Kjettersk Kjeller med Lovecraft-filmkveld

30/08/2006 19:00
30/08/2006 23:00
description:

Kjettersk Kjeller med filmkveld onsdag 30. august

Etter mer enn tre år og snart 30 Kjetterske Kjellere er det en ting vi stadig får ønsker om: Flere filmkvelder. Omsider bøyer vi oss for kravet, og tilegner en kveld til en av våre største inspirasjonskilder, skrekkforfatteren H. P. Lovecraft.

Lovecraft var så godt som ukjent da han skrev sine hovedverk på 1920- og 30-tallet, men har fått en voldsom renessanse de siste tiårene. Historiene hans har inspirert musikk fra Metallica til Fields of the Nephilim, og de siste årene har Lovecraft også begynt å bli tatt alvorlig forfatter. Som den ateisten og materialisten han var er Lovecraft en inspirasjonskilde for skeptikere, men han har også ironisk nok hatt enorm betydning for moderne okkultisme.

Det har vært gjort mange forsøk på å filmatisere Lovecraft, med splatterfilmer som The Re-animator, Necronomicon og From Beyond som noen av de best kjente eksemplene. Men som de som kjenner disse filmene og Lovecrafts forfatterskap vet, er det lite igjen av ”the gentleman of Providence” og hans viktorianske verdier under lassene av blod, gørr og spekulativ sex. Noen har derfor konkludert med at Lovecraft er ufilmbar.

Derfor er det morsomt å se at en gjeng amerikanske amatører har faktisk har fått til å filmatisere det mange regner som Lovecrafts hovedverk, The Call of Cthulhu. Siden ressursene var ekstremt begrensede, har filmskaperne løst utfordringen på en veldig oppfinnsom måte: Ved å lage en svart-hvitt stumfilm i den ekspresjoniststilen vi kjenner fra Nosferatu og Dr. Caligaris kabinett. Og her er det ikke noe nymotens tullball, spesialeffektene er laget slik de ville blitt laget på tyvetallet…

Vi viser også Out of Mind, en mer profesjonell produksjon fra kanadisk TV. I den snaut timelange filmen flettes Lovecrafts forfatterskap og liv sammen, og Christopher Heyerdahl (som sist dukket opp på norske kinoer sammen med Vin Diesel i Riddicks krøniker) spiller gentlemannen fra Providence selv.

Nyarlathotep er en kort nullbudjettsfilm som blant annet kan skilte med den tøffeste egyptiske øyensminken vi har sett. Og dersom det blir tid, titter vi også på noen andre kortfilmer.

For å geleide oss gjennom Lovecrafts verden har vi fått Atle Boysen, Norges ledende ekspert på skrekkfilm. Mange vil nok huske ham fra hans glimrende innledning på vår forrige filmkveld.

Siden vår nåværende tilholdssted på Posto ikke akkurat egner seg til filmvisning, holder vi dette arrangementet på Sub Scene. Siden SubScene ikke har alkoholservering (til gjengjeld lover SubScene hjemmebakte kaker) er det fri aldersgrense. Men filmene har sine skumle øyeblikk, og er muligens ikke egnet for de aller yngste.

Evenementet begynner onsdag 30. august kl. 19, på SubScene, inne i bakgården i Kirkegata 34 og opp en trapp. Du finner nok fram! Det koster 40 kroner å komme inn.

Velkommen!

www.kjetter.com
www.subscene.no
www.cthulhulives.org/cocmovie/index.html
www.lurkerfilms.com

PS: Neste ordinære Kjeller blir sannsynligvis onsdag 4. oktober.

<em>rabiatius</em> sitt bilete

Så gøy!

Det som ikke er like gøy er at jeg har flydd rundt og fortalt folk om at jeg har sett en vanvittig rå filmatisering av "Call of Cthulhu" fra 20-tallet som ingen andre har hørt om. Me stoopid.

---
It's bed time! And by "bed" I mean "ethnic", and by "time" I mean "cleansing"!


<em>anergy</em> sitt bilete

Call of Fucktulu

Men den er jo kjempetøff å høre om! :)

trust me, I'm a biologist.


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.