Lydverket ser på New Romantics

clix&paste fra Lydverket: «Vi mimrer sammen med bla. Duran Duran, Soft Cell og Visage, når vi tar for oss den dop og glamour befengte sjangeren New Romantics, onsdag 19. januar.

Det starta så «riktig», som en motkultur mot Thatchers konservative regime og med punken, Bowie og Kraftverk som de fremste musikalske referansene.
Men så tok det helt av: De stasha seg opp med eyeliner, blonder og knallrød leppestift. De veltet seg i dop og seksualitet og levde popstjernelivet til det ytterste, og for en kort periode i starten av 80-tallet så toppet sjangeren hitlistene over hele den vestlige verden.

Lydverket tar denne uken et dypdykk ned i New Romantics - musikksjangeren som leverte noen av de rareste popstjernene historien kan fremdrive.»

Lydverket NRK1
Onsdag 19. januar
kl. 23:10

<em>Oberkorn</em> sitt bilete

Endelig! Men det er 1 av 4 te

Endelig! Men det er 1 av 4 temaer som programmet skal handle om, så det er vel begrenset hvor mye "dypdykk" det blir her...

PS: Hvis New Romantics har levert "de rareste popstjernene i historien", så er det kanskje meg det er noe galt med likevel?

Memento mori


<em>elektronika</em> sitt bilete

er det noe som går?

Dette sklal være denne ukens eller neste ukens innhold på Musikbyrån(sto neste uke, men det som står som denne uken ble da virkelig sendt forrige uke. jaja): Nästa vecka bl.a.
New Romantic & Zap Mama, dessutom David Eugene Edwards, Mark Lanegan och Jim White som delar på ett inslag och pratar om varför de spelar musik, och varför de inte kan låta bli

"you & me - eternity"


<em>Tollef</em> sitt bilete

Samme søren om det blir lite

jeg gleder meg uansett. Spesialutgaven av Q/mojo om DM og electropop ser ut til å drøye litt før den er i butikken her i landet. Jeg gleder meg til den også.


<em>deadswan</em> sitt bilete

Ja, guuuud, ventetiden til je

Ja, guuuud, ventetiden til jeg endelig kan sette fingrene i Mojo ser ut til å drøye ja... Har vært innom alle narvesen i byen. Releasen var 14. januar så snaaaart!! Blir nok et bedre dypdykk enn Lydverket presterte ja.

«There is always reason to panic»


<em>Tollef</em> sitt bilete

pføy

Dama på Narvesten sa at det gjerne tok to uker før bladene kom i salg i Norge.


<em>helterskelter</em> sitt bilete

Jisses

..vilket søppel. Vad hade Lydverket för avsikt med inslaget (annat än att ha fått det gratis av DR..)? Smink och knark, that was it. Inget intresse för musiken, inget om rollen i dagens musikliv (vad hade electroclash m.m. varit utan synthvågen?). Oh well, nån som såg det svenska inslaget i Musikbyrån? Hörde att det var längre.


<em>monoton</em> sitt bilete

Programmet på Musikbyrån va

Programmet på Musikbyrån var lengre ja... Mest gammelt nytt der også, men det var vel kanskje det som var meninga.... Altså å informere dagens fjortiser om hvordan det var på begynnelsen av 80-tallet. Alle husker jo det da!!! Herregud!!!


<em>elektronika</em> sitt bilete

jepp

viser vel nok engang at Lydverket er mer MTV enn et kvalitetsprogram. Jeg savner at de våger noe er enn 3-minutters innslag. Men det e rvel for mye forlangt.

"you & me - eternity"


<em>Dr. Hassel</em> sitt bilete

Skrale greier...

Begge programene var oppgulp fra Dansk tv, og det var vel nærmere fiskesprett enn dypdykk..
Alikevel, alt er bedre enn det de ville sendt ellers. Den store overraskelsen for meg var vel å se Steve Strange i live,trodde han hadde injisert seg til de evige opiumsmarker for et par år siden...


<em>Ialone</em> sitt bilete

missed it..

samme hvor skuffende det enn var, så er det temmelig bittert å ha gått glipp av det.. noen som har det på tape og tilfeldigvis føler for å dele på en eller annen måte??


<em>helterskelter</em> sitt bilete

Bästa låt?

såg reprisen av Musikbyrån, och det var ett klart bättre inslag, även om kontentan var mer eller mindre den samma. NRK hade klippt bort viktiga intervjusegment som var intressanta (bl.a. hur Steve Strange blev anklagad för att ha kopierat Bowie när det var tvärtom, och att Soft Cell, rätteligen, inte ansågs vara en del av den genren, knappast av Marc själv).
Fade to grey är new romantic-låten över alla andra - eller? Dags för en ny omröstning.
Kandidater:
1. Visage - Fade to grey
2. Ultravox - Vienna
3. Spandau Ballet - To cut a long story short
4. Duran Duran - Planet Earth
5. Human League - The sound of the crowd

..så där i en fart. Andra grupper i programmet var Soft Cell, Culture Club och Adam and the Ants, men dom är nåt annat. Har jag rätt?


<em>Bassington-Bassington</em> sitt bilete

Blue Cabaret

Jeg har en liten outsiderhelt der - Ronnys "Blue Cabaret"-singel, som jeg har på 12-tommer. Har ikke hørt noe annet av henne (ham?), og vet nesten ingenting bortsett fra at den er produsert av Steve Strange sjøl. Men det er en fantastisk låt. En god venn av meg sa at hvis han hadde cruiset bortover Autobahn i en Porsche, og noen hadde spilt "Blue Cabaret" på bilstereoen, ville han trodd at det var bilen som sang til ham...

Ellers må jeg innrømme at jeg liker Combat 84s nidlåt om Steve Strange.


Ronny, ja! Kremen av kjekk un

Ronny, ja! Kremen av kjekk ungdom.
Hun ga ut tre singler, meg bekjent, jeg har To Have and Have Not 12"(b/w Blue Cabaret og If You Want Me To Stay) og "If You Want Me To Stay", som er to andre versjoner enn den på To Have... og den sjeldne "Compare Me With The Rest".

Ronny var også heldig med produsentene: Peter Godwin og Georg Kajanus (fra DATA!), Midge Ure og Rusty Egan, og Vangelis...

Har du Images of Heaven med Peter Godwin? Også prod. av Kajanus. Schläger!


<em>Oberkorn</em> sitt bilete

Visage på Wave-Gotik Treffen

Dette kunne kanskje vært en forsidesak, men siden jeg ikke skal til Leipzig så er det ikke så viktig ;-)

Uansett, Wave-Gotik Treffen har klart å få til det mesterstykket å booke Visage! Som de sier selv: "Unbelieveable but true, the first concert ever of the synth-pop cult band around the charismatic founder Steve Strange in Germany."

Oppdateringer her.

Memento mori


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.