Gamle helter blir som nye

80-tallet tryllet frem mange helter på musikk-fronten. Noen av dem er fortsatt oppegående, og noen gjør til og med nye ting – som Paul Humphreys og Claudia Brücken.


Paul Humphreys var den ene kreative halvparten av Orchestral Manoeuvres In The Dark (OMD). Han forlot OMD i 1989, og lot Andy McKluskey holde på alene under OMD-navnet. The Pacific Age er den siste OMD-skiva de to ga ut i lag.

Claudia Brücken var med på den første plata til Propaganda (A secret Wish), dannet Act sammen med Thomas Leer og ga ut ei soloplate etter det igjen.

Begge har vært inspirert av Kraftwerk, men de møtte aldri hverandre på 80-tallet. Men et tiår senere turnerte de rundt i USA og spilte elektronisk musikk fra 80-tallet. Folk får visst aldri nok av retro-ting.

De begynte å arbeide i lag også med andre ting, og det hele startet med en sang skrevet av Brüken og Martin Gore (Depeche Mode) Sangen heter Cloud Nine.
I 2004 kom et en EP som ble kalt «Item» og i 2007 kom endelig albumet «Instead» ut, bare tre år forsinket. Den er gitt ut på eget selskap Theremusic (www.theremusic.com), som også er den offisielle websiden til Onetwo.

Biografien på websiden er interessant lesning, fordi den omhandler både inspirasjonskilder og litt om hvordan både OMD og Propaganda skilte lag.

Musikalsk er det absolutt en interessant plate Onetwo har laget. Kanskje ingen spektakluære hits. «Cloud Nine» og «The Theory Everything» skiller seg dog litt ut. Men sangene holder god kvalitet stort sett hele veien. Rett og slett god synthpop for en som begynte å høre på slik musikk på 80-tallet.

En ting som er verdt å nevne, er at CD-versjonen inneholder 13 spor, mens man får med 15 spor om man kjøper via iTunes Music Store. Av de 13 sporene, synger Claudia ett på tysk. Sangen heter «Kein Anschluss».
Så gamle helter er blitt som nye. Den som venter på noe godt, venter kanskje forgjeves. Men i mellomtiden kan man kose seg med Onetwo.