Nefilim-kveld på Kjettersk Kjeller - nå med stor premie!

13/06/2007 12:47

(oppdatert tekst - nå med fagdommer og stor premie)

Kjettersk Kjeller onsdag 13. juni

Bjørn Are Davidsen snakker om
Nefilim – Gudesønner eller genteknologer fra verdensrommet?

Gjeste-DJ: Stian Aarebrot (The Crest, Vardøger, Sub Scene)

Og med NM i Nefilim! Nå med flott premie!

I Det Gamle Testamente møter vi de mystiske Nefilim. De er gudesønner som kommer ned til jorden og blander seg med menneskene. Men hva er de? Er de kjemper, engler eller likefrem romvesener? Er beretningen om
profeten Esekiels visjoner av en ildvogn egentlig historiens første UFO-rapport? Hva med Jakobsstigen?

Skriften forteller oss også at Nefilim tok menneskenes døtre til ektemaker. Historier om romvesener som griper inn i menneskets biologi og historie er blitt en del av moderne mytologi og folklore. Vi kjenner historiene fra så forskjellige forfattere som Erich von Däniken, David Icke, Zecharia Sitchin og Varg Vikernes. Ett av gothrockens viktigste band har også tatt navn fra Nefilim-teoriene.

Hvor mye er det i disse teoriene, og hvorfor er de så populære?

Bjørn Are Davidsen er vår faste ekspert på alt som har med Atlantis og arkeologiske rombesøk å gjøre. Han er også en av de foredragsholderne som har vært flest ganger på Kjettersk Kjeller. Det sier det du trenger å vite om hvor moro dette blir. Davidsen har også skrevet mye om Da Vinci-koden (www.davincikoden.info).

Som alle gode nordmenn vet er Norge historiens sentrum og verdens navle, altså må de utenomjordiske ha vært veldig aktive her på berget. At norske forskere ikke er opptatt av dette er selvfølgelig skandaløst, og Kjettersk Kjeller vil bøte på dette ved å arrangere det første NM i Nefilim. Kort og godt inviterer vi publikum til å komme med sine beste teorier på hvordan norsk kultur, historie og genmateriale er påvirket av de utenomjordiske. Forkunnskaper er ikke nødvendige, for etter Davidsens foredrag kommer du til å være en ekspert på temaet.

Hvordan forklarer vi Hellig-Olavs skjeggvekst? Hva var Finnmarksheksenes sopelimer egentlig? Hvordan passer Jannicke inn? Avgjørelsen blir opp til dommerpanelet, under ledelse av vår eminente Kjellerdemon Pelzebub og Erik Tunstad, fagredaktør for forskning.no. Tunstad er en av de i Norge som kan mest om merkelige ting uten å samtidig ha slått av hjernen, og den eneste vi kjenner som har intervjuet UFO-kongen Erich von Däniken.

Premien er noe å trakte etter, også: Våre venner på Humanist forlag har donert et komplett sett av sin serie om Overnaturlige vesener. Altså ti innbundne bøker med alt du ville vite om vampyrer, varulver, under- og utenomjordiske.

Siden vi denne våren har hatt et program som har vært tungt på både svartebøker og kirkebranner, trenger vi litt geistlig hjelp til å drive ut de demoniske vibbene med litt å snurre litt godlyd. Så spørs det om en legpredikant som både spiller i goth- (the Crest) og svartmetallband (Vardøger) er den riktige til å gjøre dette, men vi har tenkt å la vår gamle venn fra SubChurch-miljøet, Stian Aarebrot, få en sjanse til å drive litt musikalsk eksorsisme.

Velkommen til kjelleren under Den Gode Café i Fredensborgveien 13 i Oslo, onsdag 13. juni. Som vanlig koster det 50 kroner å komme inn og dørene åpner kl. 19:00.

www.kjetter.com
www.subchurch.no
www.myspace.com/thecrestband
www.myspace.com/whitefrozen
www.humanistforlag.no/index.php?ID=Bok&ID2=Detaljer&Serie=1