Oslo-innflytter

Jente, 27 år, har planer om å flytte til Oslo i januar/februar og vil bo med andre mennesker interessert i alternativ kultur. Har bodd noen år i London og vandret rundt i goth/fetish/metal/synth miljøet der, vil bli kjent med likesinnede, vennlige mennesker. Har du rom ledig sentralt i Oslo eller kan du kanskje bare vise meg hva som skjer? Har bodd i Oslo før men det er maaange år siden.

<em>Nikko</em> sitt bilete

:-)

Ledig rom har vi nok ikke, nygifte og lutfattige som vi er, men jeg og min frue (pus) synes alltid det er hyggelig å treffe nye folk.
---
You may have noticed that I'm not all there myself.


<em>Numisa</em> sitt bilete

Hei takk for melding, hvor

Hei takk for melding, hvor kan man gå ut i Oslo en helt vanlig lørdagskveld hvis man vil være seg selv uten å stikke seg ut og for å danse til musikk type apop/vnv nation evnt goth? Ser det er noen arrangementer på John Dee innimellom, hvordan er det der? Hva slags musikk spiller de?


<em>Electro</em> sitt bilete

"Alternativt" i Oslo

Hei og hå! Velkommen til et vinterland som står sterkt i synthens stjernetegn, men som faktisk har minimalt å by på utenom spesialiserte arrangementer for oss gla'folk av "alternativ" musikk :-)

Oslo er dessverre kun basert på klubbhendelser når det gjelder synth, goth og tilsvarende musikk. Det er disse klubbene som vanligvis blir satt opp på John DEE (se: Shadowlove, Bodylove, Gotham Nights, Iconoclastic og én og annen fet konsert). Ellers er det EBM/synth/metal-konseptet Black Alert som har gjestet Elm Street og Feber.

Ellers er det ikke mye annet å rutte med i tigerstadens sentrum enn forferdelig dårlige alternativer til synth og goth som f.eks. stedene:

¤ Garage ("nye" So What! i Grensen)
¤ Paragrafen (Møllergata)
¤ Mono (Youngstorget)
¤ Møllers (Mariboesgate v/Rockefeller)
¤ Elm Street (Dronningensgate)
¤ Last Train (Universitetsgata v/nyåpnede "Hard Rock Café Oslo")
¤ Rock-In (Egertorvet)
¤ Blue Monk (krysset av Oscarsgate/Pilestredet)
¤ Tamara (Grünerløkka)
¤ Crowbar (like ved Villmarkshuset og Legevakta)

...med en bitteliten knapp på:

¤ Café Sør (i Torggata)
¤ Sikamikanico (i Møllergata tvers over fra Paragrafen)

Pubene forholder seg mer innenfor alt fra progrock, syrerock, 60-talls, 80-talls og punk til metal og lo-fi, og er uhyre sjeldne innenfor musikkfronten "vår". Hovedsakelig typisk student- og indie-band-miljø, med andre ord. På Tamara, Sikamikanico og Café Sør avhenger det litt av hvem som står skivesnurrende og dårlig-drink-miksende bak baren. Hvem vet, plutselig kan Kylie Minogue og Röyksopp bli erstattet med Apoptygma Berzerk og Astral Projection :-)

Ellers er det ikke stort mer behjelpelig å hinte om med enn synthmusikk-selvstyrte vorspiel, hjemmefester og de månedlige synth-arrangementer i Oslo (jeg nevner nok en gang: Shadowlove, Bodylove, Gotham Nights, Black Alert og Iconoclastic + konserter). I verste fall mer jevnlig-arrangerte drum'n'bass- og psy./GOA-trance-fester. Heller dèt enn fjortis-steder med radioaktuell dance fra VG-lista eller dårlige "techno"-klubber.

Første stopp er Iconoclastic på Naken 6. januar, så Shadowlove på John DEE 7. januar, tett etterfulgt av Gotham Nights, tre Seigmen-konserter, Rammsund-, VNV Nation- og Theatre of Tragedy-konserter og mer.

Hold deg oppdatert på happenings på synth.no og eventuelt www.helgon.net (hvis du er litt "inn" i profil-chatting med alternativt felles-community for hele Skandinavia)!

Håper dette utallet av bokstaver var til noe hjelp...

::Electro::


<em>Bassington-Bassington</em> sitt bilete

Alternativmesse

Og så er det jo Alternativmesse hvert år, da...

Au! Ikke slå!

--------------

- Bare paradiset eller havet kunne få meg til å gi opp å søke hjelp fra musikken.
(E. M. Cioran)


<em>Soulmachine</em> sitt bilete

Veldig utfylende av Electro

Men litt supplement:
som sagt er det mest klubbkonsepter for synthfolket, Electro glemte å nevne Kjetters kjeller ser jeg, men her har du hjemmesider du kan titte litt på:

http://www.gothamnights.com/
http://www.black-alert.com
For bodylove og shadowlove sjekk ut disse http://www.rockefeller.no/ og http://www.shadowland.no/
http://www.kjetter.com/
http://www.catpeople.no/ (fetish)
Fant ikke noe hjemmeside for Iconolastic, men denne siden her (synth.no) er bra oppdatert.
For mer goth er vel Crowbar det stedet som du mest sannsylig får høre det, men det er litt vel fjortisrølpefyll der. Ellers har det jo hendt at Mir har spilt litt Coldmeat når jeg har vært innom. Og Verkstedet er en fin pub som av og til har en del nyveiv band og Dj`ene pleier å spiller litt mindre bredbeint rock, som denne byen er innfisert av.

Bongo fra Kongo,- Thorbjørn Jagland


<em>Electro</em> sitt bilete

Glemt og glemt ;-)

Glemt og glemt ;-)

::Electro::


<em>Numisa</em> sitt bilete

Tusen takk, jeg gleder meg

Tusen takk, jeg gleder meg veldig til å bo i Oslo nå!


<em>Numisa</em> sitt bilete

Tusen takk for linker og

Tusen takk for linker og masse info - jeg gleder meg veldig til å sjekke ut noen av disse stedene - noen av dem, som Last Train, Sikamikaniko, Rock-In, Elm Street har jeg allerede vært for noen år siden, men nå er interessen min - og ikke minst målet om å unngå som du så fint setter ord på det :D "fjortis-steder med radioaktuell dance fra VG-lista eller dårlige "techno"-klubber" - mye større enn før. Har vært mye på Slimelight i London (http://www.slimelight.net) og når jeg har skjønt at det er mulig å unngå trendy-klubber så vil jeg helst det...


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.