"Som fortjent?"

Lot meg provosere av TV2 i går. Noe veldig også.

Midt i beste sendetid dukket plutselig en jingle for et TV2-debattprogram opp. Fikk ikke med meg hvilket, men det jeg fikk med meg var at jingelen viste amerikanske soldater rundt en rekke kister dekket i det amerikanske flagget. TV2 hadde puttet på en stor tekst over bildet "Som fortjent?". En virkelig usmakelig ingress.

Jeg synes den er drøy. Sinnsykt drøy. Særdeles usmakelig. Kanskje føler TV2 at USA er såpass langt borte at folkene i kisten blir John Does, og kanskje tror TV2 at alle amerikanske soldater i Midtøsten er psykopater med etnisk og religiøs rensing som eneste mål i livet? Et eller annet skrudd syn på amerikanske soldater må jo TV2 ha siden de senker seg så lavt som dette. Her eksponerer de enkeltmenneskers skjebner, mennesker de overhodet ikke kjenner. Mennesker som andre mennesker har et forhold til, for de har høyst sannsynlig venner og familie som elsker dem de også.

I sommer mistet en norsk soldat livet i Afghanistan, og forleden ble han kåret til "Årets navn" i VG. Det har vært store avisartikler om hvor fin fyr denne mannen var, hvor glad han var i friluftsliv, etc. Vi har "blitt kjent med" familien og vennene hans via ditto artikler. Helt klart en trist historie at en ung man mister livet på den måten. Og han var helt sikkert en fin fyr som satte familie og venner høyt. Men ville TV2 noensinne våget å kjøre en tilsvarende provokasjon i denne sammenheng? F.eks. å tatt et bilde fra bisettelsen i Elverum kirke, der han blir båret til sin siste hvile av medsoldater og familie? Ville de turt å putte ingressen "Som fortjent?" over dette bildet?

Neppe! Og hvorfor ikke, TV2? Er det så sinnsykt stor forskjell på disse kistene? Selv fargene på flaggene på kistene er jo like.

For noe jævla søppel dere presterer å produsere, TV2! Møkkakanal!

<em>Bassington-Bassington</em> sitt bilete

Jeg er faktisk bare

Jeg er faktisk bare overrasket over at det var TV2 som sto for dette.

Ellers er det jo ikke noen nyhet at norske journalister har en tendens til å se USA og Israel som roten til alt ondt her i verden. Det har selvfølgelig sammenheng med at journaliststanden ligger godt til venstre, noe Norsk Journalistlag har gode tall på.

Standen bekrefter det stadig selv. Et av høydepunktene for meg var da fagbladet Journalisten trykket en jubileumsartikkel, og spurte folk som jobbet med å utdanne journalister om hva de syntes om bladet. Panelet var som et "hvem var hvem i AKP-ml". Inkludert hun herlige damen som var medforfatter av boken som kunne fortelle oss at man måtte være "bra dum" for å sulte i Kambodsja under Pol Pot.

Dessuten må du lære deg at dersom du ser på folk fra f.eks. Gambia som dumme, stygge, uvitende, kulturløse og ondskapsfulle, er du rasist. Dersom du synes det samme om amerikanere, er du progressiv.


<em>greger</em> sitt bilete

Jeg vil bare få skyte inn

Jeg vil bare få skyte inn her, at det har forskjellige slike jingler, men forskjellige bilder. En annen er en uteligger.
Og ja, jeg husker ikke flere, men jeg har sett dem. Så dette er ikke noe som direkte er rettet mot USA.
Ser man den ene kan jeg forstå at man ser det på den måten. Men det er ikke det.

Slik jeg har skjønt det i hvert fall

--
If I am a danger to myself, imagine what I can do to you!


<em>TV Noise</em> sitt bilete

Debatt

Som det er skrevet så er det flere slike jingler de sender.

Sånn jeg ser de så er nettopp poenget å starte en debatt.

TV-Noise 1992-2007 15 år - www.myspace.com/tvnoise


<em>bonk</em> sitt bilete

Det klarer de absolutt, men

Det klarer de absolutt, men jeg syntes de kanskje har dratt akkurat den med kistene litt for langt. Den blir bare provoserende. Hadde de klart å vri det til at det gjalt hele usa hadde det kommet litt bedre fram, men sånn som de har gjort det i den jingelen så blir det nesten personlig på soldatene i kistene.

Er enig med Dikadoren om at det er overraskende at det er tv2 som står for det.

--------

Schnooglipoof


<em>Bassington-Bassington</em> sitt bilete

Zombietime

Dersom noen vil lære litt om saklig argumentasjon, kan Zombietime være et bra sted å begynne.

http://zombietime.com/hall_of_shame/


Når jeg så den første

Når jeg så den første gangen, den med den amrikanske kista, så fikk den meg til å tenke.. Og det likte jeg,- derfor synes jeg det er bra med litt overraskene 'reklame' jeg.. Det er bra å skape debatt,- og det den spør om er jo faktisk et relevant spørsmål..


<em>Disynthegration</em> sitt bilete

Alt som får deg til å tenke er ikke nødvendigvis bra

Jeg kunne enkelt fremprovosert masse tankevirksomhet gjennom ganske billige kombinasjoner av bilde og tekst. Poenget er vel hvor lavt jeg ønsker å senke meg og hvor usmakelig jeg ønsker å være i min streben etter en slik reaksjon.

I sin ytterste konsekvens kan slike effekter virke mot sin hensikt. Når mottakeren/leseren føler at det går på enkeltskjebner løs, så kan sympatien faktisk snu. Og da har man vel ikke helt oppnådd hva man ønsket?

---------------------------------------------
* I have counted to infinity. Twice *


"Som fortjent"

Jeg er enig med Disynthegration's, virkelig usmakelig ingress.
Jeg tok selv avstand fra den amerikanske invasjonen av Irak og Afganistan, og jeg støtter heller ikke deres okupasjon av landene.
Men her har TV 2 gått for langt!


<em>krazycat</em> sitt bilete

Den norske soldaten

Javisst var han en fin fyr. Og gift med en særdeles fantastisk dame. Og deres datter fyller snart et år.

Enken er kusina mi.

~ We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars


<em>Disynthegration</em> sitt bilete

Huff. Det er ordentlig trist. :(

Huff. Det er ordentlig trist. :(

Og det var også poenget mitt. At selv om de døde soldatene ikke er norske, selv om de bor på andre siden av Atlanteren, så har de helt sikkert familie og venner som setter dem høyt. Vi vet jo lite om dem, men navnene og familiene deres har helt sikkert blitt omtalt i lokalavisene der de kommer fra. Kanskje har de små barn også?

Men på norsk TV avbildes kistene deres med ingressen "Som fortjent?".

Synes det er utrolig trist at TV2 velger å eksponere enkeltskjebner på den måten. :(

---------------------------------------------
* I have counted to infinity. Twice *


<em>krazycat</em> sitt bilete

Nei jeg er helt enig med

Nei jeg er helt enig med deg, jeg. Det blir uverdig å fremstille det på den måten. Soldatene har ikke fortjent å dø, ikke på noen måte.

~ We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars


<em>krazycat</em> sitt bilete

Apropos upassende..

http://www.breitbart.com/article.php?id=060312122104.pgrezzqi&show_artic...

~ We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars


<em>Baetylos</em> sitt bilete

Ut av sammenheng

Man kan ikke ta denne enkelt teaseren for debattprogrammet og se den enkeltstående da den er en del av en rekke teasere. Det blir helt feil.

Når man ser alle sammen så får de en helhet og man skjønner poenget de prøver å fremstille.

--
"Why does it hurt when my heart misses the beat?"

This Fading Dream | Gotham Nights | Kjettersk Kjeller


<em>Disynthegration</em> sitt bilete

Det er TV2 som tok den ut av sammenhengen

Ikke jeg.

Det er alltid mottakeren av et budskap som tolker det, uansett. Og budskapet i denne frittstående teaseren var særdeles drøyt.

At TV2 velger å ta den ut av en sammenheng er meg helt uvedkommende, for jeg hadde ikke sett de andre teaserne. Jeg ble ikke presentert for noen sammenheng. Slik jeg så den fremstod den i ensom majestet.

---------------------------------------------
* I have counted to infinity. Twice *


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.