Mute til EMI

Hypertroverdige Mute - som vel alle her har et forhold til, om ikke annet via Depeche, Erasure eller Nick Cave - har ditcha Playground som distributør til fordel for dinosauren EMI. Hva det har å si for oss forbrukere veit jeg ikke, kanskje er det ingenting, for i England har vel Mute lenge vært en del av EMI? Eller hvordan er det (noen som veit)? Nå ble jeg plutselig usikker. Har uansett inntrykk av at Mute opptrer sjølstendig. Dette skriver EMI:

Fra 1 juli 2004 vil lisensen for Mute katalogen og nye Mute releaser i Skandinavia overføres fra Playground Records til EMI Music i Skandinavia.

Samarbeidet vil starte til våren med releasen av tre nye Mute debut album via EMI : Modey Lemon, Katito og Pink Grease.

Dette samarbeidet markerer et skritt fremover i et over 15 år gammelt forhold mellom EMI's Virgin/Label avdeling og Mute Records. Først via lisensiering av avtaler mellom Mute og EMI i enkelte markeder, videre til ervervelsen av Mute av EMI i 2002.

"EMI Music Norge er veldig glade for og ser frem til å jobbe med Mute. Mute er en fantastisk label, med en sterk identitet, profil og ikke minst flotte artister".
Per Eirik Johansen, Direktør EMI Music Norge

Daniel Miller, Direktør for Mute, sier:
"Jeg er svært fornøyd med flyttingen til EMI og vil gjerne benytte anledningen til å takk alle på Playground for mange og suksessfulle år sammen."

<em>Oberkorn</em> sitt bilete

Mute lever

Det er snart to år siden EMI kjøpte Mute, så det tok vel bare litt tid før lisensene for Skandinavia gikk ut for Playground. Og som du (nesten) siterer: Så har jo Mute hatt et samarbeid med Virgin (som også er eid av EMI) i snart 20 år.

Tror ikke vi vil merke så mye forandringer her. Mute fortsetter som et eget selskap, uansett. Vil forresten benytte anledningen til å skryte av nettbutikken til www.mute.com som både er billigere enn vanlige platebutikker - og tilbyr en fantastisk service til oss trofaste samlere.


<em>Kat</em> sitt bilete

Indie..?!

I 'gamle dager' hadde jeg nok blitt saara og vonbraaten over et slikt 'svik', men
a) Jeg har blitt mer pragmatisk med aarene, og
b) Det er ikke store forskjellen, idealistisk sett.

Praktis sett, for tilgjengelighet, kan det ha to konsekvenser, den ene er at de smaa butikkene har bedre Mute-utvalg, siden Emi er stoerre og dermed leverer oftere, og/eller de smaa butikkene faar daarligere utvalg paa andre Playground-leverte labeler, siden de naa har faerre varer aa bestille derifra.
For smaa bedrifter er kostnadene pr levering relevant for prisene paa varene, og bestillinger under et visst kvanta er nytteloest. Dessuten gir selskapene rabatt etter kvanta.

________________________________
Stop spam: http://spamcop.net/


Det interessante

...ihvertfall for meg, er hva som skjer med de marginale Grey Area produktene. La oss si at jeg får en nagende trang til å kjøpe Dome samlet, vil det da være tilgjengelig som før? Eller vil NovaMute og alt det andre nye rammelet ta over hele greia?

-Wgah'nagh Fthagn!-


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.