Biosphere + Lindstrøm & Prins Thomas + Who Made Who + Toy

18/02/2006 20:00
19/02/2006 03:00
description:

Biosphere
Lindstrøm & Prins Thomas
Who Made Who (Dk)
Toy
+ g-HA & Olanskii

Sunkissed live fortsetter sitt årlige samarbeid med BBC Radio 1 og presenterer et knippe av Norges mest aktuelle elektronica artister. Live i Oslo og verden rundt med BBC.

Sunkissed Live 2006 er den femte i rekken som inkluderer Fresh Air på Fabric i London i Mars 2005. Med en bredde som spenner fra Satyricon og Turboneger til Nils Petter Molvær og Bugge Wesseltoft via Trulz & Robin og Ost & Kjex har denne årvisse kvelden stadfestet seg som et viktig vindu utad for norsk musikk. Opptak fra Sunkissed live har blitt til over 12 timer radio, i hovedsak sendt på One World med Paul Thomas på BBC Radio 1, men også Late Junction med Fiona Talkington på BBC Radio 3 og The Lockup med Mike Davies på BBC Radio 1.

Sunkissed Live 2006 fortsetter fokuset på elektronika og slipper denne gangen til en av Norges mest legendariske produsenter og to duoer som skaper stor begeistring for tiden. Nytt av året er det at vi også har strukket oss utover landets grenser og henter inn et av Danmarks tøffeste band til skandinavisk forbrødring.

Biosphere er en kjent størrelse for alt som kryper og går innen norsk elektronika. Gudfaren fra Tromsø er en av ambientmusikkens pionerer og familieoverhode for en bølge av inspirerte Tromsø-væringer som blant annet inkluderer Røyksopp duoen. Biosphere er aktuell med nytt album denne våren. Ryktene skal ha det til at han etter mange år og utgivelser
viet støy, stillhet og arkitektur nå kliner til med rytmer og beats. Og etter hans siste og sagnomsuste konsert i Bergen, kan vi nå også vente oss snutter av gammelt og kjært materiale fra tiden rundt Patashnik. Det slikt som får det til å kile i ryggmargen!

Det måtte rykter om mulig Madonna remiks til for å vekke den norske pressens interesse for Lindstrøm & Prins Thomas. Slike overtalelsesmetoder har vært helt unødvendige i utlandet hvor de to har oppnådd kultstatus på forrykende kort tid. Og det er ikke bare fans av Giorgio Moroder og Arthur Russel som står og gnir seg i kinnet over disse to. En samlet undergrunn har trykket dem til brystet; fra discoelskere og balearic fans via house, minimal og helt ut til technogjengen. Lindstrøm og Prins Thomas har blitt hauset opp i platesjapper og på dansegulv i London og på Berlins største klubber, via elleville japanere, steinkule new yorkere og helt ut til Ibiza.
Og nå er det altså slutt på å sove i timen her hjemme i Norge også. Det er bare å spisse øra, sale opp danseskoa og nyte to av Norges mest nyskapende artister!

Thomas Barfod's trioprosjekt WhoMadeWho er en av Scandinavias mest funky og eksplosive band. I et grenseland som spenner bein på disco med folk, pop, punk, æcid og italo skaper de drivende dansbar og ofte smilende deilig musikk. Etter flere ep'er som har gått seg varme på alternative dansegulv verden over har nå bandet også gitt ut et kritiker rost album på den svært så kredible Gomma etiketten. Men det er først og fremst live at gjetordene om WhoMadeWho har gått varmt. Fra fjorårets Pop-Komm og årets Sonar festival gikk ryktene om et band som feide alt annet av banen.

Jørgen Træen aka Sir Duperman og Alisdair Stirling's Toy er et lekfullt lydunivers som mikser Radiophonic Workshop, The Residents (da særlig rundt Diskomo), Silver Apples, Frank Zappa og Japansk elektronica (fra YMA til Cornelius og Zongamin). Man hører også referanser til Toys venner og samarbeidspartnere Bjørn Torske, Røyksopp og Kim Hiorthøy
Ved å kombinere analoge synther fra 70-tallet med tegnefilm - musikk, dub, venstrevridd dansemusikk, elektro og 70-talls avant rock, skaper Toy unik, melodiøs og smittende pop. Toy's nylig utgitte album på SmalltownSuperSound har alt fått rosende omtaler fra BBC Radio 3, Pitchfork og Dj Magazine, og dette blir den første anledningen til å høre Duoen live i Norge.

Sukissed’s svar på knoll og tott, g-HA & olanskii avslutter kvelden i vant stil med høy kneføring, brassespark og beinkrok over det ganske dansegulv.
Det blir med andre ord drivende house i skranglete og skandalomentale former og det advares mot merkverdige bivirkninger på hofteparti, samt høy sannsynlighet for dansefot og letthet til sinns. Anbefales ikke for de ømfintlige!

ENTRÉ: 170,- MEDLEM: 120,-

http://www.sunkissed.no/

Stad:
Blå
<em>henrik</em> sitt bilete

Toy

Ah, jeg trodde et øyeblikk det var Evil's "because we are not evil anymore" Toy.


<em>Disynthegration</em> sitt bilete

Heheh.. jeg også.

Men det passet liksom ikke helt sammen med de andre banda.


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.