XELABRATION FESTIVAL 2016: Icon of Coil, Velvet Acid Christ, Decoded Feedback + Syrian + Spark! (feat. special guests) + Rein

00/00/
Sted: 
John DEE

XELABRATION FESTIVAL er tilbake!
Artister kunngjøres fortløpende. Spre, invitér og bli med!

Facebook-event: www.facebook.com/events/1677547545858189

Rockefellers informasjonsside: rockefeller.no/jd030916.html

Billettsalg: www.ticketmaster.no/checkout/event.php?eventId=OJD0309K&l=NO&EVNT=OJD030...

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ◀▶ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

// ICON OF COIL (no)

www.facebook.com/IconOfCoilOfficial

Før Combichrist, NorthBorne, Komor Kommando, Panzer AG, Scandy, Squarehead, Moonitor, Zombie Girl, Scandinavian Cock og utallige andre musikalske sidesprang, var det Icon of Coil som regjerte. I kjølvannet av sjangerpionerer og nære frender Apoptygma Berzerk, vokste det fram en ny vri på såkalt futurepop i Fredrikstad. Og det i en dristigere og til tider mer technobasert innpakning. Faktisk så dristig, at mange anså bandets stadige banebrytende krysning av sjangere som altfor forut for sin tid. Nesten som å bruke jagerfly i middelalderen. Internasjonale klubbhits som "Floorkiller", "Situations Like These", "Regret", "Repeat It", "Shallow Nation", "Thrillcapsule", "Remove/Replace", "Existence In Progress" og "Shelter" på plateselskapene Tatra og Out of Line vitner elegant om dette, for ikke å glemme introduksjonen til det velkjente Combichrist-soundet i bl.a. "Android".

Etter Andy LaPlegua flyttet til USA og Sebastian Komor valfartet til Canada for å satse på individuelle karrierer, oppstod det et lengre opphold i det musikalske eventyret. Men i 2009 begynte de rustne, gamle tannhjulene så smått å røre på seg igjen, med etterlengtede liveopptredner på festivaler og etter hvert lansering av den digitale singelen "PerfectSex".

Dette er utrolig nok første gang Icon of Coil spiller i eget hjemland siden 2003 (da også på John DEE med selveste Assemblage 23 som support), så dette er mildt skrevet en eksklusiv anledning til å få oppleve en av Norges aller største og mest innflytelsesrike aktører i den alternative musikkscenen på kloss hold.

 

// VELVET ACID CHRIST (us)

www.velvetacidchrist.com
www.facebook.com/pages/Velvet-Acid-Christ-VAC/53858791929

Legendariske Bryan Erickson (Toxic Coma, Hexfix93, Disease Factory) har eksperimentert med elektronisk musikk siden heftige Amiga- og Atari-diskusjoner i elektronikktimene på high school i den avsidesliggende Denver-drabantbyen Westminster, Colorado på 80-tallet, men det var først i 1990 at uskyldig lek ble blodig alvor i form av Cyberchrist. To år senere, angivelig som et resultat av en dårlig syretrip og science fiction-thrilleren «The Lawnmower Man», endret prosjektet både navn og retning til Velvet Acid Christ (eller «VAC» i muntlig form). Et bekmørkt sammensurium av en rekke elektroniske sjangere i én og samme Pandoras eske, som over tid skulle strekke seg over drinken til den europeiske synthscenen og forbli der med utallige klubbhits og låtsamarbeid på kryss og tvers av kontinentet.

I motsetning til bransjekolleger fra samme «industrielle» pioner-æra (som Wumpscut, Tyske Ludder, Suicide Commando og Leæther Strip), baserer Velvet Acid Christ seg ikke primært på typiske inspirasjonskilder som Skinny Puppy, Frontline Assembly og Front 242, men også alt fra Siouxsie And The Banshees og Cocteau Twins til Aphew Twin og Astral Projection. Eller som mr Erickson selv beskriver musikken sin - fra en imponerende diskografi på foreløpig 13 album: Industrial trip-hop, trance, EBM, techno, goth og darkwave.

Dette er ikke bare en uhyre sjelden og spennende anledning til å få oppleve Velvet Acid Christ live - og det attpåtil på en bitte liten scene, men det er også den sagnomsuste og banebrytende artistens aller første konsert i Norge! Vel bekomme.

 

// DECODED FEEDBACK (ca/it)

www.decodedfeedback.com
www.facebook.com/DecodedFeedbackOfficialBase

Italienske Marco Biagiotti og kanadiske Yone Dudas er kjente og trivelige travere i den internasjonale musikkscenen for melodiøs bulder og brak, og har gitt ut beintøffe album og klubbhits helt siden 1996 på blant andre Cleopatra Records, legendariske Zoth Ommog, Bloodline, Infacted, Out of Line og Metropolis. Dette er bandets aller første konsert i Norge, og samtidig lover de et eksklusivt og skreddersydd sett for anledningen.

 

// SYRIAN (it)

www.facebook.com/syrianband
www.spacetalk.net

Den italienske duoen Andrea Peluso og Lorenzo Bettelli klatret raskt på popularitetsstigen da de underskrev en avtale med det anerkjente, amerikanske plateselskapet A Different Drum i 2002 og ga ut et saftig risknippe med album og klubbhits (inkludert "Supernova" med legendariske Alphaville-frontmann Marian Gold på gjestevokal) det påfølgende tiåret via blant andre Infacted Recordings. Med sin kombinasjon av mektige, futuristiske og trancede melodier og pulserende beats (som faktisk har vært brukt i Konami-spill), akkompagnert av gripende vokalføring, er Syrian like ideelt på et smekkfullt dansegulv i Berlin som i en hullete IKEA-sofa på Tveita. Og like sikkert som at Syrian spiller live svært sjeldent, er dette attpåtil deres første konsert i Norge.

 

Normal
0

21

false
false
false

NO-BOK
X-NONE
X-NONE

// SPARK! (se) – with special guests

www.facebook.com/sparksomfan

Den Falkenberg-baserte sensasjonen trenger ingen introduksjon, men de skal få en likevel. Helt siden Mattias Ziessow og Stefan Brorsson grunnla Spark! i 2007, har bandets uforskammet catchy og lett gjenkjennelige  lydbilde av ironiske tekster på svensk, tillagt høyst dansbare EBM-beats og svevende, ofte SID- og 80-tallsbaserte synthmelodier spredd seg til resten av kloden som ild i knusktørt ugress. Og dèt før de ble tatt under vingene av det svenske plateselskapet Progress Productions i 2010. Med låter som «Tankens Mirakel», «Nattradio», «Popkomplex», «Genom Stormen», «Döden Och Jag», «Produktion Nonstop» og (selvfølgelig) «Glassbilen», har ikke Spark! bare blitt en internasjonal publikumsfavoritt – på scenen så vel som i mp3-spilleren, men de har også klart å finne den som oftest godt bortgjemte balansen mellom kvalitetsrik popmusikk og tøff EBM som appellerer til de aller fleste – uansett sjangertilhørighet.

Dette er for øvrig Spark!s tredje konsert i Norge (alle sammen under XELABRATION FESTIVAL-konseptet), og denne gangen er de ikke bare tilbake med ny vokalist - i form av karismatiske Biomekkanik-frontmann Christer Hermodsson (tidligere også kjent fra S.P.O.C.K. og Sista Mannen På Jorden), samt det nye albumet «Maskiner», men de har også med seg noen eksklusive gjester på scenen for anledningen.

 

// REIN (se)

www.facebook.com/reinelectronic

Stockholm-baserte Joanna Reinikainen er Sveriges nye stjerneskudd på den støvelsvarte EBM-himmelen og har det siste året opplevd en imponerende karrierestart de færreste debuterende artister bare drømmer om. Ikke bare er hun 1) en av de ytterst få kvinnelige musikerne innenfor «electronic body music» i hjemlandet i tillegg til 2) å faktisk være elsket og respektert av media (inkludert P3 og Dagens Nyheter) som «Sveriges første EBM-dronning», men hun har også 3) allerede rukket å signere kontrakt med det prestisjetunge plateselskapet Playground Music og 4) blitt booket til en rekke musikkfestivaler over hele Europa. Rein la sin umiddelbare elsk på syntetiske toner etter at hennes far, italodiscostjernen Paul Rein, tok henne med på en Kraftwerk-konsert i 2004. Og bra var det, for ellers ville vi ikke ha fått gleden av å oppleve hennes Rein-spikka pønkete, skitne og kompromissløse «old school» EBM på hennes aller første konsert i Norge!

 

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.