Arbeid med analoge synther er en glede, og kilde til frustrasjon

Da jeg begynte å reparere analoge synther for andre, var det først som litt vennetjenester og hjelp. Litt småtteri, sånn som å skifte en liten dings som var gått i stykker. Enkelt og greit. Men i løpet av de siste to årene har det tatt helt av: det er enormt mange i Norge som har analoge synther, og mange av synthene begynner å få større eller mindre feil. Kombiner dette med at alt for få driver med service på gamle synther, og du får et stort problem. Faktisk så stort problem at jeg ble helt overarbeidet og syk nå rett før sommeren. Er frisk og tilbake nå, og har tenkt å bruke denne bloggen til å informere og gi tips og råd. Jeg ser at tilsvarende service-folk i andre land gjør det samme. Så jeg starter med en gang:

- Har du an gammel analog synth som trenger service så fortvil ikke. Det finnes folk som kan reparere, og det finnes folk som gjerne kjøper "vraket" ditt. Sjekk her: http://www.wintherstormer.no/synthservice.html

- Jeg har nå så mange synther (store og små) inne til service, at jeg ikke klarer å ta i mot nytt til service før over nyttår. Alle jeg har lovet service for i år skal jeg selvsagt ta i mot.

- Følg gjerne med på tips og råd fra andre. Nabolandet Sverige har flere gode serviceteknikere, f.eks. Fredrik som driver Analog Sweden (bra navn, for øvrig...): http://analogsweden.com/

Så hva er det jeg nå skal gjøre (utenom å skrive litt i denne bloggen)? Først og fremst virker det som det finnes et uendelig antall Korg PolySix og Roland Juno-106 som har de samme feilene. Batterisyrelekkasje på PolySix, og VCO-feil på Juno-ene. Forholdsvis enkle å rette opp når du vet hva du skal gjøre, og har de riktige erstatningskretsene kjøpt fra utlandet. Ellers skal jeg hive med over et par skikkelig store jobber: Service/restaurering av Elka Synthex, Oberheim Matrix-12, Moog Polymoog, samt Emu Emulator 2 HD+. I tillegg rekker jeg å lodde sammen nye moduler og instrumenter til meg selv, som bl.a. skal brukes i WintherStormer. Vil du høre noe av dette skal WintherStormer spille på Møllafestivalen 20. august i år. Ny skive er ute også.

Det er veldig mange som har henvent seg til meg, og det er jo hyggelig. Gjør hva jeg kan for å hjelpe alle som driver med og er interessert i analoge synthersizere.

<em>TV Noise</em>'s picture

Kult

at sånne som deg finnes som brenner for analog synther, men håper du ikke går på en smell igjen.

Når hobby blir jobb så er det neppe så moro lenger, men høres ut som du har en spennende jobb. Jeg har aldri sett en Elka Synthex i levende live engang...
Mvh
Tore Hansen 


<em>autoprod</em>'s picture

Skulle også gjerne sett flere

Skulle også gjerne sett flere synth-teknikere i Oslo. Det virker som et endeløst kundegrunnlag der ute, om noen andre vil ta over stafettpinnen. Desverre består mye av kundemassen av musikere med dårlig tidsans og rotete økonomi, som ikke gjør jobben lettere.

- S. Jäntti


Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.