Ila landsfengsel overbelastet - her er løsningen

Ila landsfengsel er overbelastet med et belegg på 96 prosent.

Folk som har blitt dømt for kriminelle handlinger skal etter planen settes i varetekt innen 24 timer etter dommen, noe som er praktisk umulig i et allerede overbelastet fengsel.

Direktør Knut Bjarkeid er bekymret:

- Det skjer ikke noe før det første drapet kommer, og det er ikke usannsynlig at det første drapet kommer på Ila.

Hele historien kan leses her:
http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/01/12/488681.html

Det finnes en veldig enkel løsning for overbelastete fengsler i Norge og resten av verden, for den saks skyld: Avkriminaliser narkotikabruk. Fjern hasj, marihuana og fleinsopp fra narkotikalisten. Benåd alle ikke-voldelige narkotikaforbrytere. Du skal se fengslene får temmelig bra kapasitet etter dette, og vi kan arrestere de ekte kriminelle. Bare en tanke.

<em>Gird_09</em> sitt bilete

Eller, mye mer hensiktsmessig

Nakkeskudd for dop.
Da blir vi ikke bare kvitt folk som opptar fengselsplasser men også en stor andel av landets sosialpengemisbrukere og døgenikter.
Det er billig, og frigir store midler til mye kos, eller bygge opp et barnevern til å vare på alle de potensielle løvetannbarnene som blir etterlatt av de henrettede junkiene og hippiesvinene.
For ikke å si at det fratar organiserte kriminelle nettverk i andre land inntekter som sjelden brukes til noe godt.
Tenk så mye penger narkisene på plata donerte til taliban i sin tid...
___________
Strength lies not in defense but in attack.


<em>Kopfschuss</em> sitt bilete

Avkriminalisering av

Avkriminalisering av stoffer
+ Opprettelse av straffekompanier for resten
= Ingen fengsel i dette land
-----------------------
Go my robots!


<em>Gird_09</em> sitt bilete

hallo, ressurser!

Seriøst, du glemmer hvilken potensiell ressurs som gar tapt om vi legger ned fengslene. For det første er det jo et vell av billig arbeidskraft som kunne bygge verdens billigste vaskemaskiner og andre ting, det er ikke mye som kreves. Fanger er jo enda billigere enn negerbarn i Kina, så norsk industri kunne overtales til å bli i landet. Faktisk bør Norge ikke bare innføre lengere straffer, vi bør importere dødsdømte fra utlandet. Tilogmed hippier arbeider om du peker på dem med maskinpistol.
For det andre så er det jo en rekke arbeidsplasser i rettsvesenet. Fengselsbetjenter, advokater, dommere, entrepenører, kokker, bibliotekarer, prester etc etc. Blir disse uten arbeid mister vi konsumenter, som igjen vil føre til deflasjon og tap av arbeidsplasser i resten av samfunnet.
Det Norge trenger er ikke avkriminalisering og mildere dommer. Det vi trenger er flere fengsler og flere forbud.
Jeg ser for meg feks fire år i skofabrikk for skating, og fem år i en leketøysfabrikk for å stanse for å se seg om straks man når toppen av en rulletrapp.
Og om vi setter Gerd Liv til å administrere det så sparer vi masse unødig kritikk av systemet. Det hadde funket det altså.

Stem på meg, ikke de andre. De er splittere, jeg er en samler.
___________
Strength lies not in defense but in attack.


<em>Karirari</em> sitt bilete

Jeg driter i alt annet,

Jeg driter i alt annet, innfører du fem år for brudd på rulletrappetikette får du min stemme.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

hah

Syv år for å stå på feil side.
___________
Strength lies not in defense but in attack.


<em>Karirari</em> sitt bilete

For det får du min

For det får du min førstefødte :P Ti år for mødre med barnevogner som stopper ved siden av hverandre for å skravle på fortauet? Og livstid for for folk som ikke skjønner at de på trikken må få gå av først omg!


<em>greger</em> sitt bilete

Hurra! Du sier så mye bra i

Hurra!
Du sier så mye bra i det, at nå elsker jeg deg.

--
"Never fear, I is here!"


Øvelse gjør mester

... det har alltid mor fortalt! så hvis det er noen tvil om hva mennseker som driver med " DOP " bør brukes til så melder jeg meg som den ny Willhelm Tell helt sånn uten vidre! Er forøverig drit dårlig på dette med armbrøst og piler så da sier det seg selv at i løpet av kort tid så hadde jeg greid å befri 90% av de mest overfylte fengslene! Kunne alltids ha ett lite kollekt i forbindelse med dette slik at import av kjernefysiske morsomheter ( bakveien self.) kunne sendt mange en Narkis baron + disse untenlanske mafioSene samt A- og B-jengen + en drøss andre utskudd på samfunnets overbelastede stump rett til hellvette i en satans kjapp fei! åsså kunne en alltids gitt en slant eller to til en stakkars bonde oppat Gjøvik! feks!

Oi! hehe! å det kunne vi kansje ha trengt!!! noen til og overbelaste hjernen og resten av ryggmargen med LSD slik at vi kunne fått noen til å sy utrolige fine Rosa Morgenkaaper med sorte lilljer på.

....*Blink*....*tikk*....*tikk*....*tjoff*

"Life: Where can I download one?"


<em>Bassington-Bassington</em> sitt bilete

Legalisering av dop

Bra artikkel om temaet:

http://www.city-journal.org/html/7_2_a1.html

"We lose remarkably little by not being permitted to take drugs."

:d

"The love of someone who does not cause difficulties is of long duration. To have a relationship with a friend who is shy and timid is pleasurable; but friends who have continuous needs and demands are unbearable."
- Abu Bakr Muhammad ibn Ahmad ibn Dawud


<em>Gird_09</em> sitt bilete

seriøst faktisk

Jeg trodde du hadde gitt med å være politisk på synth.no?
(Egentlig et fornuftig valg, jeg burde også lære meg å la være.)

Om jeg skal tillate meg å være seriøs et lite øyeblikk så er jeg faktisk grovt uenig med den artiklen. Men det er vanskelig å argumentere mot den, i og med at den hevder at argumenter for legalisering av alle rusmidler er et resultat av ortodoksi eller dogmatikk snarere enn fornuft.

Likevel skal jeg gjøre det.
Den hevder at det finnes to argumenter for legalisering, det filosofiske og det pragmatiske.
Det første dreier seg om retten til å gjøre med seg selv det man vil, men som han sier "no man is an island." Det er helt korrekt, men et forsvinnende lite bra argument. Dersom man skal si at enhver person er ansvarlig for hele samfunnet med sine handlinger, så derfor bør samfunnet garantere for individets handlinger har man helt hvisket ut en moralsk grense. I et samfunn basert på respekt må man tillate folk å feile, og å treffe gale beslutninger, mener nå jeg da. Folk bør så absolutt ikke dope seg, det mener jeg virkelig. Men jeg føler ikke at jeg er i besittelse av noen objektiv moral, eller så stor visdom at jeg kan våge å nekte dem det med mindre de ber meg om det. Jeg vil snu argumentet hans når han hevder at en liten frihet som går tapt ikke er så vesentlig. Jeg vil faktisk påstå at å miste retten til å dope er å miste retten til å feile. Det er for meg en grunnleggende frihet. Retten over sin egen livsførsel. (Vi kan godt snakke om hva som skjer praktisk når en person velger sin egen egoisme fremfor å ta vare på sine omgivelser og de skadene som oppstår da. Da har samfunnet helt klart rett til å gripe inn, det er jeg med på. For da er ikke lenger spørsmålet om å feile som individ, men å påføre andre skade..)
Han hevder på sin side at evnen til å skille mellom de trivielle og det viktige er det som skiller sivilisert fra barbari. Jeg er faktisk grovt og totalt uenig i det. Evnen til å lage distinksjoner som trivielt og viktig er for meg evnen til å gjøre ting trivielle, til lage en agenda hvor dine meninger blir på grensen til totalitære. Det er faktisk min oppfatning at om man prioriterer det "trivielle" er det sjelden nødvendig å prioritere det "viktige". Om man behandler folk som voksne er det overraskende lett for dem å ta ansvar. Behandler man dem som barn, handler de og tenker deretter.

Når det gjelder det pragmatiske overser artikkelen nesten fullstendig at legalisering av ulovlige substanser vil være et hardt slag for den organiserte kriminaliteten. Når han påpeker at det ikke er slik i Nederland er det jo nettopp fordi Nederland dermed blir transitland for dop, fordi det fremdeles er ulovlig og god bussiness i andre land.
Om staten garanterer for kvalitet og konkurransedyktige priser på andre ting, som de tildels gjør med alkohol og tobakk (begge svært skadelige rusmidler) blir det ikke noe stort marked igjen for mafiaen. Og det bør virkelig være et mål. Langt større resultater kan oppnås for et samfunn ved å frata de kriminelle sin base for makt, enn ved å konstant være moralens vokter og jakte etter småkyllinger.

Den artiklen var ikke etter min oppfatning bra, den var mye gammelt om igjen. Mye fordommer, mye skjevheter og lite villighet til å god gammeldags lateral tenkning.
___________
The needs of the one must always outweigh the needs of the many.


<em>Happiest</em> sitt bilete

Som Soulmachine sier,

"Hasj fører til batikk" og det må være grunn god nok til å la være. Tøys aside, har til gode å se at stoff fører med seg noe bra, for noen. Så en dokumentar på tv for ganske lenge siden, der nederlandsk politi mente det var en generaltabbe å legalisere "lettere" stoffer, siden de ikke hadde kunnet forutse problemene de fikk i etterkant. Og da var det for sent.

Happiest Girl I ever knew, why do you smile the smile you do...?


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Det er heller ikke noen tvil om det

Jeg vet bedre enn de aller fleste at bruk av selv lettere stoffer som hasj, marihuana og alkohol er svært skadelig både for et individ og personene rundt det. Men jeg vet også, av erfaring, at skadene av å kriminalisere og utelukke store grupper med mennesker er kanskje enda større.
Og om man skal ta effektene med i argumentasjonen så må man se på hva som skaper effekten, ikke bare effekten isolert sett.
Nederland har store sosiale problemer, både ved å være transitland og base for en god del organisert kriminalitet og gjennom å være mekka for batikkhoder. Men da må man stille spørsmålet: er det dopen eller doperne? Det virker kanskje banalt, men det er et vesentlig poeng. Som jeg nevnte, organisert kriminalitet påfører samfunnet store skader. I form av korrupsjon, unndragelse av skatt, økt vold etc. Og disse skadene er så store at de må tas alvorlig. Erfaring viser at forbud øker nivået av organisert kriminalitet i et land. Se på forbud mot alkohol i feks USA og Norge i mellomkrigstiden. Det er en grunn til at forbudet ble opphevet. Eller se på forbudet mot porno i store deler av verden. Det nærer folk man ikke vil nære. Nord Korea og Taliban har begge hatt store inntekter i forbindelse med salg av rusmidler, i likhet med mer tradisjonell mafia. Penger som blir brukt til å finansiere enda mer dritt.

I tilegg, og dette skal man ikke se bort fra, har man signaleffekter og helseeffekter ved å forby ting. Helseeffekten er først og fremst at du fratar brukere kvalitetskontroll og sikkerhet rundt hva de får i seg. Hvor mange mennesker dør av overdose i Oslo som følge av at stoffet de får i seg er uforutsigbart? Å forby heroin er i mine øyne drap. Det må kontrolleres til en viss grad, men forbud er idiotisk.
Signaleffektene er todelt. For det første sier du til folk som er på kant med samfunnet at dop er et opprør. Greit nok det, blir ikke mye opprør på hasj så det skader ikke akkurat samfunnet, men det skader ganske mye folk. Mange hippier hadde klart seg bedre om de hadde forstått at hasj ikke er et opprør i seg selv, og at verdien av hasj er null og niks. Du får ikke noen kosmisk innsikt av hallusinogener. Det du eventuelt får det av har du i deg i utgangspunktet. For det andre er det en sterk signaleffekt i kriminaliseringen ved at kriminelle miljør tiltrekkes av hverandre. Min lange bakgrunn (fra jeg ble født) i disse miljøene viser klart og tydelig at harde kriminelle tiltrekkes av egentlig uskyldige dopere og omvendt fordi de begge er utstøtt av samfunnet, og oppfatter seg selv som i et fellesskap. Det er ikke noen naturlig sammenheng mellom miljøer som bruker hasj og miljøer som begår ran, men når man kobler dem sammen får du en økning i begge to.

___________
The needs of the one must always outweigh the needs of the many.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

og, tilføyelse

Så er jeg svært skeptisk til at politiet, lovens TJENERE, skal kunne mene noe som helst om hva som er rett og galt. De skal håndheve, uten å blande seg inn i hva loven BØR si. At de har mye problemer med dopere er en ting, men å mase seg til lettvinte løsninger som gjør dem i stand til skjære flere over samme kant det er jeg skeptisk til. Politiet skal som sagt tjene, ikke bestemme.
___________
The needs of the one must always outweigh the needs of the many.


<em>batcheeba</em> sitt bilete

Og når man først har fått

Og når man først har fått problemet, så er det nesten umulig å bli kvitt det og.
Man må være rusfri i 3-6 mnd før man får subotex.
Klarer man å gå uten H i 6 mnd, så trenger man ikke subotex.
Avrusning er nesten umulig blitt.
Og avsindig dyrt!
60.000 for 2 mnd på avrusningsklinikk, er ikke akkurat en inspirasjon for folk som er langt nede.
Oppfølgning etter avrusning er så mangelfull at det er tragisk.
Jeg føler at har man først blitt avhengig av dop her i landet, så skal man nesten straffes for det.
Ikke får vi sprøyterom, ikke får vi lovlige bordeller, og alle hjelpemiddler er vanskelige å nå.
Det er veldig sen utvikling her.I Englad har de små busser som kjører rundt og sjekker om dopen til folk er ren, renser sår og får folk i taxi hjem eller til legevakta om noe er gått galt.
Gratis.
Her er mentaliteten at har du fått et problem med dop,så har du deg selv å takke.
Vi hjelper deg iallfall ikke.
Totalnekt er ikke løsningen at all.
Det er et vanskelig spørsmål, det mener jeg virkelig.
Men totaltnekt løser iallefall ikke en skit.
OG det kommer fra en pike som tross alt har vært sammen med en narkoman.

-Som i en veldig tunnel klinger lyden
av mine skritt imellem vegg og vegg-
R.Nilsen


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Jeg har kjent flere tungt

Jeg har kjent flere tungt narkomane i mitt liv, og lettere rusmisbrukere også, og jeg er veldig enig. Det er en vanskelig problemstilling, og en problemstilling hvor gammeldags moralisering skader mer enn det hjelper.
Man må anerkjenne at problemet er der snarere enn å forby det bort. Det er ikke slik at ute av sinn er ute av verden. Folk dør av den holdningen der.

Det er som å tro at å forby fyllekjøring hindrer folk fra å gjøre det. Man må se på årsakene til problemene og behandle dem realistisk og uten nedlatende holdninger. Heroin dreper, formålet må være å hindre det, på den måten som fungerer. Vi kan ikke koste på oss å nekte å prøve metoder fordi heroin er umoralsk å bruke. (Umoralsk betyr vel strengt tatt fremmed for vår kultur. Alkohol er langt mer skadelig og vanedannende enn mange ulovlige rusmidler - som ikke har kulturell bakgrunn i vårt land, i motsetning til alkohol..)
___________
The needs of the one must always outweigh the needs of the many.


<em>rabiatius</em> sitt bilete

Penn Jillette: "If you

Penn Jillette:

"If you criminalise something that's not really a crime, you create real criminals".

Denis Leary:

"The solution to the drug problem isn't less drugs. It's more drugs, to the right people".

---
-What's the difference between Jedi and Ninjas?
- Jedi are tucked away safely in your DVDs. Ninjas are standing right behind you. Seriously. (askaninja)


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.