Kjettersk Kjeller ser på Ondskapens galakse

00/00/

Neste Kjettersk Kjeller onsdag 19. januar

Religionshistoriker Georg M. Rønnevig snakker om
Ondskapens galakse: Utenomjordiske besøkende og UFO-bortføringer, fra Keops-pyramiden til Area 51. Kl. 20

Bak platespillerne står
Outer Space DJ Team (Plan 9, Hello Titty!)
Og Kjellerens vanlige stab av platesnurrere.

Kjettersk Kjeller har lovet å slutte med å ha seks måneder mellom hvert arrangement. Så etter fullt hus den 8. desember, slår vi til igjen allerede onsdag 19. januar. Kvelden skal stå i romvesnenes tegn.

Georg M. Rønnevig er religionshistoriker og har blant annet skrevet boken Romvesener: Fredselskere, kidnappere og forførere (Humanist forlag 2004). Det er neppe noen her til lands som kjenner dette merkelige feltet bedre.

Rønnevig skal ikke snakke så mye om romvesener slik vi møter dem på film eller i science fiction-bøker, men konsentrere oss om de som faktisk besøker oss her på jorda. I hvert fall hvis vi skal tro på øyenvitneskildringene og alle bøkene som hevder at vi jordboere får besøk fra rommet. Og det bør vi vel?

Romvesnene har vært her lenge allerede, hevdes det. De sørget for det høye teknologiske nivået på Atlantis og hjalp til med byggingen av både Keopspyramiden og Stonehenge. I dag er det stadig flere av oss jordboere blir tatt med på om bord i de flyvende tallerknene deres.
I moderne tid har ikke romvesnenes kontakt begrenset seg bare til å kutte opp kyr eller bedrive sadomasochisme eksperimenter med jordboere. Hva var det egentlig som krasjet ved Roswell i New Mexico? Hva er det egentlig som foregår på den hemmelige basen Area 51? Og hvem er de mystiske Majestic 12?

For å holde tråden fra foredraget har vi invitert Outer Space DJ Team, representert ved Divabolica og Oberkorn, til å snurre skiver. Outer Space DJ Team var blant drivkreftene i den sørgelig innsovnede synthklubben Plan 9, og Divabolica var også initiativtager til Hello Titty-kveldene, som for tiden er hjemløse. De lover å levere lounge-musikk med kjettersk vri og begge skal ta med seg science fiction-soundtrackene sine …

Vi regner med en spennende kveld. Kanskje blir vi litt klokere også.

Velkommen!

Som vanlig holder vi hus i kjelleren på Oseania (tidl. Resepten), Prinsens gate 22, Oslo. Dørene åpner kl. 19. Du må være 18 år for å komme inn og det koster 50 kroner.