Arvika

Årets høydepunkter: DAF, Tiger Tunes, Skazi, X-Dream, Junior Boys, The Faint og Robyn.

Årets skuffelser: New Order og Annie. Siinnsykt dårlig vokal på begge konsertene. Og fy, man skriker ikke "Come on!", "Yeah!" og "..two,three, four" midt i Joy Division-låter.

Årets fnis: Deine Lakaien, vibratoen til Ronan i VNV, Rågkusar og Jokk

Mandag morgen: trøtt, sår i halsen og brukte en time på å finne nøklene som jeg etter en stund husket å ha lagt i bilen for å ikke miste dem på festivalen.

<em>jonis</em> sitt bilete

annie på arvika.

Annie har aldri vært bra på vokal live, det har stort sett vært falskt og jævlig. hun burde bruke singback.


<em>elektronika</em> sitt bilete

Hun burde holde seg til å la

Hun burde holde seg til å lage plater og dj'ing og ikke gi konserter i det hele tatt.

---

"They failed because of their lack of ability to succeed"
gammelt jungelordtak


<em>jonis</em> sitt bilete

det stemmer nok meget bra.

det stemmer nok meget bra.


<em>Oberkorn</em> sitt bilete

Dårlig vokal

Her er vi nok uenige :evil:

Hva mener du egentlig med "dårlig vokal" på New Order? Jeg ble slått helt ut av den fantastiske lyden på konserten. Hver eneste lyd og hver eneste strofe kunne høres krystallklart, samtidig som det var skikkelig trøkk. Et så bra lydbilde har jeg aldri opplevd på konserter i Norge noen gang. Når det i tillegg bare var gode låter (no fillers), blir dette en av de aller beste konsertene jeg har opplevd.

PS: Å klage over at Bernard Sumner ikke synger "bra", blir omtrent som å klage over at han ikke danser kult nok. Da har man mistet poenget med New Order.

PPS: Det kan da heller ikke være noe galt i å ha det gøy selv om man spiller Joy Division-sanger? Å fortelle New Order hvordan man skal fremføre disse sangene, blir vel som å fortelle faren sin hvordan han skal p**e (for å bruke et godt nordnorsk uttrykk).

Death is everywhere
There are flies on the windscreen
For a start


<em>elektronika</em> sitt bilete

Han sang surt og slapt og det

Han sang surt og slapt og det virket ikke som om han orket å legge noe sjel bak framførelsen i det hele tatt. Jeg syntes det var direkte pinlig å høre på. Årsaken til at jeg reagerer på framførelsen av Joy Division-låtene er at jeg mener at den ikke sto i stil med innholdet i tekstene. Dette er jo ikke gladlåter(selv om jeg blir svært glad av å høre på dem) og når man da står og framfører dem med hui og hei, så forsterker det bare inntrykket av at de ikke legger noe sjel bak framføringen. De må for all del framføre sangene sine akkurat som de vil, men da må jeg også få lov til å mene akkurat det jeg vil om det, og denne gangen er jeg skuffet. DVS, jeg hadde ikke spesielt store forventninger, så jeg er vel heller "ikke overrasket" enn skuffet.

Det å ikke synge rent hele tiden kan være det som gjør stemmen spennende, men kan også bare være skikkelig dårlig.

Lydbildet har jeg derimot ingenting å si på. Ei heller dansingen, da jeg ikke forventet danseshow :-)

---

"They failed because of their lack of ability to succeed"
gammelt jungelordtak


<em>Soulmachine</em> sitt bilete

New order

Synes New Order sammen med The Faint var høydepunktene. Angånde det du sier med sjel i fremførelsen, det eneste jeg hadde å utsette på den var at Peter Hook var litt "over the edge", ble kanskje litt mye av det gode. Det er nok sikkert bare en del av at New Order er i form for tiden.

Og det å klage på Bernard Summer sin vokal er vel litt som å klage på at flattbrød samker kjedelig, han har aldri vært noen stor vokalist men har alltid hatt sjel, synes han gjorde jobben sin. Og det var gøy med så mye Joy division!

Skuffelsen for meg var nok Necro facility (og lyden generelt på Lyran) og det at festivalen presterer å ha Cult of luna som avsluttningsband kl 0200 på søndag. Å ha festivalens hardeste og mest bråket band da er litt rart, hvem orker det?

We`re trough being cool


<em>elektronika</em> sitt bilete

Så når man ser på NO så m

Så når man ser på NO så må man glatt akseptere sur og slapp vokal? jaja, da får jeg holde meg til platene. Men ærlig talt: man må da forvente mer enn "gjøre jobben sin" av et band? Ihvertfall hvis jeg skal huske konserten som mer enn en 3'er. Nå spørs det jo om man ser på musikk som kunst eller brukskunst, men hvis man ser på musikk som det førstnevnte, så holder det ikke bare å lire ut av seg noen låter, man må ha et forhold til dem og legge sjelen sin i det. Nå er vel faren med å være et band som har holdt på lenge at det blir vanskelig å forholde seg til låter man skrev som 20-åring og at det nettopp derfor blir noe tamt når man tar de fram igjen rundt midtlivskrisen. På plate synes jeg derimot NO holder koken, bare så det er sagt.

Og samme hvor mye det å klage på stemmen til Bernard Sumner live er som å lære faren sin å pule eller spise flatbrød(kan gjerne komme med fler sammneligninger?), så må man jo få håpe på litt mer innlevelse i musikken?

Dessuten synes jeg det er en smule ironisk at bandet som ikke ga intervjuer på mange år fordi de var lei av å bli sammenlignet med Joy Division, nå plutselig spiller opptil flere JD-sanger. Men det er en annen historie.

---

"They failed because of their lack of ability to succeed"
gammelt jungelordtak


<em>Soulmachine</em> sitt bilete

Hehe, hvis jeg skal erte deg

Hehe, hvis jeg skal erte deg litt mer så synes jeg ikke nyeste New order skiva var så fantastisk. men er ikke enig med deg angående vokalen og det blir vi sikkert ikke, ser at du nevner DAF som et av høydepunktene, var vel ikke så imponerende vokal der heller.
We`re trough being cool


<em>elektronika</em> sitt bilete

jo, for det var liv, energi o

jo, for det var liv, energi og innlevelse

---

"They failed because of their lack of ability to succeed"
gammelt jungelordtak


<em>Soulmachine</em> sitt bilete

Men da er det jo greit, man k

Men da er det jo greit, man kan ha sur og slapp vokal, så lenge man har liv, energi og innlevelse.

We`re trough being cool


<em>elektronika</em> sitt bilete

Men nå krever NO-låtene en

Men nå krever NO-låtene en litt annen stemmeprakt enn snakkesangene til DAF, da. Men ja: energi og innlevelse gjør det mye lettere å tilgi sur vokal.

(ingen som er enig med meg her?)

---

"They failed because of their lack of ability to succeed"
gammelt jungelordtak


<em>Zonetripper</em> sitt bilete

Jo

Jeg er enig med Ida. Synes NO hørtes og så merkelig ut..

Rehab is for quitters!


<em>Oberkorn</em> sitt bilete

Fine time

Du har da all rett til å være skuffet over konserten. Men mine skyhøye forventninger ble faktisk overgått så til de grader. Bernie synger forresten ganske surt på mange av platene til NO også. Det hender til og med at han synger feil, men dette tar de også med på platene - helt bevisst.

Det er nettopp denne holdningen som jeg synes er så herlig med New Order. Og at de driter loddrett i om "fansen" har et hellig forhold til gamle Joy Division-sanger, synes jeg også er bra. De er vel møkka lei av 19 år gamle "gothere" som tror de vet nøyaktig hvordan Ian Curtis hadde det - og hvem han egentlig var.

Jeg likte forresten også den super-britiske arrogansen til Bernhard da han uttalte: "We love being here in, eh, Sweden - wherever we are. This is our favourite country." Yeah, right.

Men skuffelsen for meg på Arvika var Elegant Machinery. Men der er jeg villig til å legge skylda på arrangørene - helt feil scene til helt feil tidspunkt...

Death is everywhere
There are flies on the windscreen
For a start


<em>Larsebass</em> sitt bilete

Uansett

hva du sier, så var New Order konserten på Arvika superbest.
Bra lyd, herlige sanger og driitbra dansing av en herlig arrogant Bernard.
Men det hjelper jo å vite at NO kanskje er det mest "harry" bandet i verden, da svelger man mange kameler.
At de spiller JD sanger synes jeg egentlig ikke er så rart, det er jo fine sanger, og deres sanger.... Dessuten har de vel fått litt avstand etter 25 år...

Satan Bugsbunny & Me


<em>mogule</em> sitt bilete

Enig..

..i at NO ikke var helt "the Shit". Brøling i JD sanger og vokal som kom og gikk (lydproblemer, dårlig mikrofonteknikk eller bare stemmesvikt?) dro ned inntrykket. Dessuten synes jeg de virket lite samspilte. Hele opptredenen ble på en måte tafatt.

Når det er sagt var det gøy å høre alle de fine klassikerne på ny. Jeg har ikke noe imot at de spiller JD sanger.

Av höydare vil jeg nevne DAF, Spetsnaz, The Kristet Utseende og Infected Mushroom (trass i at de ikke spilte Converting Vegetarians).

"Dingsallerdingsallerdingsdingsaller "
- B. Bargeld


<em>Catgirl</em> sitt bilete

mykji øl og lite musikk...ehm

Jeg kom meg ikke så mye ut av hverken øltelt eller camp til tider..så det ble magert med konserter (som vanlig) MEN..høydepunktene (og det jeg hadde gledet meg mest til) var The Faint og Cult of Luna. Ja..det var nemlig noen som klarte å holde seg både våken og redo for litt deilig sløy støy kl. 02 på natten. Bandet funket dog bedre i kjellern på Garage tidligere i år syns jeg...men jeg er bare lykkelig som fikk se de igjen. CoL er så bra at jeg får lyst til å skrike av glede og grine samtidig. Jeg tror jeg klarte å beherske meg nogenlunde...

The Faint er bare moro moro moro....få band som får meg til å danse på konsert. Var overlykkelig over at de faktisk spilte så mange låter fra Danse Macabre, som fremdeles er den beste skiva deres. Men de nye låtene var også ganske snasent og fint. Jeg er allikevel litt skeptisk til at enda et band har en låt med følgende tekstlinje "oooooh...erection". Jeg føler vi har blitt plaget nok med slike utrop allerede takket et visst norsk band.

VNV og NO ble "sett" og hørt fra en benk i ølteltet...så jeg skal ikke si noe om det i det hele tatt faktisk. Annet enn at lyden er ganske ok i ølteltet..hehe

Jeg skal vurdere å dra til neste år også...

"Boys can be so dumb some times" - Tori Amos


<em>Disynthegration</em> sitt bilete

Synes det var litt for få synthband der jeg gitt

Håper de drar opp andelen synthband neste år. Nå heter det jo ikke Arvika Synthfestival, men jeg fikk følelsen av en viss vridning i år. Mindre synth enn tidligere. :( Håper det er tilfeldigheter og ikke en trend.


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.