Kjettersk Kjeller hyler mot månen med Ulver

23/11/2006 10:01
description:

Kjettersk Kjeller ser liten grunn til å kutte ut vårt samarbeid med Humanist forlag. Særlig ikke nå som vår egen residerende Crowley- og Antikrist-ekspert Jan Ingar Thon gir ut bok på forlaget. Det må vi jo feire!

Thon, eller MC Lazio som vi kjellermenneskene kaller ham, har nemlig nettopp gjort ferdig boken Varulver - Blodtørstige menneskedyr og hårete filmhelter. På denne Kjetterske Kjelleren skal vi derfor hyle litt mot månen.

La en ting være klart: Varulver er onde - djeveldyrkere, kannibaler og lystmordere! Eller er de ulykkelige ofre for sine tragiske skjebner, som i fullmånens skinn tvinges inn i ulveham? Kanskje er de menn og kvinner lyst i bann av kirken eller hårete newage-krigere som kjemper for Gaia? De er alt dette! Varulven har vært en del av vår kulturistorie i 30 000 år og har figurerert i alt fra steinaldermenneskenes hulemalerier til skrekkfilmer og rollespill.

Troen på varulver og dyremennesker kan godt være menneskehetens eldste trosforestilling. I Chauvet-grotten i Frankrike finnes fremstillnger av dyremennesker som er minst 30 000 år gamle. Og de har ikke bare vært mytologiske skikkelser, men har blitt tatt så på alvor at de har blitt forfulgt av rettsevesenet. På 1500- og 1600-tallet ble hundrevis av påståtte varulver stilt for retten og brent eller halshugget.

Og troen på monstrene lever fortsatt. Spør bare befolkningen i Delevan, Wisconsin, eller i Wexford i Wales hva de har sett i fullmånelyset i det siste.

Hva mer kan vi si - Bortsett fra at de som har hørt Thon holde foredrag før, vet nøyaktig hvor moro dette blir...

Den rykende ferske boka (som etter sigende er skikkelig bra) kommer til å selges på stedet til en hyggelig pris. Det blir også mulig å bestille andre bøker i Humanist forlags serie om overnaturlige vesener til spottpris.

Skal man ha en varulvkveld, er det bare én fyr å invitere som gjeste-DJ: Selveste Storeulv, også kjent under navn som Garm, Trickster G eller Kristoffer Rygg. Storeulv er drivkraften bak musikkfenomenet Ulver, som faktisk har laget lydspor til en film ved navn Lyckantropen, og med Nattens Madrigal komponerte et konseptalbum om varulver. Han har også fått tid til å dra i gang ett av Norges mest spennende plateselskaper, Jester Records.

Så hvem kan være bedre kvalifisert til å servere oss og våre gjester litt lykantropisk godlyd? Vi regner i hvert fall med å bli like fornøyd som sist han gjestet oss.

På Posto, rett bak Gablers (C.J. Hambros Plass 2A, ved Tinghuset). Som vanlig er det 18 års aldersgrense, og det koster 50 kroner å komme inn. Men merk at vi denne gangen har kjellerkvelden på en torsdag.

Velkommen!

www.gablers.no
www.jester-records.com/ulver/ulver.html
www.humanistforlag.no/index.php?ID=Bok&ID2=Vis&counter=76


Stad:
Posto