I studio på mandag

Tør ikke legge alt dette DM-stoffet på forsida, men på mandag (førstkommende) går Depeche Mode i studio sammen med Ben Hillier for å begynne arbeidet med den kommende skiva.

Ellers arrangerer den kjente radiostasjonen KROQ i Los Angeles en veldedighetsauksjon (til inntekt for tsunami-ofrene) der en av premiene er: "Hang with Depeche Mode in the studio!". Det hadde vært noe. Jeg skulle i hvert fall kommet med noen bestemte, men konstruktive, innspill til hvordan skiva bør låte ;-)

<em>Bassington-Bassington</em> sitt bilete

Haha, er det bare meg som syn

Haha, er det bare meg som synes den konkurransen er et bra utgangspunkt for en sketsj? DM jobber i studio, og så kommer det en gjeng med småkids og skal ta over... Moahaha!

Men det hadde ikke funka med deg, for du har jo peiling...


<em>Dr. Hassel</em> sitt bilete

En snedig plan...

Jeg melder meg på, tar med to store beholdere fylt med Dr. Hassels høykonsentrerte anti-gitar mikstur, og gir dem vaksiner mot ballader,gospel og annet møl. Mens bandet blir oppholdt av dette, kan Frank snike seg inn i studio og lenke seg fast til mixepulten!


<em>Bassington-Bassington</em> sitt bilete

JAH! Slå til! Nå hører

JAH! Slå til!

Nå hører det til historien at jeg ikke har noe prinsipielt imot gospel, gitarer eller ballader, men er veldig skeptisk når DM prøver seg på det. Litt av samme grunn som jeg ville blitt skeptisk hvis AC/DC skulle begynne å lage synth. Jeg mener historien gir meg rett også - gospelforsøkene til DM var neppe egnet til å frelse noen...


<em>Oberkorn</em> sitt bilete

Det er kanskje ikke så rart

Det er kanskje ikke så rart at "gutta" utvikler seg musikalsk etter 25 år i bransjen, men akkurat nå har jeg inntrykk at det bare er Fletch igjen som faktisk liker "synth". Joda, Martin spiller litt minimalistisk elektro i blant, men når jeg titter på hva Martin og Dave setter høyest på iPod-spillelista for tida, så tror jeg ikke vi skal forvente all verden:

Dave's picks:
1. David Bowie "Moonage Daydream"
2. Iggy & The Stooges "Gimme Danger"
3. Nick Cave And The Bad Seeds "Hiding All Away"
4. Neil Young "A Man Needs A Maid"
5. PJ Harvey "The Desperate Kingdom Of Love"
6. The Beach Boys "God Only Knows"

Martin's picks:
7. Ray Charles "That Lucky Old Sun Just Rolls Around Heaven"
8. Louis Armstrong "Sometimes I Feel Like A Motherless Child"
9. Kris Kristofferson "Sunday Morning Coming Down"
10. Ray Price "Night Life"

Memento mori


<em>Oberkorn</em> sitt bilete

Siste oppdatering

Det sies at så langt har Martin skrevet 7 låter til det nye albumet, mens Dave har skrevet "a lot of songs". 2 eller 3 av disse vil få plass på albumet.

Denne første sesjonen i studio vil vare i 5 uker, så skal Martin ha litt tid til å skrive noen flere låter før de går tilbake i studio igjen.

Ben Hillier ble valgt som produsent fordi han er mindre orientert mot elektronisk musikk enn tidligere produsentene har vært(!).

Hmm....

Memento mori


<em>Tollef</em> sitt bilete

Den lusa

Har vi da kjent på gangen i lang tid allerede. Produskjonen har blitt kjipere mens melodiene har blitt svakere. DM uten svulstig produksjon og patos kan sikkert være hyggelig, men spesielt interessant er det ikke. Nå skal vi til og med få låter fra David Gahan.Det er virkelig alt for få gamle helter som gir seg mens leken er god. Anbefaler forresten biografien Stripped: Depeche Mode av Jonathan Miller. Mulig noen vil synes at de første sidene om oppvekst som kjekk kristen ungdom blir litt treige, men det etter det er boka utrolig spennende og lettlest. Til tross for all trivia de fleste av oss kjenner fra før ;-)


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.