IMAGE!!!

Så er nok en Synthfestival over og jeg sitter igjen med en del gode minner og litt irritasjon. Det er få band i dette landet som gjør noe særlig for å ha et skikkelig image på scenen. For de fleste virker det som om "det holder at vi lager bra musikk"-holdingen er ganske så seiglivet. Til det vil jeg bare si et enkelt ord: Nei. Det holder ikke med bare musikken, ikke når du lager synthbasert musikk som skal ha en viss appell, enten det er til softsynthere eller industrialister. Spiller du jazz, kan du stå på scenen i allværsjakke, lusekofte eller whatever, men ellers: tenk image!
Hva vil du formidle med musikken din? Hvordan kan du formidle det visuelt? Er det en idé å vise noe på lerretet bak på scenen? Kle seg i dress, ha på en uniform, skli inn i en kjole av latex eller stille opp i en svart søplesekk? Sminke seg med liksminke, rouge eller syltetøy? Hva passer til lydbildet til bandet? Det var et par "visuelt schizofrene" band på OSF i år og ja, jeg tar høyde for at det var en del helt ferske folk på scenen, men det er viktig å tenke helhet når man skal stå på en scene.
Så kom igjen, folkens! Bruk fantasien eller ansett en image-konsulent! Finn på noe nytt, gammelt, lurt eller dumt! Men for guds skyld, finn på noe!

Kremt

Det ække så greit å være (synth)band uten ressurser, mann. Dette vet du vel det meste om selv. Jeg husker for eksempel tilbake til gamle konserter med Order of the Solar Temple hvor man tok det man hadde av gummi-utstyr (klær, "sminke", batonger, lett svidde sex-dukker) og lagde bråk. Det var ikke så veldig bra (hverken musikk eller sceneshow) men det var ihvertfall gøy - for oss :)

-=Ikke mobb barten min!=-


<em>Nikko</em> sitt bilete

He he.

Vi har da ikke hatt allverdens budsjett vi i Anax heller, nei, men fantasien har det ikke stått på. Har hatt alt fra arvet dress til lånt paljettkjole (beklager nok en gang blodet, Divabolica), til hjemmelaget skinnskjørt og korsett. Og om ikke alle syntes det var pent, så vet jeg det har gjort inntrykk! :-P Det er ofte jævla kjedelig på synth-konserter her i landet fordi bandet ikke gjør noe som helst for å vise at de har noe som helst på en scene å gjøre.
---
Badgers?!? We don't need no goddamn badgers!!!


<em>sunjammer</em> sitt bilete

Selv om jeg først og fremst

Selv om jeg først og fremst syns musikken er det som er interessant, så ser jeg poenget ditt. I vårt tilfelle hadde vi kanskje en time eller så å fikse utseende på og 0 spenn, så det ble til vennetjenester og utlån osv. Er begrensninger for hva man får til, særlig mht. coherency. Vi så vel ut som et lappeteppe, men det var vel forsåvidt musikken vår også :)
Om vi/jeg/noen jeg har noe med å gjøre spiller på OSF senere nå så er det noe man skal ta hensyn til, indeed. Takker også ja til hjelp selvsagt ;D


<em>Nikko</em> sitt bilete

Bare å spørre, det...

Jeg har allerede luftet for et av banda som spilte på årets OSF at jeg har et par ideer til image etc. Han jeg snakket med ble veldig glad.
Så får vi se hvor glade de andre blir for "gode råd"
--
Badgers?!? We don't need no goddamn badgers!!!


<em>VAngst</em> sitt bilete

Pynt.

Image og image er to forskellige ting.For oss var det viktigst at vi hadde på oss noe vi var konfortable med,og at det så ut som vi koste oss på scena.Og det gjorde vi.
Det kan til slutt gjøre et like solid uttrykk,som et hvert gjennomtenkt image.Vi kaller oss KjøttQvarna og det viktigst for meg var at alle forutintatte meninger og tanker ble motbevist.Det tror jeg vi klarte.Vi er tre elecktro-kids som er helt forskellige når det gjelder det meste,men funker i hop,læll.Men jeg vet da godt å sette pris på et godt image når jeg ser det. Muzak først da.

There is a LOL in Lolita.


<em>Mallpunk</em> sitt bilete

Tviler på at det var dere Ni

Tviler på at det var dere Nikko siktet til. Spør du meg var KjøttQvarna det eneste bandet i år som faktisk var interessant å se på.


<em>VAngst</em> sitt bilete

Joa.

Takk for det.Jeg tror jeg fikk det til å havne på ett litt personlig plan siden en annen i bandet hadde et innligg lenger opp.Litt kjapp der kansje.
Joa.Som sakt er tøy en ting,men jeg holder ved at det viktigste er hvordan man ter seg der oppe.Kansje vanskelig å gjøre en figur,om man skal se ut som man tar det man driver med så fryktelig seriøst.Om det i så fall skal gå på klesdrakt så havner man fort i "svart skjørt og gjennomsiktig t-skjorte på gutta"-greia.Uniformen er så fremtredene i denne scenen.Sant at det er mange nye band her,som mulig er redde for å gjøre figurer av seg.Det er jo alltid best å forsvinne i mengden,om man føler seg usikker.Det gjelder også å bruke den gamle uniformen i mine øyne.Energien er viktigst.Da kan man ha dongeri og hettegenser for min del.
Uten å generalisere...Folk legger vekt på forskellige ting.

There is a LOL in Lolita.


<em>irma vep</em> sitt bilete

Helt enig med VAngst!

Og jeg må si at jeg ikke ble nevneverdig forstyrret av at f.eks. gutta i Bitch Cassidy ikke ser ut til å legge stor vekt på image. Men så har jo de en så god vokalist at all fokus fort rettes mot det;) (Ok, han hadde hvit skjorte og slips, jeg vet det!)

"Unpredictable like the sun. And the rainfall"


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.