Lekkert fra Fauxliage

Bill Leeb i Front Line Assembly (FLA) må tydelig boble over av kreativitet. Men når det blir bra musikk ut av det, så gjør vel ikke det så mye.
Fauxliage (faux betyr falsk, liage betyr forbindelse, så kanskje det betyr falske forbindelser, men fransk har jeg ikke peiling på) består av nevnte Leeb, Rhys Fulber og Leigh Nash fra Sixpence None The Richer. Nash har også vært med på flere av utgivelsene til Delerium, som er et annet av Leebs sideprosjekter. Dermed er det neppe tilfeldig at hun er med her.
Uansett så har de tre begått en særdeles lekker plate, som i iTunes-versjon inneholder 11 spor, derav to remikser av låten Rafe.
For å ha sagt det, dette er noe helt annet enn FLA. Og det er heller ikke helt som Delerium, men definitivt mer likt det siste enn FLA.
Det er pop i lekker innpakning, og tankene går litt til Zero 7 og kanskje litt Hooverphonic. Fauxliage hadde vært perfekt tonefølge til den fine nordnorske sommeren vi har hatt. Derfor er det litt synd at plata kommer nå som det er blitt høst, men den har kanskje et litt melankolsk preg over seg, så den går sikkert bra til kalde høstkvelder også.
Lydbildet er en fin blanding av elektronikk, piano og akustiske gitarer og det lyder rimelig sofistikert. Nash har en karakteristisk stemme som passer godt til musikken. Og vokalen kommer godt frem i lydbildet.
Magic er en flott instrumental. Den høres ut som noe de har lånt fra en plate med klassisk musikk og gjort om til en moderne versjon.
Utgivelsen har egentlig få svake punkter, i hvert fall etter mine ører. Anbefales på det varmeste.
Du kan høre smakebiter hos music.download.com. Der kan man også laste ned en remiks av Rafe.
http://music.download.com/fauxliage/3600-8362_32-101063882.html

Foliage?

Fauxliage er også rett og slett et ordspill på ordet "foliage" som betyr bladverk :p

_________________
Dra meg i barten!


<em>henrik</em> sitt bilete

*klikk* *bestill* CD på vei

*klikk* *bestill* CD på vei i posten :)


<em>Karirari</em> sitt bilete

LILLE KATTEN!! :O

LILLE KATTEN!! :O


<em>henrik</em> sitt bilete

Fauxliage!

Fauxliage framstår som et ganske pent album, det er en slags akustisk og mer poppete versjon av Delirium. Dessverre blir det mye av det samme utover i plata, så det er kanskje mer kjedelig enn det kunne vært?


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.