Sort Kanal med Einstürzende Neubauten

Fredag 3. juli 2015 skal de tyske industrimusikk-pionerene Einstürzende Neubauten spille på Avalonscenen på Roskildefestivalen. I den anledning har Sort Kanal børstet støvet av et klassisk Sort Kanal-program fra august år 2000. Anledningen den gangen var at Einstürzende Neubauten hadde kommet med sitt første album på flere år, ”Silence is sexy”, og at de skulle holde sin første konsert i Oslo siden 1984 på Betong i Chateau Neuf. 

Einstürzende Neubauten var et av de ledende eksperimentelle banda på 1980-tallet med en serie banebrytende album og ville konserter hvor de tok i bruk hele den tyske industrielle maskinparken. Neubauten tok det roligere på 1990-tallet, men i år 2000 var de definitivt tilbake med en mer moden og sofistikert stil, og ”Silence is sexy” ble det første i en lang rekke album utover i vårt årtusen.
På utallige oppfordringer har vi nå tenkt å kjøre dette 15 år programmet på nytt, og takket være vår eminente produsent Ida Brenna har vi oppgradert dette klassiske programmet til vår tids standard.

Programledere i år 2000 var Trond Bremnes og Ann Kristin Haugen.

Reprise fra programmet finner du øverst til høyre på http://www.radionova.no/artikkel/sammenraste-nybygg  (29.06.2015)