The Crypt: Psyche (+ Synth-Quiz)

13/04/2007 21:00

Hva: Konsert med Psyche (+ Synth-Quiz)
Når: Fredag 13 april Kl. 21
Hvor: Dean Bar (Fredrikstad)
Arr: The Crypt

Kanadiske Psyche har i over 20 år vært en av de viktigste leverandørene av melodisk elektro-gothpop, og fredag 13 april kommer bandet til Fredrikstad for sin første konsert i Norge siden deres legendariske opptreden på Månesfestivalen i 2005.
Bandet ble dannet i 1982 av brødrene Darrin og Stephen Huss. I de første årene var også Dwayne Goettel medlem før han gikk til støykongene Skinny Puppy. Psyches første album "Insomnia Theatre" kom i 1984 og bandet flyttet til Europa hvor markedet for elektronisk musikk var mye større enn i Kanada. Bandet fikk sitt gjennombrudd i 1986 med det nå klassiske albumet "Unveiling the secret" som fremdeles er å høre på klubber over hele verden. Bandet fulgte opp med "Mystery Hotel" i 1988 og suksessen fortsatte. På slutten av 80-tallet hoppet Stephan Huss av prosjektet og i dag består bandet av Darrin Huss og Stefan Rabura.
Psyche slapp i 2005 sitt 11. studioalbum, som lå flere måneder på de tyske hitlistene. Senere i år kommer Psyche med et "Best Of " album som skal inneholde nye versjoner av deres største hits.

Synth-Quiz
Kl. 21 startes kvelden med Fredrikstads første "Synth-Quiz". Det er fine premier i potten og de som har litt eller mye kunnskap om band som Kraftwerk, Depeche Mode eller Apoptygma Berzerk bør ta en tur. Selv de som ikke har for mye "synth-peiling" bør stille da det er en fin trøstepremie på lur.