Flytteråd!

Yessda. Jeg tenker da altså på å flytte til hovedstaden med tiden. Bergen er en vanvittig nydelig by, men etter 22 år begynner den å gå meg på nervene. Jeg er ikke særlig pysete av meg, men liker å planlegge litt forut for store geografiske forflytninger, så derfor ber jeg nå om litt hjelp og råd fra Oslo-folk på synth.no.

Så:

Hvor er det ok å bo i Oslo leie-messig? Jeg er überurban og liker det litt skittent. Her i Bergen bor jeg i en fin industrigryte med 20 minutters gåavstand til sentrum, så trenger ikke å bo særlig sentralt så lenge jeg kan bruke beina og sykkel for å komme meg dit jeg skal i rimelig tid.

Hva kan jeg forvente av leie? Èn ting er hva man leser på diverse nettsider av leiepriser, en annen ting er hva man faktisk trenger å betale for et ok sted. Prisnivået i Bergen er stivt, så er kjent med å måtte tyne inntekt i forhold til husleie og strøm. Og jeg er en sær eremitt som setter pris på både stillhet og et rent kjøkken, så betaler gladelig litt ekstra for egen kåk.

All form for tilbakemelding på dette innlegget mottas med takk: dvs egne erfaringer som nyflyttet til Oslo, erfaringer med huseiere, visninger, huseiere, gode og dårlige råd i forhold til det å i det hele tatt skaffe seg en kåk osv. Alt mottas med takk.

<em>Scorn</em> sitt bilete

Litt sånn cirka priser

Litt sånn cirka priser gangavstand til sentrum:

Leie rom i kollektiv: 3-4000 kr.
Leie 1 roms leilighet: 6-8000 kr.
Leie 2 roms leilighet: 8000 og høyere.

Jeg vurderer å selge leiligheten jeg kjøpte for snart 10 år siden (og sitte igjen med et pent overskudd) og leie en leilighet en stund og se hvordan boligmarkedet utvikler seg.

Noen som har noen synspunkter på det?


<em>elektronika</em> sitt bilete

Enig i de prisene. Prisene

Enig i de prisene. Prisene er også nokså like rundt i byen, forskjellen på øst og vest er i hvert fall mye mindre enn tidligere.

-----------------------
Look what I can do!
-----------------------


<em>henrik</em> sitt bilete

Leiepriser i Oslo

Ca. sånn: http://www1.vg.no/pub/vgart.php?artid=519984

--
«You might be a King or a little street sweeper, but sooner or later you dance with the Reaper!»


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.