Kjærka

For noen dager siden fikk min mor et brev i posten med spørsmål om hun fremdeles ville være medlem av statskirken i og med at hun også er medlem av en annen livssynsorganisasjon. Hun stusset litt over dette da hele familien min ble utmeldt for mange år siden. Så hun ringte Kirkerådet for å høre hva dette gjaldt. De kunne bekrefte at, joda, hele min familie er medlemmer av statskirken.

Hun fikk da lov til å melde ut alle medlemmene av husstanden, men fordi jeg har flyttet hjemmefra fikk hun beskjed om at a) jeg måtte melde meg ut selv(greit nok) og b) at hun ikke skulle be meg om å melde meg ut, fordi det var noe jeg måtte finne ut av selv. Ok? Vel, min mor liker ikke å høre på andre, så hun ringte meg og gjorde meg oppmerksom på at jeg fremdeles er medlem.

Nå har jeg prøvd å ringe i tre dager i strekk for å melde meg ut. Dag 1: Alle i medlemsregisteret har sluttet tidlig for å feire en kollega. Dag 2: Alle i medlemsregisteret er i møte hele dagen. Dag 3: Alle i medlemsregisteret er syke. Tror nok ikke jeg får meldt meg ut, gitt.

hmmm, det er jo 06.06.06 snart. Hva skal jeg finne på?

<em>Mallpunk</em> sitt bilete

Jeg skal aldri noensinne ha

Jeg skal aldri noensinne ha vært innmeldt - jeg er verken døpt eller konfirmert, og mine foreldre var ikke medlemmer da jeg ble født. Men fåglane vet om jeg står oppført som medlem eller ikke. Jeg er ikke medlem av noen annen livssynsorganisasjon, så jeg får ikke sånt brev. Det er kanskje best å ringe og sjekke. Men hvilken menighet hører jeg til? Det aner jeg jo ikke.

I praksis spiller det ikke så stor rolle, siden kjerkeskatten allikavel går til statskirken siden jeg ikke er medlem noe annet sted. Å melde seg inn i en annen organisasjon bare for å omdirigere pengestrømmen blir litt drøyt.


<em>Disynthegration</em> sitt bilete

Mon tro hvor mange...

Mon tro hvor mange man må være for å starte eget trossamfunn. Er det nok synthere i Norge til å starte et? Tenk så fint å fått et årlig statsbidrag som kunne gått til en synthfestival eller lignende. :-)

----------------------------------------------
* I have counted to infinity. Twice *


<em>Mallpunk</em> sitt bilete

To! Så det burde være

To! Så det burde være mulig å skrape sammen synthere nok.


<em>Disynthegration</em> sitt bilete

To?

To? Oi. Det var en mer enn jeg håpet på. Kan bli litt vanskelig å finne så mange. Sukk. :-)

----------------------------------------------
* I have counted to infinity. Twice *


<em>TV Noise</em> sitt bilete

Pave Psycobat I Why do birds

Pave Psycobat I

Why do birds suddenly appear ?


<em>Disynthegration</em> sitt bilete

Pave? njaaaa... skeptisk

Pave er ikke så kult. Bør være en tittel med litt mer synth-klang over seg. Kanskje noe på tysk.

----------------------------------------------
* I have counted to infinity. Twice *


<em>elektronika</em> sitt bilete

Joda, kirkeskatten går jo

Joda, kirkeskatten går jo til kirken uansett, men jeg vil ihvertfall ikke være en del av statistikken som sier at 85% av den norske befolkningen er medlem av statskirken.

---

Fantasy night delivery service by Santa


<em>Gird_09</em> sitt bilete

send en mail

Det gjorde jeg. Det er ikke nødvendig å vite hvilken menighet man skal tilhøre. Sentralt register og sånn..

Det jeg stusser på med historien til Elektronika er hvordan dette har skjedd. Før jeg meldte meg inn i buddhistsamfunnet fikk jeg beskjed om at man ikke hadde lov til å være medlem av to forskjellige religiøse bevegelser. Jeg hadde aldri vært innmeldt i statskirken i og med at jeg ikke er døpt og sånn, men jeg sjekket likevel. Det var jo endel bråk for noen år siden da en rekke mennesker fant ut at de var gjeninmeldt mot deres vilje, kollektivt innmeldt og nektet utmeldelse. Best å sjekke...
Aller helst vil jeg jo være medlem av et religiøst samfunn som består av en person, men nå betaler jeg ihvertfall ikke skatt til de kristne. *spytt*

Guns are good and guns are great, to kill the people that you hate!
- Genitorturers: Guns are great


<em>elektronika</em> sitt bilete

Nja, men uttalelsen "det er

Nja, men uttalelsen "det er så vanskelig å holde oversikt over hvem som er døpt eller ikke"(en av forklaringene de ga min mor på hvorfor hennes barn var innmeldt), sier jo kanskje litt om hvordan medlemsregisteret drives.

---

Fantasy night delivery service by Santa


<em>Gird_09</em> sitt bilete

arkivlover

Tja. Som bibliotekar vet jeg jo littebittegranne om arkivloven. Og dersom registeret deres er så dårlig at de ikke vet hvem som er medlem så er det faktisk lovbrudd. Enten det eller så lyver de. Tilogmed AUF, datteren til den eneste organisasjonen her i landet med mer makt enn kirken ble jo straffet for å være slurvete med de registerne da de meldte inn folk (og hamstere) mot deres vilje for noen år tilabake...
(Jeg ser et mønster her da... Men jeg er paranoid...)

Guns are good and guns are great, to kill the people that you hate!
- Genitorturers: Guns are great


<em>Mallpunk</em> sitt bilete

Da var eposten sendt... så

Da var eposten sendt... så blir det spennende å se om jeg står der.


<em>Ian</em> sitt bilete

Så vidt jeg har forstått

Så vidt jeg har forstått har kirken bedrevet det FRPU og KRFU og diverse andre ungdomsorganisasjoner har prøvd på men blit offentlig avstraffet for: Hemmelig, men automagisk innmelding av alle nyfødte i den norske stastkirke. I det du blir registrrert i folkeregisteret tar statskjerka deg også. Jeg ble ikke døpt før i 13 års alderen, og konfirmert i 14-15 års alderen, begge gangene katolsk, men fikk likevel brev om at jeg sto i statskjerka. Men det sto også en linje i brevet at siden jeg var medlem elsewhere, ville jeg bli sletta fra statskjerka automagisk om jeg ikke gjorde noe.. (ex, sendte inn brev om at jeg fortsatt ville være medlem..) Brevet er høytidelig revet i småbiter og kastet, så jeg kommer ikke til å sende inn.. trives som katolikk, selv om Tollef trives med å mobbe meg for det:D

"Pzy has a mind that ticks like a clock and, like a clock, it regularly goes cuckoo."
- www.melsom.be -


<em>Gird_09</em> sitt bilete

jeg slapp unna

Jeg var faktisk ikke innmeldt da... Jeg ble litt skuffet.
Mitt paranoide hode skulle jo smelle og kjefte på dem for å ignorere artikkel fire, ledd to av FNs menneskerettighetskonvensjon og alt det der... Jeg var så fired up, også får jeg høre "du er visst ikke medlem..." Skuffet var jeg.

Guns are good and guns are great, to kill the people that you hate!
- Genitorturers: Guns are great


<em>TV Noise</em> sitt bilete

Gjør ingenting ! Jeg har

Gjør ingenting !

Jeg har akkurat meldt deg inn i Ponny klubben !

Why do birds suddenly appear ?


<em>batcheeba</em> sitt bilete

For de som vil melde seg ut

For de som vil melde seg ut og ikke vet hvor man vil melde seg inn, så er Bifrost er godt alternativ.
Du kan skrive de en mail om hvorfor du vil melde deg inn og så får du svar ganske fort.
http://www.bifrost.no/

WIELD IT WISELY, AND WIELD IT RUTHLESSLY


er det et stort poeng å

er det et stort poeng å måtte være medlem et sted?

alle vil stort sett det samme av deg, kun med små, kosmetiske modifikasjoner. jeg brant forlengst både broer og medlemskap til humanetisk forbund da jeg fant ut at de - i likhet med andre religioner gjør krav på å ha monopol på Verdier. jeg skammer meg over å være konfirmert i regi av dem, og jeg irriterer meg over å ha betalt penger til dem.

når det gjelder Bifrost/åsatru er det jo det fjerneste av alt - ikke bare er det gudetro og moralsk konformitet som ethvert annet forpult trossamfunn, men det er i tillegg utdødd, passé, irrelevant, - fullstendig ute av tid og sted. Lord of the Rings-fanklubb burde gjøre samme nytta: ikke bare hengir man seg til tro og irrasjonalitet, men man fornekter i tillegg at religion er et sosialt og politisk fenomen og funksjon.

Silence is pitiful.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

tja

Det er ikke noe stort poeng å være medlem av noe for meg personlig, men om jeg MÅ betal kirkeskatt er det naturlig for meg å betale den til noen jeg i det minste har et visst felles multiplum med snarere enn de jævlene som prøvde å hjernevaske meg på skolen.
Når det gjelder religion som sosialt fenomen og funksjon så er det nettopp det man vil til livs da. Religion bør jo være et internt anliggende som handler om søken heller enn et sikkerhetsteppe (eller hva det enn heter på norsk). For mange er religion en kulturell markør, det er sant. Men jeg stiller spørsmål ved hvorvidt de egentlig er religiøse eller om de bare er usikre og trenger fellesskapet.
Når vi er inne på HEF så er jeg langt på vei enig. DET må jo være toppen av usikkerhet. Man prøver å tro på mennesket, men finner ut at man er så usikker på seg selv at man trenger en gjeng med likesinnede for å støtte seg på. "Religion er opium for massene, la oss erstatte de samme funksjonene med ikke-religiøse markeringer!" Nei, skal man drive med religion får man skaffe seg en ordentlig en, human etisk forbund er bare en billig erstatning.
Jeg har lyst til å lage et samfunn hvor alle kan tro på hva de vil, sålenge de er enige i at organisert religion er det motsatte av religion. Det ville vært tingen for meg. Desverre innebærer jo det at jeg må håndtere masse penger som jeg får fra skattemyndighetene, så det utgår det også.

Guns are good and guns are great, to kill the people that you hate!
- Genitorturers: Guns are great


<em>Gird_09</em> sitt bilete

lykke til med det

Du kan ikke stave navnet mitt engang...

Guns are good and guns are great, to kill the people that you hate!
- Genitorturers: Guns are great


<em>elektronika</em> sitt bilete

På selveste 06.06.06 ble

På selveste 06.06.06 ble jeg på nytt utmeldt av statskirken. Hurra!

---

Fantasy night delivery service by Santa


<em>Gird_09</em> sitt bilete

gratulerer!

Nå ble jeg misunnelig du gitt...

Guns are good and guns are great, to kill the people that you hate!
- Genitorturers: Guns are great


<em>TV Noise</em> sitt bilete

Gratulerer ! Og en dato som

Gratulerer ! Og en dato som bør være lett å huske, også for de fødende dette døgn.

Why do birds suddenly appear ?


<em>Nikko</em> sitt bilete

Grattis!

Så bra! Passende dato for det, ja. ;-)
---
Tattooed, pierced, cut, dressed, evolved and walking on my hind legs.


<em>henrik</em> sitt bilete

Alle i kirka

For en del år siden (10?) ble *alle* i folkeregisteret meldt inn i statskirka, for å "rydde opp" i kirkeregisteret. Kritikk ble avfeid med at det "var jo bare å melde seg ut igjen".

Hedningesamfunnet (som er ateister, ikke åsatru) repliserte ved å annonsere at de også meldte inn hele folkeregisteret. Kun to, et eldre ektepar fra Kristiansand, meldte seg ut i ettertid.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

jeg ble ikke innmeldt

Så alle er ikke helt presist. Ikke at jeg skal klage. Sparte meg for utmeldelse. (skrev nesten ut utmelding, huff, slik bokmål må man lengre på landet med...)

Guns are good and guns are great, to kill the people that you hate!
- Genitorturers: Guns are great


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.