Gainsbourg, Mesh, Nevarakka og Camouflage

Det kommer stadig ny musikk. Her er noen kommentarer til et knippe plater jeg har skaffet meg:

Charlotte Gainsbourg – 5.55
Fikk terningkast 5 i VG, og det er jeg helt enig i. Ei veldig fin plate. Jeg har kjøpt den fra iTunes der det fulgte med et bonusspor, som faktisk var veldig bra.
Ifølge VG er det Air som står bak musikken, og Jarvis Cocker fra Pulp som har skrevet de fleste tekstene. Uansett så er resultatet blitt bra. Og selv om her er noen akustiske gitarer og litt piano her og der, er det nok av elektroniske lyder i lydbildet til at denne plata kan nevnes her.
AF607105, The Songs that we sing og Set Yourself on fire (bonus) anbefales.
http://www.myspace.com/charlottegainsbourg

Nevarakka – Soft
Jeg hadde aldri hørt om Nevarakka før Shadowland anbefalte den ny skiva. Og det var en lykkelig anbefaling. Dette er bare herlig, naiv synthpop med lett iblanding av dance og techno. En deilig blanding – der en del av tekstene er banale nok til å være sjarmerende. Summer Girl har satt seg litt fast i hodet mitt. I tillegg er Charisma og Suddenly veldig vakre sanger, med litt sånn atmosfærisk-preg over seg.
En plate med ukomplisert musikk til å bli litt glad av.
http://www.nevarakka.se/

Mesh – We Collide/My Hands are tied (EP)
We Collide er årets plate for meg. Den blir bare bedre og bedre for hver gang jeg hører den, og det er er blitt noen ganger etter hvert. Etter min mening er dette den beste skiva til Mesh noen sinne. Særlig er sanger som Open up the ground, No place like home, Petrified, Room with a view, Crash og Can you mend hearts er høydare.
Nevnes bør også den nye singelen My hands are tied – kanskje mest for at Mesh gjør en fantastisk versjon av ASsemblage 23s Document. Den må bare høres. Den spilles ofte her.
http://www.mesh.co.uk/

Camouflage – Relocated
Camouflage har holdt på en stund, og har laget mye bra. Den forrige utgivelsen – Sensor – var veldig bra. Relocated holder ikke helt samme kvalitet.
Først ut var singelen Motif Sky, som er en ok låt. Ellers virker det noe grått, selv om det er noen lyspunkter som Dreaming og The Perfect Key.
Men det kan hende ting tar seg opp med flere gjennomhøringer.
En ting som må sies om Camouflage, er at endel av sangene definitivt har noe Depeche Modesk over seg. På Sensor var I´ll Follow Behind en sånn DM-sang. Real thing fra Relocated er en ballade som godt kunne vært signert Martin Gore.
http://www.camouflage-music.com/en/news.php

Charlotte Gainsbourg har jeg

Charlotte Gainsbourg har jeg ventet lenge på! Har hørt litt samples, og jeg skal absolutt kjøpe albumet..


<em>elektronika</em> sitt bilete

Har kjøpt og hørt litt på

Har kjøpt og hørt litt på det. Lovende, men også veldig Serge og Jane. Eplet faller ikke langt fra stammen.

---

Fantasy night delivery service by Santa


gjør ingenting om det

gjør ingenting om det likner på Serge.. han er kongen av fransk dekadanse.. Air er jo også bra.


5:55

Nå har jeg endelig kjøpt albumet, og er ganske fornøyd.. Litt irriterende når hun skal plutselig synge på erkebritisk, og når hun høres ut som Liv Tyler i Ringenes Herre, men ellers er det fint å høre på :)


<em>Disynthegration</em> sitt bilete

Camouflage

Relocated er litt skuffende ja, sammenlignet med Sensor. Men det skal litt til å følge opp en så fin skive som Sensor, så jeg er ikke særlig overrasket. Et par av sangene på Relocated vokser litt etter endel gjennomhøringer, men det holder desverre ikke til å kalle den en fet skive. Trist.

----------------------------------------------
* I have counted to infinity. Twice *


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.