mind.in.a.box - crossroads

Nå har jeg hørt på denne minst 20 ganger de siste tre dagene.
Jeg sliter virkelig med å nyte den fullt ut.
Det er stygt lydbilde.
Upresise vokaler.
Lite spenn i det lyriske.
Jeg får inntrykk av at de har hatt dårlig tid til å ferdigprodusere dette albumet.

Virkelig synd. Fordi de to forrige kapitlene i denne sagaen er fantastiske bra og gjennomført til siste detalj. Særlig Lost Alone er helt utrolig m.h.t detaljer i både det musikalske og lyriske.
Mener å ha hørt at de brukte 7-8 år på å produsere ferdig Lost Alone. Og dette kan man virkelig høre. Alt er nøyaktig plassert på riktig sted, med presis effekt på lytteren. Lyrikken i de to forrige albumene er også virkelig fantastiske. Ekte poesi. Men i Crossroads gnager man kun på det samme temaet hele veien. Og masse masse repetisjon dessverre.

Tror albumet får terningkast 3 av meg. Eller en svak 4'er.

<em>komputergirl</em> sitt bilete

søren også. jeg er så

søren også. jeg er så utålmodig på dette albumet.
har bestilt den, men den kommer vel ikke før om en uke eller så.
er spent på å høre Crossroads, men er lei meg for å høre at det ikke lever opp til forventningene.
oh, well. man kan ikke få i pose og sekk.


<em>irios</em> sitt bilete

Jeg tror nok det er mange

Jeg tror nok det er mange som kommer til å like dette albumet. Ikke misforstå... Dette var kun min egen mening om Crossroads. Kanskje jeg hadde for høye forventninger etter to knallgode album?


<em>elektronika</em> sitt bilete

Venter fremdeles spent på

Venter fremdeles spent på postmannen.
Men de har jo utrolig mye å leve opp til, så jeg blir egentlig ikke skuffet om det ikke er heltpå høyde med de andre platene, for jeg tror det vil være bra uansett. Evig optimist!

-----------------------
Look what I can do!
-----------------------


<em>Baetylos</em> sitt bilete

Crossroads

Jeg skal være enig i at denne skiva ikke er så intrikat og dyp som de to foregående, men rent musikalsk sett så synes jeg det er en perle. Kanskje noe mer "kommersiell" kontra intelligent og detaljert som de to foregående albumene. I mine ører så er Crossroads utsøkt vakker, melodiøs, catchy, fengende og med mye gode stemninger.
Men som sagt så trekker det litt ned at tekstene og detaljene ikke er på samme nivå som de to foregående. Og jeg er enig at det er et lite minus ved produksjonen også denne gangen. Men det er ikke nok negative sider ved Crossroads til at jeg ikke koser meg glugg i hjel med denne skiva også.

Også får han tupp i leggen for ikke å spille live... dusten!

--
Jøss og nøfyse!

This Fading Dream | Gotham Nights | Kjettersk Kjeller


<em>Ian</em> sitt bilete

Hmm.. har hørt demolåtene på bandsiden...

...men har ikke hør albumet, eller mye annet av bandet. Allikevel... Etter å ha hørt de tre demolåtene som er tilgjengelig på bandsiden så må jeg innrømme at det egentlig ikke overbeviser. Det minner meg mest om generisk dance/trance jeg allerede har hørt meg ferdig med via Paul Oakenfold og hans mange mix og remix album opp igjenom tiden (Etter min mening er hans beste album (alså paul oakenfolds beste album) dobbeltcd'en
"Another World"
hvor han tok endel låter som til vanlig ikke ble forbundet med dance/trance og fikk de mixet inn i en mix som var en helt klar dance/trance mix.).

Jeg medgir gjerne at jeg er forutintatt via mine tidligere musikalske perioder, men de tre klippene til MiB ga meg ikke nok til å friste å investere i bandets øvrige album.

Jeg vil svært gjerne overtales til det motsate da jeg faktisk sytens de tre demolåtene er kule. Men at jeg føler at jeg har hørt alle elementene i hver eneklt låt før, og fristes derfor ikke til å investere i albumene. Desverre. Jeg er ikke så vanskelig å overtale. Men akkurat nå er jeg ikke overbevist.

---
Når man er en Bjørn med Bare Liten Forstand, og man ofte Tenker på Ting, så er det ofte at Tingen kjennes mye lurere ut når den er inni deg enn når den kommer ut og andre kan se på den
(Ole Brumm)


<em>irios</em> sitt bilete

Det er ikke mye hentet fra

Det er ikke mye hentet fra dance/trance i MIAB for å være ærlig. Det eneste er vel selve lydbildet som kan minne om dance/trance ved første ørekast, nettopp p.g.a. den heftige bruken av vocoder og typiske synth-riff/basslines -- noe som man som regel forbinder med nettopp dance og trance.
Men der slutter likheten.
MIAB har betydelig større repertoar/dybde m.h.t. struktureringen og oppbygningen av det musikalske og tematiske. Samt at sangtekstene er utrolig velskrevne. Dette blir nesten som å sammenligne Combichrist og Front Line Assembly... både når det gjelder det musikalske og sangtekster ;) Selv etter å ha hørt på 'Lost Alone' i 3 år så hender det fremdeles at jeg oppdager nye detaljer i musikken som jeg aldri har lagt merke til tidligere. Det er ganske tydelig at MIAB har brukt mye tid og energi på å skape noe særegent og banebrytende når Lost Alone ble produsert. Og dette har de fått full klaff på.

Hvis man tar seg litt tid til å utforske MIAB, så oppdager man fort at bak de tilsynelatende catchy synth-riffene og den massive bruken av vocoder... der skjuler det seg fantastiske sangtekster -- og en historie. Hvert album er nemlig bygget opp rundt en story, noe som reflekteres i både sangtekst, dialog og musikk.

Mange (de fleste?) artister innen industriell/synth/ebm-genren har ett nivå på sangtekstene sine som kan minne om ting som ble produsert i den obligatoriske diktskrivinga alle måtte slite seg gjennom i norsk-timene når man gikk på barneskolen. Men her briljerer MIAB virkelig. Sangtekstene er ren poesi. Jeg kan rett og slett ikke huske sist gang en artist har gjort såpass inntrykk på meg.


<em>Lex</em> sitt bilete

Jag är en aning besviken,

Jag är en aning besviken, men det kan vara ett sånt där album som tar lite tid...

Jag gillar däremot vad de har gjort med låten Redefined.

"I will kill the machine,
because it has to be done.
get over what I have been,
and then never need to run.

I will realize my dream,
with all the blood in my veins,
to fight the machine,
until none of it remains."

Har man hört Machine Run från Dreamweb borde det vara ganska bekant :)

"I will obey the machine,
doing what has to be done.
I fade out what I have seen,
and then I start to run.

I will suffocate my dream,
stall the blood in my veins,
to feed the machine,
until none of it remains."


<em>Bariuz</em> sitt bilete

oi!

"I mine ører så er Crossroads utsøkt vakker, melodiøs, catchy, fengende og med mye gode stemninger"

Vel, der var jeg solgt. Er det noe som har fenget meg mer enn noe annet med Mind In A Box så er det stemningen. Veldig spesielt og fengslende... MÅ ha den nye skiva gitt.

--------------------------------------------------------------
www.myspace.com/bariuz
www.myspace.com/cyberdyneclub
www.myspace.com/blackcomedymetal
www.myspace.com/hypnodrift
--------------------------------------------------------------


<em>henrik</em> sitt bilete

mind.in.a.box!

Etter et par gjennomlyttinger, er Crossroads ... tja ... ganske bra? Ikke så verst? Albumet er definitivt et godt stykke håndverk, men miab sliter med å ha et altfor godt førstealbum.


Et godt stykke arbeid

Jeg er kanskje ikke så opphengt i produksjonskvaliteten så den skal jeg ikke vurdere, men i mine ører er Croassroads en utrolig flott utgivelse, helt på høyde med de to første. Mye vakkert å høre på.
:-) Jørn


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.