terjewi's blog

Arbeid med analoge synther er en glede, og kilde til frustrasjon

Da jeg begynte å reparere analoge synther for andre, var det først som litt vennetjenester og hjelp. Litt småtteri, sånn som å skifte en liten dings som var gått i stykker. Enkelt og greit. Men i løpet av de siste to årene har det tatt helt av: det er enormt mange i Norge som har analoge synther, og mange av synthene begynner å få større eller mindre feil. Kombiner dette med at alt for få driver med service på gamle synther, og du får et stort problem. Faktisk så stort problem at jeg ble helt overarbeidet og syk nå rett før sommeren.

WintherStormer på YouTube

Jeg har endelig klart (og fått tid til...) å lage meg en egen YouTube konto.
Har nå lastet opp en del konsertklipp fra mitt band WintherStormer.
Mye analog synth og sequencere, inkludert modulære synther av ymse slag.
http://www.youtube.com/user/WintherStormer

God fornøyelse!

Synth-treff

WintherStormer i samarbeid med NoTAM og Ultima inviterer til det 2. norske analog synth og synth-DIY treffet
lørdag 4. oktober 2008 i Oslo.
Mer info her:
http://www.wintherstormer.no/synthtreff.html

Alle med interesse for analoge synther eller selvbygging av synther er velkommen!

Analogt synthbyggekurs på Lørenskog

Trodde du at analog synthbygging er noe som kun store firmaer tar seg av? Tror du at norske ungdommer kun driver med slappe sommeraktiviteter? Feil på begge!
4. - 6. august skal en liten gjeng med ungdommer bygge sine egne analoge synther på et sommerkurs på Lørenskog utenfor Oslo. Terje Winther er kursleder, og det vil bli tatt bilder etc. fra kurset, og det skulle ikke forundre meg om synthene fra dette kurset vil bli brukt til å lage både vakker og bizarr musikk.
Jeg skal få opp en webside som viser utviklingen. Si i fra hvis det er noe spesielt du ønsker bilde av!

WintherStormer konsert og CD-release lørdag 26. april

For de som er interessert i synth-musikk med gamle analoge synther kan jeg opplyse om at WintherStormer spiller konsert på "Amatøren" på Sogn studentby lørdag 26. april kl. 21.00 i konsertserien SubTacto. Konserten er også CD-release for den nye plata "Electric Fairytales" (Elektriske eventyr).

WintherStormer inviterer til konsert og plateopptak

WintherStormer, som spilte på Elektrostat 2007, er et skikkelig liveband. Vi fant ut at neste plateinnspilling skal gjøres som en livekonsert, så hvorfor ikke invitere publikum inn i studio?

WintherStormer
inviterer til konsert og gjør plateopptak samtidig.
Bli med du også!
Tvedestrand ungdomsklubb
Søndag 20. januar 2008 kl. 15.00
Billetter kr. 50,- ved inngangen

Når gamle synther ikke vil mer

Det finnes massevis av gamle analoge synther i Norge. Overraskende mange. De fleste ble pakket bort på 1980-tallet når digitalsynthene tok over. Så fikk de sin verdighet utover på 1990-tallet, og de fleste synthene ble etterhvert solgt til blodpriser. Selv den minste gamle Korg-en ble solgt til ublu priser, og det selv om den trengte "litt justering". Nå var det slik at de fleste gamle synthene klarte seg med "litt justering". Men i dag, så mange år senere, begynner den ene analoge synthen etter den andre å dø.

Maillingliste for interesse analog synth folk

Nå finnes dete allerede mange forum og maillinglister for synth generelt og analoge synther spesielt rundt om i verden. Skal jo ikke gå lenger enn til forumet her på synth.no for å finne det. Likevel; etter oppfordring fra deltakerne på det første norske analog synth og Synth-DIY treffet har jeg opprettet en egen mailingliste på yahoo. Her er all info man trenger:

Det er opprettet en mailing-liste for norske analog synth folk på Yahoo:

WintherStormer på Elektrostat

Da er bloggen til Terje Winther i WintherStormer i gang her på synth.no. WintherStormer åpnet i går kveld Elektrostat 2007, med modulære analog synther og mye annet stasj. Fikk kjemperespons fra publikum, som digget både musikken, stasjet, og det faktum at vi faktisk spiller aktivt på alle synthene.

Syndicate content