Tankevekkende om fildeling

Denne forskeren (http://www.dagbladet.no/kultur/2006/01/18/455138.html) sier en del ting jeg kjenner meg igjen i. Selv har jeg nærmest sluttet å laste ned musikk eller "rippe" samlingene til kompiser. De gangene jeg likevel gjør det, merker jeg at musikken ikke føles så spennende som hvis jeg har anskaffet meg platen selv. Det er en skremmende tanke, siden interessen for musikk har vært noe av det som har gitt livet mitt mening de siste 20 åra.

Kanskje jeg bare savner den tiden jeg hadde 10-20 skiver men kjente dem alle ut og inn, tiden da det å kjøpe en plate var noe jeg måtte vurdere lenge. Før en plate ble noe man hørte på et par-tre ganger før man nærmest arkiverte den i hylla og gikk løs på neste nyanskaffelse.

Her om dagen ga min venn Henrik meg en brent CD med en låt fra hans nye band Ksatriya (http://www.myspace.com/ksatriya). De tre minuttene betydde mer for meg enn omtrent alt det andre jeg har hørt de siste månedene. Fordi jeg følte noe for musikken.

Men jeg skal spare eventuelle lesere for mer prat om følelseslivet mitt nå...

<em>Disynthegration</em> sitt bilete

Det er helt klart noe i det

Harepusbakeren i Hakkebakkeskogen var visere enn først antatt.

Jeg har spesielt merket det på spillfronten. Da jeg fikk Xboxen var det veldig moro med de to spillene jeg kjøpte sammen med den. Så moddet jeg boksen, og fikk tilgang til DET MESTE av spill. Da ble plutselig alle spillene kjedelig - og den ble ikke brukt mer.

Tror det er en kombinasjon av hvordan du skaffer greiene, og hvor mye du får av det. For min del er vel overload den største gledesdreperen. Bare å se hvor lei man blir av TV når man får tilgang til x tusen kanaler... 1000 channels on tv - but nothing on.

Vi er nok ikke bygd for trives best med å ha tilgang til "alt"... vi har det bedre med begrenset tilgang.


<em>elektronika</em> sitt bilete

løsningen på ørten

løsningen på ørten tv-kanaler er en hardiskopptager. Da kan man ta opp masse interessante programmer som går når man ikke har tid til å se på tv og så spare til da man faktisk ser på tv. På den måten ser man bare på ting som faktisk er moro.

Jeg vil ha alt!

---

Fantasy night delivery service by Santa


<em>Disynthegration</em> sitt bilete

Me to...

Jeg må også ha alt! Og helst i går!

Derfor er jeg også en gadget-freak av rang - og det er ikke uvanlig at jeg spiser 24 stk. sjokolader den 1. desember.


<em>Nikko</em> sitt bilete

http://www.allofmp3.com mot røkla.

Jeg skjønner godt hva dere mener. Selv ble jeg overlykkelig da jeg fant denne russiske siden og kunne kjøpe musikk jeg liker på nettet og laste ned der og da. Nå laster jeg ned musikk med god samvittighet samtidig som penger forsvinner jevnt og trutt fra kontoen. ;-) Og i og med at jeg tjener lite, kan jeg ikke gjøre det hver dag heller. Moralen er: Få deg en dårlig betalt jobb og last ned musikk lovlig!!! :-D
---
You may have noticed that I'm not all there myself.


<em>TV Noise</em> sitt bilete

Lovlig og lovlig... bortsett

Lovlig og lovlig... bortsett fra russerne er det vel ytterst få plateselskaper på den vestlige halvkule som mener at den sida der er lovlig.

Ironisk nok så er vel dette den beste nedlastingssida av de jeg selv har testet, genialt med flere filformater og kvalitet på filene, er rimelig låst på de andre tilsvarende tjenestene.

Why do birds suddenly appear ?


<em>Nikko</em> sitt bilete

Ja, ja.

som de sier i Russland: "You say potato, I say vodka." Eller var det Karen Walker som sa det? ;-P
---
You may have noticed that I'm not all there myself.


<em>Disynthegration</em> sitt bilete

Lovlig?

Du mener AllOfMp3 er lovlig? hehe. Hvorfor det da? Fordi den har et design som ikke ser så pirat ut? Tviler sterkt på at vestlige rettighetsinnehavere har anerkjent denne siten. Problemet er vel at det har vært klin umulig å få Russland til innføre og håndheve beskyttelse av rettigheter til åndsverk.

Å si at det er lovlig å kjøpe mp3 på denne siden, blir nesten det samme som å si at et er greit å bestille hasj over nett, fra Nederland.

Ikke spesielt enig med deg asså. :-)


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.