VNV Nation - Reformation 1

Vel, ikke en helt ny release, den kom i april/mail 2009, men dog: Denne dobbel-CDen har tidligere ikke-utgitt materiale, filmmusikk fra The Gene Generation, diverse remixer, samt en CD med live-opptak.

Live-opptakene er "så der". Verdt en gjennomhøring, for å komme seg raskt til CD 2, der "the fan bait" er.

Live-opptaket er teknisk sett bra mixet og produsert, så det er absolutt blant det bedre jeg har hørt av VNV live, men Ronan Harris` live-vokal er ikke like episk som tekstene deres. Common knowledge. :)

Nå er jeg ikke en stor remix-fan, men et par av de syv remixene er absolutt verdt å få med seg, da spesielt:

"Chrome - :SITD MIX"
"Nemesis - S.A.M. Remix"

De tidligere ikke-utgitte låtene er:

"Still Waters" - Hrmpfh, relativt kjedelig og langdryg låt mangler et høydepunkt. Ikke en "stayer". Forstår at den ikke er gitt ut før.

"Precipice" - Joda! Ikke verst. Veldig typisk VNV, men dessverre med litt svak melodilinje. Den fester seg ikke helt, men fortjener absolutt en plass et stykke nede i en VNV Nation-playlist.

"Suffer" - Den beste av de tre bonuslåtene, uten tvil. Denne kunne utvilsomt fått en plass blant de "tidligere utgitte". Drivende, men ikke så mye at dansefoten rører på seg. Sterkest melodi av de tre, men dessverre kjemisk fri for "hooks", hvis hadde gjort låta knallgod.

Alle de tre låtene preges dessverre av svak melodi, og totalt fravær av "hooks".

Ad filmmusikken, absolutt fint å høre igjennom et par ganger, men filmmusikk er produsert for film og egner seg best der. Uansett moro å ha.

Er den verdt pengene? Hvis du er blodfan og bare må ha tak i de ukjente låtene, og de nevnte remixene, ja. Ellers ikke.