kopi uansett hvordan man vrir og vender på det. Det er desto verre å sammenligne siouxsie og bauhaus med sisters. Dersom alle bandene i genren skal være kliss like så finnes det ikke noen goth genre før langt utpå nittitallet. Ellers så består den av meget få band.

Sa jeg at du kunne snakke?


<em>Larsebass</em> sitt bilete

Nei!

BASTA

ja... særlig!!


<em>Gird_09</em> sitt bilete

jo!

Du er dum! :D

Sa jeg at du kunne snakke?


<em>elektronika</em> sitt bilete

Jeg velger å sitere fra denn

Jeg velger å sitere fra denne siden, så kan alle ha litt rett:
"Joy Division are not usually thought of as being goth, despite being referred to as "gothic" at the time, but their influence on goth bands was considerable. Their sparse, haunting sound was quite unlike anything else around at the time and spawned a host of imitators, especially after Ian Curtis' death (Bauhaus' first album and the Sisters' first single were both slammed as being the work of poor Joy Division copyists, which was rather unfair on Bauhaus). Their use of minimalist and gothic art on record covers also had a lasting influence (for instance, the cover to the March Violets "Grooving in Green", designed by Andrew Eldritch, has definite similarities to the cover of "Closer").

Additionally, they were a major source of the term "gothic" as applied to post-punk music.

However, Joy Division were never a part of the goth scene; the goth scene proper started to emerge around 81/82, by which time Ian Curtis was long dead.

They were never really regarded as "goth" musically by goths, either, despite the obvious debts owed to them by a lot of goth bands. A lot of first-era goths viewed them as too "mainstream" owing to their posthumous popularity; also, their image was rather too bleak (from a Batcave point of view, they were decidedly unsexy). And they had their own following, the "long raincoat brigade"."

"you & me - eternity"


<em>Gird_09</em> sitt bilete

som sagt

minst like goth som kraftwerk er synth... Dere her på sidene ser sikkert på kraftwerk som synth, selv om synthbegrepet er så nytt (og begrenset til Norge) at ingen av de folkene har hørt om det engang. Joy Division er goth. Ingen av de andre bandene som kalles goth har noensinne kalt seg selv det (med unntak av siouxsie). Sisters nekter for å være det, og Bauhaus ler av det og hadde ikke hørt om det engang da de holdt på.

Sa jeg at du kunne snakke?


<em>RKN</em> sitt bilete

Anyway ...

Ifølge min mening er Joy Disvsion bedre en de fleste andre band, goth eller ei. Tror også Idas referanse har litt rett :)

Hypnoskull til folket!


<em>elektronika</em> sitt bilete

*duh* det er det vel! "you

*duh* det er det vel!

"you & me - eternity"


<em>Depravo</em> sitt bilete

vel

elendig alternativer!!

liker goth rock som er gitt ut etter 2000 (er lei av folk som kun hører på 20 år gamle sisters album)

liker synthpop lite og holdt på å ikke gå på OSF fordi det heter "synth"

noe liker litt av gammel industri

hører lite på gammel EBM

hører masse på nyere blanding av EBM og industri (Industrial Dance) :D


<em>KlingKlang</em> sitt bilete

Makan!

Selv driter jeg i hva OSF velger å kalle seg. Jeg er opptatt av musikken, og ikke om festivalen har "synth" i seg eller ikke...

Hvorfor er folk så opptatt med å kategorisere ting??


<em>Gird_09</em> sitt bilete

muligens

Så ble depravo utsatt for det samme som meg? "Synthfestival? Menjeg liker jo verken jan hammer eller vangelis? Hva faen skal jeg på en synthfestival å gjøre?" Så fikk jeg høre hvem som spilte, så da gikk jeg jo dit da. Lurte inderlig mye på hvorfor de kalte det en synthfestival da. Etterhvert lurte jeg enda mer da jeg skjønte at det ikke var ironisk en gang.

Sa jeg at du kunne snakke?


<em>Depravo</em> sitt bilete

joda

det musikalske er viktigst, men alle bruker da synth i dag


<em>VAngst</em> sitt bilete

Jeg har funnet på noe annet

Jeg har funnet på noe annet som kan tas opp og stemmes litt over.
"New Rock: kule sko eller bare helt forbanna jævlig?"
Føler at dette definitivt er et aktuelt tema...

There is a LOL in Lolita.


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.