Tidenes beste musikkvideo: Tool's "Vicarious"

Nei, det er ikke Michael Jackson’s ”Thriller”. Ei heller A-ha’s ”Take On Me”. Vi snakker om siste musikkvideo til Tool, nemlig ”Vicarious”.

De som digger Tool, kommer til å elske denne musikkvideoen. De som ikke liker bandet, bør se den likevel.

Psykedeliske opplevelser
Den fullstendig dataanimerte videoen, med virkelig spektakulære farger hele veien, er et evolusjonsforløp som foregår på et multidimensjonalt plan. Her er det strukturer inni strukturer, og verdener inni verdener. Når hovedpersjonens livssyklus nærmer seg slutten, kommer et avkom. Et foster. Fosteret vokser fra inni hjernen på vedkommende – ikke magen. Dette symboliserer at hjernen og sinnet egentlig er alt vi mennesker har av verdi. Videoen er i det hele tatt meget psykedeliske greier. Å se den er nesten en LSD-trip i seg selv.

På slutten kommer man inn i kroppen på hovedpersonen. Her er det en helt ny verden, hvor Alex Grey’s kunstverk med uendelig mange hoder og ansikter, er hovedmotivet. Videoen ser skikkelig 3-dimensjonal ut, og man gjør seg opp mange tanker og følelser på veien.

Det er ingen vits i å beskrive handlingsforløpet ytterligere. Videoen må rett og slett oppleves!

Bak musikkvideoen
Musikkvideoen er regissert av gitarist Adam Jones, som tidligere var en Hollywood-effektmaker for filmer som Edward Scissorhands og Terminator 2. Han har også regissert alle andre Tool-videoer.

I tillegg til selve musikkvideoen, er det to bakomfilmer. Den ene om Adam Jones og skapelsen av videoen. Dessverre er det ingen intervjuer med verken Adam eller noen av de andre bandmedlemmene. Vi møter folk som enten har jobbet med Adam tidligere, som har hjulpet til med videoen, eller som kjenner Adam fra andre steder. Den andre bakomfilmen handler om The Chappel of Sacred Mirrors. Et museum for psykedelisk kunst, dannet av nettopp Alex Grey. Denne er meget interessant, og jeg kan love at jeg kommer til å besøke dette museet neste gang jeg skal til New York City.

Bildekvaliteten
Den tekniske kvaliteten av musikkvideoen er det beste jeg har sett på vanlig DVD. Derfor må jeg advare alle som har tenkt å se den på YouTube. Dette yter ikke videoen rettferdighet. Kjøp den på DVD, og se den på den største skjermen du har. Gjerne med projektor!

Videoen finnes på DVD for 99 kroner. Det er bare én låt, men så er den også et mesterverk fra ende til annen. Coveret er like gjennomført som CD-en ”10.000 Days”, med artwork som kan sees gjennom 3D-glassene som sitter fast i coveret. Det eneste som irriterer meg, er at til tross for at lyden er i stereo, har valget av lydformat falt på Dolby Digital og ikke ukomprimert PCM. Et uheldig valg, for det høres.

<em>Braxe</em> sitt bilete

Must have item

Hvor får man tak i denne herligheten?

I`ve got a hole in my head and no one to fix it. Gotta straighten my thoughts, I`m thinking too much sick shit.


<em>henrik</em> sitt bilete

Her?

F.eks her: http://youtube.com/watch?v=hii17sjSwfA

Eller lurte du på å kjøpe?
--
«You might be a King or a little street sweeper, but sooner or later you dance with the Reaper!»


<em>Braxe</em> sitt bilete

buy..

kjøpte så klart..vi leker ikke butikk her :D

I`ve got a hole in my head and no one to fix it. Gotta straighten my thoughts, I`m thinking too much sick shit.


<em>umorsom</em> sitt bilete

Platekompaniet

Hvis de ikke har den inne, kan den bestilles via platekompaniet.no. Jeg fikk min rett fra Sony. Kanonbra!!


<em>Nikko</em> sitt bilete

MH!!!

Alex Grey! Han er jo en spennende kunstner! Så Liquid Crystal Dream der blant annet han intervjues om chakrabildene sine. Fascinerende fyr.

Skal sjekke ut denne videoen.
---
SHHH!!! Cthulhu Phtagn!


<em>Illsynth</em> sitt bilete

Jeg prøvde videon med

Jeg prøvde videon med protoculture isteden, det funka veldig bra, spesielt den siste tredjedelen. Det er ofte interessant å se hvordan opplevelsen av bildet forandrer seg når man skifter ut musikken.


<em>Cec</em> sitt bilete

riktig tool -linke

Dette må være den riktige!

http://youtube.com/watch?v=UUXBCdt5IPg


<em>NeonX</em> sitt bilete

Det stemmer nok. Litt mer

Det stemmer nok. Litt mer Tool-ish preg over seg enn den forrige som ble postet.

Dessverre gav begge meg like lite. Litt kjipt for jeg pleier å elske videoene deres, men denne skiller seg fra alt annet jeg har sett. Liker brutaliteten som har vært i de andre, fant ikke denne her... Mulig det var litt for fargerikt for meg.. O_o

-------------------------------
Gray would be the color, if I had a heart...


<em>umorsom</em> sitt bilete

Fargerikt, ja, men...

...fargene er for å simulere opplevelser på LSD vil jeg tro. I hvert fall veldig multidimensjonale greier, tilsvarende visjoner og tanker man opplever på LSD (har jeg hørt) ;-)

Her er det kun det multidimensjonelle plan som gjelder, i motsetning til de andre videoene som er mørke og dystre. Men jævlig bra de og! :p


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.