Fakkeltog for fred

Siden mange her opptatt av det fæle som skjer i Gaza, tenkte jeg å tipse om dette fakkeltoget, som jeg sterkt planlegger å gå i selv.

Pressemelding fra Human-Etisk Forbund:

Førstkommende torsdag kl. 19:00 går vi i fakkeltog til støtte for krigens ofre i Midtøsten. Alle som ønsker en fredelig løsning på konflikten i Midtøsten, og som vil vise sin støtte for krigens ofre, oppfordres til å slutte opp om en bred og tverrpolitisk fredsmobilisering førstkommende torsdag kl. 19:00 i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Stavanger. Møt opp!

Oppmøtesteder:
OSLO - YOUNGSTORGET (toget går til rådhusplassen)
TROMSØ - TROMSØ DOMKIRKE
BERGEN - FESTPLASSEN
STAVANGER - ARNEAGEREN (foran Kulturhuset)
TRONDHEIM - ikke kjent

Det vil bli delt ut gratis fakler ved oppmøte i Oslo. Men ta gjerne med fakkel selv om du kan det.

Fakkeltogene skal være en samlet og bred markering med håp om våpenhvile, humanitær tilgang til krigsområdene, og en ikke-militær løsning på konflikten. Initiativet kommer fra to privatpersoner, og dette er et historisk samarbeid mellom store humanitære organisasjonene, idrettsnorge, kirkesamfunn, fagbevegelsen, organisasjoner og privatpersoner.

- Dette er en samlet og bred markering med håp om våpenhvile, humanitær tilgang til krigsområdene, og en ikke-militær løsning på konflikten, sier de private initiativtagerne Maria Kielland Krag og Svein Tore Bergestuen.

- Jeg oppfordrer alle som har en mulighet til å være med å markere sin støtte for alle ofrene i Midtøsten, sier Kristin Mile, generalsekretær i Human-Etisk Forbund.

Blant organisasjonene som støtter og samarbeider om arrangementet er foruten Human-Etisk Forbund er blant annet Røde Kors, Amnesty International Norge, Norsk Folkehjelp, Kirkens Nødhjelp, Flyktningehjelpen, Redd Barna, CARE, Norges Idrettsforbund, Norges Fotballforbund, LO, Akademikerne, Unio, Utdanningsforbundet, YS, Norges Kristne Råd, Kirkens Bymisjon, Den norske helsingforskomité og Stiftelsen Menneskerettighetshuset.

FOR SPØRSMÅL RUNDT INITIATIVET, TA KONTAKT MED:
Maria Kielland Krag, initiativtaker 40285122
Svein Tore Bergestuen, initiativtaker 90 122142