Andrej Nebb (PL/NO)

01/09/2007 20:00
description:

www.hok.no skriver:

Andrej Nebb kommer til Høvikodden LIVE med sitt polske band, supplert av trommis og keyboardist Lars Pedersen. Dessuten har han ringt om noe med en vinkelsliper.

Nebb, opprinnelig Andrzej Pawe³ Dziubek, kom til Norge som polsk flyktning i 1970. Han begynte etter hvert på Kunstakademiet og kom inn i kretsen rundt maleren Ludvig Eikaas. Under punkrock-bølgen startet han flere band, blant andre De Press sammen med Jørn Snortheim og Jørn Christensen, og det mer eksperimentelle Holy Toy, som også har komponisten Rolf Wallin og hans trompet med på to plater. Ved siden av Nebb er Lars Pedersen (trommer, keyboards, gitar) kanskje det nærmeste Holy Toy kom å ha et fast medlem.

Nebb medvirker i Oddvar Einarsons film X, som også skal vises på Høvikodden 1. september, hvor De Press' Jørn Christensen har en av hovedrollene. Sammen med bandene Kjøtt og The Aller Værste! var De Press på turné i Polen så tidlig som i 1981. Holy Toy holdt det gående til 1989 med ulike besetninger.

Etter regimeskiftet i Polen i 1989 kom De Press på polske hitlister, og Nebb begynte dermed å gjøre flere prosjekter beregnet på det polske publikum under De Press-navnet. Året etter ble De Press gjenforent, og før de igjen gikk fra hverandre tre år senere hadde de en intensiv jobbeøkt som resulterte i et sekstitalls innspilte låter. Nebb åpnet også på denne tiden sitt eget galleri i Oslo. Parallelt med bandprosjektene har Nebb også gitt ut soloplater. Noe av tekstmaterialet på disse er basert på tekster av poeten Tor Jonsson. I det siste har Nebb hovedsakelig bodd i Polen, hvor han også har gitt ut flere album.

LØRDAG 1. SEPT KL 20:00
HOK UTESCENE
CC: 150,-

Oppdatert info på http://www.hok.no/


Stad:
Henie Onstad Kunstsenter, Oslo