Oslo Synthfestival med stort underskudd

Lavt besøkstall gjorde at årets festival på Fabrikken ikke gikk så bra, og festivalen endte opp med et underskudd på 28000 kroner. Vi planlegger støttekonsert og har kontaktet kommunen, men trenger alle slantene vi kan få. Vi ser oss dermed nødt til å spørre om hjelp fra dere til å komme oss i pluss slik at vi får arrangert festivalen også til neste år.

Derfor selger vi støttemedlemsskap til alle som vil hjelpe oss, og som takk for hjelpen får dere
velge CD(er) fra tidligere OSF-arrangementer. For en CD koster medlemsskapet 100 kroner, for to - 200 kroner osv. og pengene settes inn på kontonummer: 05315919055 (send en mail til osf@synth.no med adresse og hvilke(n) CD(er) som er ønskelige), så sender vi ut asap.

CD-gaven er valgfri, du kan selvsagt bli støttemedlem uten å få CD.
Vi blir veldig glade for all hjelp vi kan få! Hvis noen i tillegg har gode ideer på hvordan vi skal klare
å få inn disse pengene, send oss gjerne en mail på adressen ovenfor!

Hvis du vil se hvordan det går med underskuddet samt få en oppdatert oversikt over bidrag, mer
info og tracklist for CDene, ta en titt på: http://osf.synth.no/festivalaid.php

På forhånd tusen takk for hjelpen!

<em>VAngst</em> sitt bilete

Her får vi stille mannsterke!!!!

Consider it done.First things first på lønningsdagen!!!

There is a LOL in Lolita.


<em>Tollef</em> sitt bilete

klart!

Selvsagt kommer det penger til den gode saken. Uten OSF blir synthmiljøet i norge en trist sak, så det er jo ikke noe alternativ. Bla opp folks


<em>batcheeba</em> sitt bilete

Vi er alle horer

Klart man skal hjelpe!
alt kan kjøpes :)

"how do you like your eggs in the morning?"
"unfertalized"


<em>Mallpunk</em> sitt bilete

CDene har jeg rubbel og bit a

CDene har jeg rubbel og bit av, men vi får se om det ikke kommer noen kroner trillende deres vei likevel...


<em>henrik</em> sitt bilete

Støttemedlem

Nå er jeg også støttemedlem!


<em>Mallpunk</em> sitt bilete

Jeg og!

Jeg og!


<em>Tollef</em> sitt bilete

jeg har betalt gitt!

Da venter vi på dere andre!


<em>Divabolica</em> sitt bilete

Me too.

Talentless by choice.


<em>CTR</em> sitt bilete

Selvsagt støtter vi dere!

Vi har betalt. Stå på folkens!

Hilsen Hanne og Bernd


<em>CTR</em> sitt bilete

Hvis dere vil, så kan vi spi

Hvis dere vil, så kan vi spille på støttekonserten, og dette selvfølgelig gratis.

www.cuetorecall.com


<em>henrik</em> sitt bilete

Artikkel i Ballade

Underskuddet og synthens tilstand i Norge er omtalt i en artikkel på ballade.no, check it out: http://ballade.no/nmi.nsf/doc/art2004111715140546032959


<em>CTR</em> sitt bilete

Viktig med en diskusjon

For å belyse usikkerheten om årsakene til de dårlige besøkstallene på OSF, har jeg lyst til å telle opp et par fakta, og oppfordrer til debatt. Problemet har ikke bare en årsak, men er mer sammensatt og det gjelder ikke bare å redde OSF. Jeg er bekymret over Oslo synthens fremtid.

Jeg tar utgangspunkt i mine opplevelser rundt årets OSF, og påpeker forskjellene til tidligere arrangerte OSF.
a)Gotherne var ikke tilstede. Det fantes heller ikke noe band med Goth innslag på festivalen.
b)Folk fra Fredrikstad var ikke tilstede - heller ikke noe Fredrikstad band på festivalen.
c)Det var ingen skikkelig elektronika å høre heller.
d)Nokså lite etablerte norske band som lager rendyrket synth og som ut i fra tidligere erfaring kan trekke folk, var ikke tilstede, heller ikke en god del av fansen til disse bandene. Det var imidlertid ganske mange slike band som sendte demo til OSF og de ble valgt bort av juryen.
e)Nesten ingen Svenskere/andre utlendinger var tilstede.
f)Bortsett fra to relativt ukjente headlinere var det kun veldig ferske band som i sin allminnelighet ikke klarte å levere en god live fremtreden (med noen enkeltlåter som unntak). Det var noen enkelte bidrag som var bedre enn andre og det virket som om alle klarte seg relativt bra på CDen.

Mulige årsaker
1)En kan få inntrykket av at det føres en politikk som skal skille "synth" fra de andre beslektede sjangrene goth, metall, elektronika mfl. Det er jo en god tanke, men synth miljøet er for lite til å ha en så stor festival uten å inkludere beslektede sjangre.

2)Nykommere ble foretrukket fremfor etablerte band. At et band er nykommer og høres bra ut på plata, er ingen garanti for at de kan overbevise live. Det er nok fint hvis et sært og ikke kommersielt band klarer å levere kvalitet, men slike band vokser desverre ikke på trær.

3)Det kan oppleves som edruelig for mange synthere, når litt eldre norske band som sliter fryktelig med å etablere seg i Europa, og som har samlet rundt seg en beskjeden flokk av fans i Norge, blir dumpet på hjemmefronten og byttet ut med nykommere som ikke har en eneste opptreden bak seg, mens man booker dyre og lite kjente headlinere. Det må jo oppstå et veldig skjevt bilde. Klart at de svenske synthere ikke gidder å komme.

4)Synth blir betraktet som storbysfenomen, men dette er ikke tilfelle i Norge, i motsetning til Sverige og resten av Europa - det kommer faktisk flere suksessrike synth band fra Fredrikstad enn fra andre steder i Norge.


<em>henrik</em> sitt bilete

Litt svar

Jeg må bare kommentere punktene litt:

a) Det har du jaggu rett i.

b) Jeg så flere Fredrikstad-folk, men aner ikke om det var færre en vanlig.

c) Elektronikaen har mange andre arenaer, OSF burde etter min mening presentere noe annet.

d) Nå lurer jeg veldig: Hvilke band sikter du til?

e) Det har det dessverre aldri vært, på tross av reklamering i utenlandsk presse m.m.

f) Rett og slett uenig, jeg var veldig fornøyd med de fleste banda. På den annen side, jeg er nok inhabil.

1) OSF har vel alltid hatt som policy å ha så brei profil som mulig, og den policyen var uforandret i år. Årets band-utvalg representere likevel et tverrsnitt av det som kom inn inn av demoer, det var dessverre dårlig med synth-relatert elektronika, goth og metall i demo-bunken.

2) OSF har alltid foretrukket nykommere framfor etablerte band. Dette er vel nærmest hovedmålsetningen til festivalen: å gi en scene til nye elektronisk-relaterte band som ellers ikke hadde kommet seg "ut og opp fra gutterommet". Synthmusikk har tradisjonelt hatt veldig dårlige kår i Norge, særlig med hensyn til platebransjen. Dette prøver OSF å gjøre noe med.

3) Som punktet over. Jeg har egentlig ikke hatt inntrykk av at In Strict Confidence er spesielt ukjente, men jeg snakker i grunn bare for meg selv. Ikke var de spesielt dyre heller. Namnambulu fikk vi med på kjøpet, og det var styggbillig.

4) Fredrikstad er tradisjonelt synth-hovedstaden i Norge, helt sant. Dessverre har ikke OSF fått demoer fra Fredrikstad de siste 2-3 årene, så jeg håper virkelig ikke synth-gløden er i ferd med å forsvinne derfra!


<em>elektronika</em> sitt bilete

i tillegg

Vil jeg gjerne si at vi kontaktet faktisk noen mer etablerte norske synthband, men de hadde av ulike årsaker ikke anledning til å spille.

Når det gjelder band vi ikke priroterte som har spilt på festivalen før: de fleste av disse hadde spilt på festivalen nokså nylig og flere ganger. Vi har tidligere blitt kritisert for å la samme band spille for ofte, i tillegg til at vi ønsker å slippe til nye. Og husk at i utgangspunktet ble også disse bandene valgt på bakgrunn av innsendt demo og vi hadde aldri sett dem live før på selve festivalen.

Jeg ble faktisk overrasket over hvor få som faktisk hadde hørt om In Strict Confidence, men man kan jo ikke alltid treffe med bandvalg. Når det gjelder de norske bandene, så syntes jeg det var veldig mye bra, men jeg er jo som Henrik inhabil.

Men det er klart: vi må sette oss ned å finne ut hva slags festival vi ønsker å arrangere og hvordan vi skal trekke fler folk. Forslag er alltid bra.

"you & me - eternity"


<em>Depravo</em> sitt bilete

byttet

hadde så vidt hørt om In Strict Confidence før jeg fikk beskjed om at det var dem som skulle ERSTATTE Suicide Commando (som var grunnen til at jeg kjøpte billetten)
jeg ble skuffet og det var så vidt jeg gadd å reise til oslo, men de bandene jeg ikke hadde hørt om fristet litt.
skal selvsagt hjelpe til med festivalaid når jeg får lønning


<em>elektronika</em> sitt bilete

det var trist

det var jo kjipt at de avlyste, men det er dessverre noe man risikerer.. jeg hadde ihvertfall gledet meg voldsomt til suicide commando.

"you & me - eternity"


<em>Divabolica</em> sitt bilete

Kanskje vi skal velge

- uansett hvor dystert det ser ut nå, å se på dette med positivitet?
Kanskje det faktisk er slik at synth-musikken som genre er iferd med å løsrive seg fra undergrunnen,- se på Røyksopp, Bertine, Annie og en hel del andre VG-lista vakere. Synthen har sneket seg inn i listepopen, enten vi vil eller ikke. Dette selvsagt til forsakelse for kvalitet som ved et hvert fremskritt ;P. Kanksje det ikke er behov for rendyrkede synth-schener lenger, - folk fra alle samfunnslag får jo en ørliten dose på P3 hver dag...

Eller er jeg helt på jordet?

Talentless by choice.


<em>elektronika</em> sitt bilete

joa

men det er som å si at all synth er pop med 80-tallsinspirert blipp i bakgrunnen.

"you & me - eternity"


<em>myotis</em> sitt bilete

seff

men är det inte det alla andra tror då?

~new shoes~


<em>Divabolica</em> sitt bilete

My point

exactly...
You can't win'em all.

Talentless by choice.


Det er mulig jeg er innbilsk.

Kall det brannfakkel, kall det egoisme, kall det hva dere vil.

Men å dumpe Zerstörer etter den uventede suksessen i fjor pga. en sen demo var vel ikke akkurat et sjakktrekk?
Spesielt når et av argumentene var at OSF helst skulle ha nye band og nytt spekter hvert år?

OSF har i stor grad, i alle fall utenom Oslo, et rykte for å være en skikkelig homsepop-festival. Jeg hadde desverre ikke anledning til å joine OSF 04, men såvidt jeg forstår ble klientellet en smule monotont, og som noen påpekte, miljøet er for lite til å kunne drive et årlig arrangement hvis man ikke satser på et bredere spekter.

Og for de som likte gigen i fjor kan jeg glede med at det første albumet snart er ferdig, og forhåpentligvis kommersielt tilgjengelig innen våren 2005.

Moderator må gjerne slette dette hvis han/hun finner det upassende.


<em>helterskelter</em> sitt bilete

Homsepop=?

Definition, tack. DAF, Kraftwerk, Nitzer Ebb, Front 242..;)?
För övrigt vet jag inte om det var fler homser än oss som spelade på OSF, men nog finns det plats för alla? Inte vill vi ha ett 'monotont klientell'?
Inbilsk? Ja, ganska.


<em>elektronika</em> sitt bilete

trenger ikke fjerne dette

Du må jo mene hva du vil om utvelgelsen. Vi må jo tåle å høre kritikk av våre valg. Men det er ikke dermed sagt at valget av Zerstörer ville reddet festivalen i år. Og hvor vanskelig er det å forholde seg til en demofrist som ble gitt mange måneder i forveien?

Men tror nok et par av bandene vil ta det som en fornærmelse å bli kalt popmusikk :-) bortsett fra de som var pop, da.

"you & me - eternity"


<em>elektronika</em> sitt bilete

p.s.

dette er meg som privarperson som svarer og ikke offisielt festivalsvar

"you & me - eternity"


<em>Divabolica</em> sitt bilete

...men hvis du spilte i fjor

-så ville det vel ikke blitt så mye bredde, samt rom for nye band, om du spilte i år igjen?
For å sitere deg selv :) :

"Spesielt når et av argumentene var at OSF helst skulle ha nye band og nytt spekter hvert år?"

Talentless by choice.


._.

OWNED!

:D

-=Ikke mobb barten min!=-


<em>Caligula</em> sitt bilete

Synth-Aid

Så har vi blitt støttemedlemmer også!

Gjeninsett Oslo Synthband neste år og dere vil se hordene komme løpende tilbake! En skikkelig headliner, som dere har pleid og ha, vil sikkert også gjøre sitt!

Lykke til med osf 2005!


<em>Depravo</em> sitt bilete

betalt

nå har jeg også blitt støttemedlemm (har ikke blitt skrevet opp på lista ennå da)
venter i spenning på cd'er :)


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.