Superprodusent Bill Hamel remikser singel fra det norske bandet Asleep

Bill Hamel, kjent for å remikse låter for artister som Depeche Mode, New Order, Madonna, Justin Timberlake og Britney Spears skal trylle med norske Asleeps singel ”I lost you”.

Fredrik Christie Rædsæther, vokalist og låtskriver i Asleep som førstkommende torsdag slipper sitt album på plateselskapet EGO Records, sier bandet lenge har vært en godt bevart hemmelighet.

– Mens andre band har kjempet om ære og berømmelse, har vi brukt kreftene på å skape sterke låter til albumet som nå lanseres. Jeg tør påstå at albumet står seg godt sammenlignet med band som for eksempel Weeping Willows, Doves og Morrissey. Det er store ord, men med musikanter som Alex Rinde fra the Margarets, Erik Ljunggren fra Seigmen og Zeromancer og Magne Furuholmen i kullissene, underbygger det at materialet både er variert og holder høy kvalitet, sier han.

– Asleep er et band solid forankret i britisk poptradisjon med et distinkt sound, bra vokalist og en tydelig vilje til å kommunisere, sier Magne Furuholmen.

I lost you is fucking wicked

”I lost you is fucking wicked” var superprodusent Bill Hamels første kommentar når han tok kontakt med Asleep og EGO Records for å spørre om han kunne få jobbe videre med singelen ”I lost you”.

– Bill Hamel er virkelig en av de store. Han har remikset låter for Depeche Mode, New Order, Madonna, Prince, Seal, Justin Timberlake, Britney Spears og Alphaville for å nevne noen. Det sier litt om mannens kaliber. Det er selvsagt stort når en slik personlighet ønsker å samarbeide med et lite band fra Norge. Remiksen vil gis ut på Sunkissed Records i USA, sier Arne Aasland som er label agent i plateselskapet EGO Records.

Internasjonal oppmerksomhet

Etter lanseringen av Asleeps første singel ”Be my light”, har det lille plateselskapet EGO Records hatt hendene fulle med å administrere utenlandske henvendelser fra presse, distributører og plateselskaper.

– 30 000 nedlastinger fra Myspace sier sitt om interessen rundt bandet. I Norge er det derimot ikke så mange som, enn så lenge, har hevet på øyenbrynet. Ingen av oss har deltatt på Idol, sier Fredrik Christie Rødsæther med glimt i øyet.

Releaseparty på John Dee

Asleep slipper sitt debutalbum ”Days of pure delight” 14. september. Noe som skal feires med releaseparty på John Dee i Oslo samme dag.

Hør låter og les mer om Asleep på http://www.myspace.com/asleepmusique

Mer informasjon om Bill Hamel, er å finne på http://www.billhamel.com/