DJ Gothminister & DJ Burlesk på Klubb Quart

02/07/2007 21:00

Kristiansands nyeste og eneste decent konsertscene med 18 års aldersgrense. Ja, 18! Så var det ikke bare 20-åringene som fikk gå på klubb under Quart i år. Skulle bare mangle, egentlig! Hold Kjefts KlubbQuart byr på et godt blandet program med hip-hop, mørke og glammy DJs, Hard Dance og tunge, tunge rytmer.

Hold Kjeft! åpner kl 21 hver kveld. Cover er 50.- for alle med festivalpass og 80.- for alle andre

Redemption, Kristiansands egen goth/metal-klubb siden 2003, har fast tilholdssted på Hold Kjeft i Kristiansand.

DJ Gothminister

Artisten Gothminister har vokst seg stor i Europa de siste årene med fengende industrielle rock, musikalsk sammenlignbart med Rob Zombie, Nine Inch Nails og Rammstein. Siste album, Empire of Dark Salvation har vært en så formidabel suksess at bandet har tilbakelagt mer enn 100 konserter i mer enn 20 europeiske land de siste tre år. I august venter Gothministers første headliner USA-turné, og før jul planlegges slipp av den etterlengtede tredje-skiva samt en live-DVD. Denne kvelden blir du introdusert for spennende og nyskapende amerikanske artister innen den mørke alternative-sjangeren.

DJ Burlesk

DJ Burlesk startet som DJ i 2004 og har etter det spilt en hel del på klubber og barer i Oslo, Tønsberg og Kristiansand. Han var også en av ildsjelene bak klubbkonseptet Black Alert i Oslo. Forvent deg et forrykende DJ-sett med elektronika, industriell rock, elektronisk pop, EBM og rock.

http://quart.no/-/page/show/431_redemption-goth-club-dj-gothminister-dj-...

Så alle som er på Quart burde ta turen innom Hold Kjeft den kvelden!

<em>jonis</em> sitt bilete

den "alternative-sjangeren",

den "alternative-sjangeren", det var en ganske bred sjanger :P
personlig så må jeg si at jeg syntes det meste nyskapende kommer fra europa for tiden, men det er kanskje fordi det stort sett er konserter med europeiske band jeg går på.


<em>Soulmachine</em> sitt bilete

Jupp når jeg hører

Jupp når jeg hører "nyskapende amerikanske artister innen den mørke alternative-sjangeren" tenkte jeg med en gang på deathrock, men tviler på at det blir spilt deathrock denne kvelden?
Men nå skal jeg sette meg til å spise min favoritt type med mat, varm.

Hasj fører til batikk


<em>Bassington-Bassington</em> sitt bilete

Alternative hatter

Jeg har alltid lurt på hva denne alternative musikken er for noe. Jeg utviklet en teori om det basert på en MTV Awards-greie der alternativkategorien omfattet megaselgere som U2, REM og 4 Non Blondes. Disse bandene hadde nemlig én ting felles: Rare hatter. Altså var kjennetegnet på en alternativ artist at de hadde rare ting på hodet.

I nyere tid har jo dette blitt båret videre av for eksempel Marilyn Manson, som klart fortjener alternativstempelet for sine sukkertøystripede flosshatter fra Helsike.

Spørsmålet for meg er om for eksempel et band som Varunna, der vokalisten bruker båtlue, vil klassifiseres som alternative. For hvilke hodeplagg er egentlig alternative? Jeg bruker gjerne sixpence, men det brukes jo av mange hip hop-artister. Jeg har også to Trilby-hatter med smal brem, men vet ikke om disse gir meg alternativ-kred.

Her må vi nesten tilkalle alternativfolkets smaksdommere for å komme med endelige avgjørelse. Kom igjen, dere vet hvem dere er!

------------------

While the Rose blows along the River Brink,
With old Khayyam and ruby vintage drink:
And when the Angel with his darker Draught
Draws up to Thee – take that, and do not shrink.

(Omar Khayyam)


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Alternativ til hva tenker jeg da...

Jeg lærte en gang i tiden et ord som heter 'motkultur'. Vi snakket en hel masse om dette litt underlige begrepet både i venneflokken min og i psykologitimene på gymnaset. Sosiologi også for den saks skyld. Poenget med motkulturen var å bryte ned ting man ikke likte med mainstream-kulturen. Det var opprør.
Også var det de 'alternative' da. Jeg gikk i klasse med flere av dem, jeg gikk på gymnaset midt i grungens tid. Jeg forstod etterhvert at alternativ betyr at du har et valg. Du kan velge mellom kneip og bondebrød. Det er det samme, men du kan i det minste velge. Liker du ikke rød Golf, kan du kjøpe en hvit en. Den står til personligheten din.

På denne tiden var jeg jo langt mer politisk radikal og antikommersiell enn jeg er i dag, og jeg er fremdeles ganske rabiat pop-hater, så det ble noen relativt interessante diskusjoner med alternateensene.
"Det er alternativ musikk"
"Hm? Men det er jo på topp 20? Hvordan er det alternativt?"
Etc etc...

I våre dager har jeg mistet helt kontakten med dette motkulturelle begrepet, fordi alle de som en gang var det har blitt alternative i stedet. Vi har goth-moteshow og egne klesmerker og hele tingen er blitt megakommersielt. Combichrist hadde vært på topp 20 om folk visste om ham. Det er promoteringsbudsjettet det står på, for alternativsauene de kjøper alt med den rette tag'en. Hallo, i våre dager går folk rundt og slenger ordet industrielt rundt seg som om det er en discogenre. *ser brysk ut* These people are stupid people, and they must be hanged!

Jeg skulle ønske det var om hattene, det hadde i det minste vært -innlysende- teit. Men bondebrød og kneip har forskjellige brødposer... For meg er alternativbegrepet ikke bare feilaktig, det er et signal om at noe er kommersielt, men vil ikke innrømme det. Og det er verre enn verst. Ærlig pop er bedre.

(For ordens skyld må jeg nesten si at jeg liker både kneip og bondebrød, og definitivt mye bedre enn jeg liker Radiohead et al.)


<em>Soulmachine</em> sitt bilete

Rare hatter det er jo Devo

Rare hatter det er jo Devo det.

Hasj fører til batikk


<em>Disynthegration</em> sitt bilete

Jepps. Det er Devo det.

Og Mette Marit.

---------------------------------------------
* I have counted to infinity. Twice *


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Men devo var kule

Og Mette Marit hadde mer "mass appeal"...
Sørlandsporten. Hahaha.
___________
Go girl! Strike a pose! Yeah!


<em>Soulmachine</em> sitt bilete

HAHAHAHAHAHAHAHA Hasj fører

HAHAHAHAHAHAHAHA

Hasj fører til batikk


<em>Soulmachine</em> sitt bilete

Mette marit er jo

Mette marit er jo dødsalternativ, hvis alternativ er å ikke helt være som andre og ha rare hatter. Er ikke så mange konglige i landet.

Hasj fører til batikk


<em>Gird_09</em> sitt bilete

veldig godt poeng

Hun skiller seg ut fra massene, men representerer idealene deres likevel.
Mer alternativ kan man ikke bli.
Hun og Kjell Inge Røkke med sokkeantipatien sin. :D
___________
Go girl! Strike a pose! Yeah!


<em>bonk</em> sitt bilete

Når jeg tenker alternativ

Når jeg tenker alternativ så tenker jeg de jævla hippiene jeg gikk på videregående (for ikke så lenge siden nei) sammen med som hørte på litt 70talls rock og ellers annen "rock" som Big Bang, røyka sokkene sine og gikk med klær som hadde, ja, batikkmønster. Medlem av NU fordi det var koselig.

--------

bøttehank?


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.