KMFDM - Bergen

22/11/2005 21:00
description:

dominion.no skriver:

KMFDM FUBAR world tour

I november får vi besøk av Kein Mehrheit für die Mitleid, bedre kjent som KMFDM. For de som er gått lei av synthpop kan det også nevnes at et populært annet forslag til hva KMFDM står for er "Kill Mother Fucking Depeche Mode".

Musikalsk er KMFDM tyskamerikansk industrirock med politisk budskap i retning antifascisme og antimaterialisme. Vokalen er rytmisk og nærmest messende, og musikken er lettere tilgjengelig enn en del andre band i samme sjanger. Dette er kanskje årsaken til at de har gjort større suksess i USA enn i Europa. I europeiske undergrunnsmiljøer har KMFDM lenge blitt sett på som en "poppete lettvekter" i forhold til band som Das Ich og Laibach. Men ikke la deg hindre av fordommer, KMFDM er et utmerket utgangspunkt for å stampe rundt på dansegulvet foran scenen med knyttneven i været. Husk militærstøvlene!

Bandet startet i 1984 etter et møte mellom Sascha Konietzko og Udo Sturm. Samarbeidet fortsatte ikke lenge, men kimen var lagt til en type musikk som Sascha senere fortsatte sammen med Peter Missing i Tyskland. Det nystartede bandet, Missing Foundations, hyret trommisen En Esch. Esch og Sascha forlot bandet før den første platen ble gitt ut, slo seg sammen med gitarist Raymond Watts, og KMFDM var et faktum.

KMFDM begynte som en undergrunnssuksess i Tyskland. Etter hvert ga de ut et par plater, og fikk økende popularitet, ikke bare i Europa, men spesielt i USA. I 1989 dro de på USA-turne med Ministry, og et par år senere flyttet hele bandet til Chicago.

Etter plateselskapet WaxTrax! gikk konkurs og ble kjøpt opp av TVT fulgte år med krangling om kopirettigheter. KMFDM ble oppløst i 1999, men Sascha og tidligere bandmedlem Tim Skold startet straks bandet MDFMK, som spilte i samme stil. MDFMK ga bare ut ett album, og i 2001 kom KMFDM sammen igjen.

I september i år kommer albumet FUBAR ut, og det er i forbindelse med lanseringsturneen for dette albumet vi får besøk av det som kanskje er USAs viktigste industriband.

http://www.kmfdm.net/

http://www.kmfdmfaq.com/faq.htm

http://kmfdm.biohazardmusic.com/index.html

Pris: 150,-

Stad:
Hulen, Bergen