Antikapitalister kan ta seg en bolle

<em>Gird_09</em> sitt bilete

seilbåtsosialister

Det er det jeg pleier å kalle seilbåtsosialister.
Det er greit å være for likhet i et land hvor de fleste ser ut til å ha to boliger (hytte som noen kaller det).
For meg som har vokst opp i fattigdom har norske sosialister alltid fremstått som obskøne hyklere.
___________
Now I'm breathing the breath of god,
And the cold wind cleans my mind.


<em>Bassington-Bassington</em> sitt bilete

Hovedproblemet for meg er

Hovedproblemet for meg er ikke om folk er skeptiske til kapitalismen, samtidig som de kanskje tjener en slant på systemet som nå likevel er der.

Hovedproblemet er at en del av dem bruker det åpne samfunnets rettigheter - ytringsfrihet, forsamlingsfrihet etc - til å ville innføre et system som alltid har avskaffet disse rettighetene i praksis.

Jeg vil på det sterkeste anbefale Nick Cohens temmelig ferske "What's left", som er et flengende moralsk oppgjør med venstresida han selv er en del av samtidig som han forsvarer de edleste radikale idealene. Morsom er den også.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

sant sant

Jeg så engang et interview med en nynazist på tv, som satt i fengsel for et eller annet. Husker ikke hvem eller hva det var, det er veldig lenge siden. Han sa rett ut at han ikke så noe galt i være fengslet for meningene sine (det var slik han oppfattet det), for det var jo akkurat det han hadde planer om å gjøre om han fikk makten.

Men utover kan man knapt klandre folk som vil avskaffe friheter for å bruke friheter. Det hadde vært for mye å kreve at de skulle oppføre seg som om frihetene ikke eksisterte. Men når Vigrid maser om ytringsfrihet blir det patetisk.

Ellers har jeg alltid ment at man må leve som man lærer. Er man mot kapitalisme kan man ikke investere på børsen. Det er å undergrave seg selv.

___________
Now I'm breathing the breath of god,
And the cold wind cleans my mind.


<em>Sabeltann</em> sitt bilete

Njah

Eg støtter Dikadoren her. Ein må nesten leve i den verda ein er i... innanfor rimelighetens grenser. Det tyder ikkje at sosialistar bør slenge seg over børsen og investere i Coca Cola ;-)

At dei er hyklarar derimot... det er jo ingen bombe. Dei finn ein over alt. Ein av grunnane til at eg slutta å drive aktiv politikk var nett det at mange av dei som skreik høgaste om fridom og rettar viste null forståing for å gje sine motstandarar dei same rettane dei sjølv forlangte.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

joda, innenfor rimelighetens grenser

Selv om jeg er anarkist bor jeg ikke i en autonom kommune og dyrker alt selv.
Jeg jobber tilogmed for et multinasjonalt selskap.
Men jeg skiller mellom det man gjør for å leve, og det man eventuelt gjør for å fremme et system.
Derfor jeg ikke stemmer, derfor jeg boikotter nestle (m.fl), derfor jeg forsøker å redusere strømforbruket, derfor jeg laster ned musikk og filmer (i tillegg til å kjøpe), etc etc. Men jeg spiser sjokolade i helgene jeg også lissom.

Akkurat det med frihet og rettigheter er jeg _veldig_ enig med. Derfor jeg selv fikk nok av marxistiske politiske retninger på gymnaset. Jeg følte at det var for mye målbevissthet og altfor lite middelbevissthet. Man kan ikke undertrykke seg til frihet. (Frem til jeg var 17 forfektet jeg jo aktivt statssosialisme.)
___________
Now I'm breathing the breath of god,
And the cold wind cleans my mind.


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.