Kjettersk Kjeller med Satan-kveld

13/06/2006 19:00
13/06/2006 23:59
description:

Posto Bar, C.J. Hambros Plass 2A (ved Tinghuset) •
Dørene åpner kl. 19. 18 års aldersgrense, og det koster 50 kroner å komme inn.

Asbjørn Dyrendal snakker om Satans makt: Djevler, demoner og de som dyrker dem

Gjeste-DJ: Carl Abrahamsson (Church of Satan)

Djevler og demoner har fulgt menneskeheten til uminnelige tider, men er stort sett blitt brukt til å skremme folk fra å synde og få barn til å spise opp grøten sin.

Men hva med dem som dyrker disse onde skapningene?

Asbjørn Dyrendal er førsteamanuensis i religionsvitenskap ved NTNU i Trondheim. Han er en av de få skandinavene som virkelig vet noe om både satanisme og hva folk innbiller seg at satanister kan finne på.

Han er også forfatter av boken ”Demoner: Besettende djevler og andre ondskapsfulle vesen,” som nettopp har kommet ut på Humanist forlag. Denne Kjeller-kvelden er å regne som slippefest for ”Demoner”, og forlaget har lovet å sørge for at det går an å skaffe seg boken til en litt hyggeligere pris.

I kveldens foredrag skal Dyrendal ta et dypdykk i den sataniske understrømmen i Vestens historie.

Gnostikerne, som mente at Gud er ond, var de satanister? Hva med pornografen og fritenkeren Leo Taxil, som omvendte seg og overbeviste den katolske kirken om at frimureriet var et skalkeskjul for djeveldyrkere? Hva var den såkalte Hellfire Club? Hva er the Church of Satan – en bløff for å tjene penger eller et seriøst trossamfunn? Hvor mange spebarn ofres til Beelzebub hvert år, og hva skjer med likene?

Alle disse spørsmålene, og flere til, regner vi med å få svar på denne kvelden.

Som faste Kjeller-vankere vet, pleier vi alltid å invitere inn gjeste-DJs for å bringe nye impulser inn i våre vanlige mørke toneganger. Men denne gangen slet vi litt. Etter lange omganger ved Ouija-brettet fikk vi kjellermennesker dessverre vite at Gamle-Erik sjøl allerede hadde lovet seg bort denne tirsdagen.

Derfor har vi måttet satse på det nest beste alternativet, nemlig å få en av hans mest trofaste tjenere til å komme og spille noen plater for oss.

Carl Abrahamsson er musiker i band som White Stains og Cotton Ferox (som blant annet har samarbeidet med Psychic TV), fotograf, forlegger, DJ og skribent. Han er også magister i New York-baserte The Church of Satan. For deg som ikke er helt bevandret i gradssystemet til verdens største og eldste satanistiske organisasjon, så er magister et hakk opp fra prest.

Abrahamsson lover å spille ekte satanisk musikk – og vi regner med at det er en del som vil få hakaslepp hvis de tror at dette har noe særlig med liksminke og sånt å gjøre...

Som vanlig inviterer vi til ewn hyggelig kveld med mat, musikk, prat og drikke på Posto, rett bak Gabler (ved Tinghuset i Oslo Sentrum). Som vanlig er aldersgrensen 18 år, og det koster 50 kroner å komme inn. Litt utenom det vanlige er det derimot at denne Kjellerkvelden er på en tirsdag.

Velkommen!

Stad:
Posto