De/vision er tilbake


Når man bor i utkant, er det ikke så lett å holde seg oppdatert i musikkverden, i hvert fall i pre internett-tid.
Det gikk derfor lang tid før jeg oppdaget at synth var mer enn Depeche Mode og Erasure. De/vision var min første oppdagelse i så måte, og jeg er fortsatt utrolig glad i Fairyland, den første De/vision-plata jeg fikk tak i. Også Monosex har mye bra i seg, men så kom det noen år med labert materiale.
Void, Two og Devolution inneholdt noen bra spor, men var av heller ujevn kvalitet. Synes nå jeg, da. Release Magazine ga alle disse skivene topp-karakterer (Void fikk 9 av 10), noe jeg ikke er helt enig i.
6 Feet Underground var heller ingen høydare. Igjen kom det noen flotte låter, men totalt sett var det for ujevnt. Her var jeg og Release mer enige (6 av 10).
Men gamle sirkushester glemmer ikke sine gamle kunstner så lett. Nå er De/vision tilbake med Subkutan. Og etter min mening er dette det beste gruppa har gjort på lenge. Igjen er det noen få sanger som skiller seg ut (Subtronic, Not made of gold og Summer Sun), men resten av plata holder jevn høy kvalitet. Rett og slett musikk man kan sette på og kose seg til. Så får vi se om Release er enig med meg.

<em>Bassington-Bassington</em> sitt bilete

Nerdepresse

En strøtanke bare: Da jeg fremdeles orket å lese blader som Release slo det meg at platekarakterer gjerne lå latterlig høyt. Mye av grunnen skyldes nok at redaksjonene gir skivene til unge nerder som er frelst på en bestemt genre, samt at blekkene vet at hvis de skriver stygt om en utgivelse kan plateselskapene slutte å sende skiver (jeg har selv opplevd dette).

Resultatet kan bli komisk. Hvis man gir helt jevne skiver fra et temmelig uvesentlig band som De/Vision niere på skalaen, blir det jo litt pinlig når man skal gi karakter til synth-milepæler som The Man-Machine eller That Total Age.

For ikke å snakke om hvilken karakter man skulle satt på f.eks. Strauss' Also sprach Zarathustra, for bare å ta et tilfeldig eksempel...

:D

--------------

- Bare paradiset eller havet kunne få meg til å gi opp å søke hjelp fra musikken.
(E. M. Cioran)


<em>Disynthegration</em> sitt bilete

Denne skiva er sjempefin

Har anbefalt den tidligere, og må bare gjenta meg selv her... Subkutan er en veldig fin skive. :-D

Kozesynth!

----------------------------------------------
* I have counted to infinity. Twice *


<em>jonis</em> sitt bilete

personlig må jeg se at

personlig må jeg si at De/Vision konserten jeg var på for ca en mnd siden er noe av det kjedeligste og kjipeste jeg har sett som utgir seg for synth på lenge. Men det er kanskje bare meg. Når de spiller live med trommesett, gitar og en synth får jeg følelsen av at de prøver å være indiesynth ;)


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.