Pinnsvin, piggsvin eller bustyvel?

Pinnsvin
65% (31 stemmer)
Piggsvin
25% (12 stemmer)
Bustyvel
10% (5 stemmer)
Antall stemmer: 48
<em>Karirari</em> sitt bilete

bustyvaforno?

bustyvaforno?


<em>Scorn</em> sitt bilete

spynorsk

busty er piggsvin på spynorsk (evt dialekt).

nå fikk jeg vonde minner fra videregående skole og ivar aasen og spynorsk mordliste.


<em>kriegaffe nr11</em> sitt bilete

kjeften.. forgot my pill

kjeften..

forgot my pill again..
typical


<em>adam</em> sitt bilete

En nynorsker på jobben som sier bustyvel

Som med nynork ellers er det jo flere lovlige former, og på nynorsk kan du enten bruke piggsvin eller bustyvel.


<em>myotis</em> sitt bilete

nynork

hihihi

~Legolas ist schwul~


<em>Karirari</em> sitt bilete

nå kommer loulou til å

nå kommer loulou til å spise deg levende :(


<em>Loulou</em> sitt bilete

Eg får vondt i magen av

Eg får vondt i magen av sånne som deg. Sånne som berre fordi dei er sterkast trur at dei kan slenge med leppa og tråkke på andre og gjera akkurat som det passar dei. Du er Israel med USA i ryggen.

Eg har forøvrig alltid skrive nynorsk. Eg har aldri høyrt ordet bustyvel.

Den hamna langt nede denne kommentaren, men den er til deg, Scorn.


<em>Tollef</em> sitt bilete

Helt enig.

Selv bra folk blir mindre bra folk av å bruke ord som spynorsk. Jeg har sett på Førde som hjemme siden søttitallet og hadde nynorsk som hovedmål. Jeg har vel heller ikke hørt om bustyvel.


<em>Nikko</em> sitt bilete

Ord.

Den barnslige hetsen av det ene målføret i Norge er noe som gjør at jeg kjapt mister litt respekt for folk.
Ikke bare er det et målføre mange bruker, men det er et vakkert og poetisk skriftsspråk.
Folk som ikke liker nynorsk får enten komme med saklig kritikk eller holde sutringen sin om hvor kjedelig det var å ha det på videregående for seg selv. Det virker så patetisk.
---
Tattooed, pierced, cut, dressed, evolved and walking on my hind legs.


<em>Karirari</em> sitt bilete

Det er litt derfor jeg syns

Det er litt derfor jeg syns det burde være valgfritt å ha det på skolen fra videregående av. Man har lett for å få en trassholdning til noe man blir "tvunget" til å lære seg hvis man føler at man ikke har noe som helst bruk for det. og 2. Det er så utrolig mange som ikke kan bokmål godt nok til å skrive en sammenhengende setning, og da syns jeg personlig at det er viktigere å prioritere det målet de kommer til å kommunisere på i det daglige. Ingen er tjent med folk som kan bokmål halvveis, og trasshater nynorsk.

Og forresten - ja! nynorsk er så pent! Men pga all grammatikkpuggingen er det mange som aldri registrerer det... Ja til å lese nynorsk, nei til verb-endelser! :p


<em>elektronika</em> sitt bilete

Ok, da bør man kanskje

Ok, da bør man kanskje slutte med tvungen matte også da. For det er så kjedelig å pugge. Pg franske verb. *stønn*

Sorry, måtte sette det litt på spissen, men synes nok at det at noe er kjedelig fordi man må gjøre det, ikke er noe argument for at man skal slutte å lære noe. Min egen erfaring er at det var svært avhengig av læreren om et fag var spennende eller ikke.

---

Fantasy night delivery service by Santa


<em>Karirari</em> sitt bilete

Men det er lettere å

Men det er lettere å skjønne hvorfor man skal lære seg matte. Og fransk, for den saks skyld. Man trenger ikke like det, men man ser jo at det har en viss funksjon. Men de eneste som trenger å bruke nynorsk i det daglige er enkelte statsansatte. Da er det vanskelig å forstå hvorfor man skal pugge grammatikk og tillatte former i en målform man aldri kommer til å bruke igjen etter eksamen. Det er nettopp derfor jeg syns vekten burde ligge på å lese nynorsk litteratur - man blir mye mer motivert av å lese noe fint enn av å få tilbake en innlevering full av røde pennestreker og en dårlig karakter nederst.


<em>Nikko</em> sitt bilete

Man kan ikke gå etter

Man kan ikke gå etter elevenes ønsker på dette punktet. Ungdomstiden er for mange en tid der det å passe inn og være mest mulig lik andre er det viktige. Da er det fag som nynorsk som får unngjelde fordi de ikke er "kule" nok. Hadde elever på videregående fått velge, hadde ganske mange valgt å ikke gjøre en dritt. Har jobbet på videregående selv og kjenner motivasjonen, eller rettere sagt, mangel på den.
Saken er den at lærere må skoleres bedre, de må lære seg hvordan de skal "selge" fag som tradisjonelt er upopulære og gjøre dem interessante. Je tror det ofte er slik at lærerne selv ikke vet hvorfor de må undervise i enkelte deler av et fag. Da sier det seg selv at deres manglende motivasjon smitter av på elevene.
---
Tattooed, pierced, cut, dressed, evolved and walking on my hind legs.


<em>Karirari</em> sitt bilete

Det er også et veldig godt

Det er også et veldig godt poeng, og litt av det jeg mener med heller litteratur enn grammatikkpugging. Hvis man aldri får sett hvor fint nynorsk kan være, hvor i alle dager skal man da hente motivasjonen til å pugge grammatikk og lære seg regler for et språk man ikke har fått noen grunn til å oppfatte som annet enn nettopp spynorsk?

Min mor er forøvrig en slik flink og engasjerende lærer :) Som en del av diskusjonen rundt "En folkefiende" så de Haisommer i klassen hennes :p


<em>Loulou</em> sitt bilete

På dei vidaregåande

På dei vidaregåande skulane i Oslo brukar ein i gjennomsnitt 4 skuletimar i året i 3. klasse på nynorsk. Det trengst heilt klart meir lesing, men eg fattar ikkje korleis mindre grammatikk enn ca null skal gjera noko som helst betre. No er det heller ikkje slik at nynorsk er vanskeleg eller nynorsk grammatikk verre enn noko som helst anna. I so tilfelle vil mange fleire hatt stryk i nynorsk. Det har dei ikkje. Matte og tysk er problemfaga. Det er der folk slit og stryk (dette finst det statistikk på). Det finst eit kulturelt grunnlag for å ikkje ynskje å kunne nynorsk. Difor er det so mange som masar om nettopp dette faget.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Hverken? Verken?

Jeg personlig klarer ikke helt forstå hva som er hensikten med å lære folk at det heter kvifor og kyrkje, når de ikke engang klarer å lære at det heter blant (uten d) og verken (uten h), eller når man har måttet gi distinksjonen mellom han og ham. Jeg forstår også at enkelte faktisk tar til orde for å gjøre det samme med hun og henne. (Når folk ikke stryker i nynorsk så er ikke det så rart, man kan fint få en 3'er som meg bare ved å skrive ei, ein og eit, droppe j'en i jeg og slenge på kv'er på spørreordene, ellers slipper man unna med nesten hva som helst i og med at skole-nynorsk ikke følger samme regler som "ekte nynorsk" Det vil ikke dermed si at elevene finner nynorsk enkelt.)

Jeg ser helt klart å lese nynorsk litteratur har verdi, men da pga litteraturen ikke pga språket. Om folk ønsker å lære seg nynorsk så bør de få lov til det, klart, og det er heller ikke noe stort problem å la målformene leve side og side (selv om jeg personlig ønsker noe annet) men å påtvinge den språklige majoriteten en ugunstig og svært kunstig løsning ser jeg ikke helt at er ønskelig. Tvang er ikke en god måte å opprettholde verken leseglede eller kulturell forståelse på.

Ta for eksempel situasjonen i Agder bispedømme. Majoriteten av innbyggerne i Agderfylkene bruker bokmål som skriftform, men majoriteten av kommunene bruker nynorsk. Dermed er biskopen påtvunget nynorsk som administrativ målform. Det koster mye ressurser og det går i tillegg utover kvaliteten på arbeidet og tærer sikkert også psykisk på noen av dem som må slite med det. Slikt er ikke bra.

Om man skal snakke om toleranse må det være grunnlag for toleranse, og den formynderiske kunstige nasjonalistiske språkpolitikken som føres i dette landet er ikke noe bra grunnlag å bygge på. Og når man lurer på hvofor "radikalere" ikke i større grad hiver seg på nynorsk og lager opprør av det: det lukter ikke opprør av å støtte tvang. På den annen side er det jo de selsamme "radikalerne" som har makten i dette landet, og de har ikke akkurat gjort voldsomme fremstøt for å endre på situasjonen...

Med fare for å gjøre meg upopulær(ere) - det pågående nynorskeksperimentet er et blindspor. Et utslag av romantisk nasjonalisme, og det hører hjemme på historiens skraphaug akkurat som de andre utslagene av datidens forkvaklede tanker om "Norges sjel" og alt det der.. Man kan vel snart anerkjenne tidens tann? [Sa mannen som holder seg til to kjønn og frem snarere enn fram.. :)]

You can't spell slaughter without laughter!


<em>Karirari</em> sitt bilete

Enig i det meste du sier.

Enig i det meste du sier. Trenger ikke kaste nynorsk på skraphaugen, det er et veldig pent og poetisk språk (eg hugheld deg av heile mi blodpumpe :p ) og det burde absolutt fortsatt ha en plass i skolen, det er en viktig del av norsk språkhistorie og de som vil lære seg det burde få lov til det. Men å presse det ned over hodet på elever i de delene av landet der nynorsk ikke er i bruk (spesielt elever som har problemer nok med bokmål) ser jeg ikke helt vitsen med.

(og herregud som jeg sliter med hverken/verken. for ikke å snakke om lengre/lenger. argh!)


<em>Mallpunk</em> sitt bilete

Å kritisere måten det

Å kritisere måten det undervises i nynorsk på i skolen er helt på sin plass. Det er også helt ok å kritisere statens politikk. Men det er ikke dermed sagt at man trenger å hive ungen ut med badevannet og hate selve nynorsken av den grunn.

Forøvrig, folk som slenger ut ord som "spynorsk" burde kanskje la være å bruke dette nettstedet i det hele tatt, siden brukergrensesnittet her tross alt er nettopp på nynorsk?


<em>Gird_09</em> sitt bilete

badevann

Jeg kaster gjerne ut moren og faren også, i tillegg til vaskebaljen. Inderne har forstått det de...
Jeg har mitt grensesnitt satt til The Queens English.

You can't spell slaughter without laughter!


<em>Karirari</em> sitt bilete

jeg og, det er et par ting

jeg og, det er et par ting som er litt rart og upresist oversatt. men jeg liker å kunne ha valget! mamma syns det var morsomt hun og :)


<em>Loulou</em> sitt bilete

Eg innrømer gjerne at eg

Eg innrømer gjerne at eg gjekk hardt ut, det er slemt å kalle nokon for både Israel og USA på ein gong, men eg var sur og trengte å sette ting på spissen.

Fakta: Til fleire språk du lærer deg tidlegare i livet, til enklare blir det å lære seg enda fleire språk. Du trener hjernen din i å skjøna korleis språk fungerer (forskjellig syntaks m.m kan likevel gje same meining). Nordmenn har enklare for å læra seg språk enn folk frå mange andre land. Dette fordi vi allereie som ganske små les to forskjellige språk med ulik syntaks, som vi likevel ikkje har problem med å skjøna innhaldet i. Vi er heldige.

Fakta: Dei to språka våre er også mykje av grunnen til at nordmenn ofte skjønar både dansk og svensk og norsk i tillegg (vi har ganske mange forskjellige dialekter), medan danskane og svenskane ofte ikkje skjønar sine eigne dialekter ein gong.

Eg har vore på veldig mange skular og snakka med veldig mange elevar. Eg veit ikkje heilt kor mange, men mange nok til at eg er usikker på om vi snakkar firesifra eller femsifra tal (elevar altso). Problemet er ikkje at nynorsk er vanskeleg.

Fakta: Problemet er at nordmenn er eit folkeslag nærmast totalt utan sjølvtillit. Vi synest det er grusomt å kome frå bygda. No er det sjølvsagt ingen her som kjem frå bygda. Alle kjem frå den eine plassen det er greit å kome frå. Men bygda innanfor! (Eller utanfor, eller på andre sida av fjellet eller kva pokker som helst.) -Der kjem idiotane frå. Dei som snakkar so breitt at det er heilt grusomt å høyre på osb. Og sidan nynorsk er assosiert med dialekter, og difor med "bygda innanfor" flyktar vi frå den identiteten ved å flykte frå nynorsken.

Fakta: Problemet er også at det finst veldig mange dårlege lærarar. Anten likar dei ikkje nynorsk sjølve, eller so har dei berre lyst til å vera kule og "inne" hjå elevane. Difor kjem dei inn i klasseromet og seier "eg er lei for det, men idag MÅ vi visst ha nynorsk". Og so legg dei opp til det samstundes som dei "skjønar kor vanskeleg og fælt det er med nynorsk".

Og so har vi alle journalistane i dei store avisene som hetsar nynorsk. Og so er det so dyrt med nynorsk. Og alt er so ille. Og brått er det heilt greit å hate nynorsk og slenge med leppa og forventa at slike som meg som kvar einaste dag vel å halde på nynorsken skal smila av det og leva med det og tolerera det. Og ja, når ein blir tråkka på kvar dag på grunn av noko so grunnleggande som språket sitt, so må du faktisk velja KVAR EINASTE DAG å halda på det. Kvifor pokker kan ikkje folk tolerera meg litt og halda kjeften sin? Hm... Eg er visst framleis ganske sur.


<em>Mallpunk</em> sitt bilete

Det har forundret meg lenge

Det har forundret meg lenge hvorfor ikke subkulturene har omfavnet nynorsk i større grad. I dag er det jo lite som er så opprørsk, antikonformt og anti-mainstream som å omfavne nynorsk.


<em>Nikko</em> sitt bilete

Det er vel _ingenting_ som

Det er vel _ingenting_ som er mindre mainstream enn det.
Jeg kommer i hvert fall ikke på noe.
---
Tattooed, pierced, cut, dressed, evolved and walking on my hind legs.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

som sagt

Det lukter ikke opprør av å omfavne statens tvang.
Med mindre du teller akp da. De omfavner jo ting som er verre enn språktvang også kan du si.
Nynorsk er uansett et elitespråk. Det hevder i det minste Sylfest Lomheim, som jeg eller er ganske litebegeistret for, men her har han et poeng. Det er først og fremst en liten gruppe med svært bevisste og velutdannede mennesker som skriver nynorsk i voksen alder. Jeg husker ikke helt forholdstallene, men det ligger noe rundt 9% av de voksne, mot 19% av skoleelevene eller deromkring. Nynorsk blir i liten grad brukt i folkekulturen, men puttes snarere i intellektuelle kontekster. Teater, "dyp" litteratur, shakespeare-oversettelser og denslags. Jeg har vanskelig for å tenke meg at raddisene på Blitz skal kose seg med nynorsk lyrikk på kveldstid altså. Den tid hvor nynorsk var for opprørere er svunnen, da skal man tilbake til tiden før unionsoppløsningen.

You can't spell slaughter without laughter!


<em>elektronika</em> sitt bilete

Men nå fikk jeg veldig lyst

Men nå fikk jeg veldig lyst til å dra på Blitz og lese nynorsk lyrikk høyt. Kanskje det skal bli et fast innslag på syntetisk også?

---

Fantasy night delivery service by Santa


<em>Karirari</em> sitt bilete

hvordan kan du være lite

hvordan kan du være lite begeistret for en mann som heter sylfest!


<em>Gird_09</em> sitt bilete

innrømmer at han er søt

.. og at han snakker morsomt.
Men det er vel heller politiken hans jeg ikke er så glad i.

You can't spell slaughter without laughter!


<em>Karirari</em> sitt bilete

jeg er skikkelig fan av

jeg er skikkelig fan av island jeg, som lager nye ord isteden for å bruke engelske lånord. men de har vært konsekvente veldig lenge, det blir noe annet å plutselig skulle innføre noe liknende i norge.

Apropos kule navn, la meg få presentere min oldemor - Halfrid Batzeba (ja, faktisk) Kitty. I min tid som telefonterrorist kom jeg også over Bjørnstein og Storm Werner.


<em>Loulou</em> sitt bilete

Eg er på jobb, og har ikkje

Eg er på jobb, og har ikkje tid til å skrive alle dei lange fine innlegga eg vil skrive, men dette kan eg ikkje la gå.

Som eg allereie har nemnt ein gong her, so er det ikkje spesielt enkelt eller greit å halde på nynorsken. Kvar einaste dag møter eg minst ein person som brukar ord som anten liknar på eller er identiske med spynorsk, og to andre som berre MÅ fortelje meg kor fint nynorsk er, men at dei sjølve sjølvsagt ikkje ville finne på å bruke det.

Det er altso pokker so lite rart at nynorsk er eit elitespråk. Du må faktisk velja å halde på nynorsken for kvar einaste dag som går. Det at nynorskbrukarar bukkar under for press og mobbing og sluttar å bruke nynorsk er ikkje eit argument for at alle andre burde slutte å bruke det også. I so tilfelle er du også som Israel med USA i ryggen: sterkast, og kan difor avgjera kva som er rett.


<em>Scorn</em> sitt bilete

:)

grunnen til at jeg brukte "spynorsk" litt lenger opp er at jeg kom opp i muntlig nynorsk rett etter en fin russetid hvor man ikke tenkte så mye på nynorsk.

fikk en femmer da, men det var et blodslit.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Hehe

Det er hyggelig å bli kalt sterkest, det er som regel jeg som er the underdog. Og jeg er egentlig stygt redd jeg er det i denne saken også. Jeg ville jo aller helst at Norge skulle beholdt Dansk som offisielt skriftspråk, men det er for sent til det nå. Bare å innse realitetene. (Så da kan vi heller ta fornuft til oss og innføre Engelsk i stedet.) Som sagt, inderne har forstått det.

Jeg mener ikke at man skal bukke under for press. Derimot mener jeg at å bli forstått, og å uttrykke seg på en presis og forståelig måte er viktigere enn en slags lokalpatriotisk nasjonal- eller identitetsfølelse. ET skriftspråk i det offentlige rom, så kan folk gjøre hva de vil på fritiden sin. Aller helst et skriftspråk som er felles for hele verden.

(Jeg legger sikkert opp til det selv, bare sleng ut med Ein Volk Ein Reich uzw...)

You can't spell slaughter without laughter!


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Gjør som meg

Kvitt deg med dialekten din med overlegg, så skal vi se hvem som blir utsatt for hets og må stå imot press. De som holder på dialekten, eller de som med overlegg mener at den må bort.

You can't spell slaughter without laughter!


<em>Disynthegration</em> sitt bilete

Eller gjør som meg

Den dagen du våkner opp, som utflytta drammenser, og sier "banan" istedetfor "bannan". Da skjønner du at Oslo har krevd sitt. Snufs.

----------------------------------------------
* I have counted to infinity. Twice *


<em>Karirari</em> sitt bilete

Jeg har mistet

Jeg har mistet palataliseringen min *snufs* og blir trakassert av slektningene mine hver gang jeg er hjemme. "Ka de e du har gjort me dialækta di, jenta!" Det burde ikke komme som en overraskelse, jeg har snakket som en bastard nå i snart tre år! :(


<em>Loulou</em> sitt bilete

Når du set deg over andre

Når du set deg over andre og forlangar at dei skal forandre seg for å bli slik du meiner dei bør vera (dialektlause) kan du ikkje kalla det hets dersom dei argumenterer mot deg.

Men er det Oslo aust eller vest som skal vinna? Kva for ei sosiolekt heiar du på? Den som representerer makta? I fylgje det du elles har sagt må det verta Oslo vest (eller helst kalfar-bergensk, det er so mykje meir språkleg korrekt). Men du har då vitterleg argumentert i sosialistiske retningar innanfor andre emne på synth.no, kvifor so erke-konservativ og høgrevridd språkleg?


<em>Gird_09</em> sitt bilete

jeg er individualist først og fremst

Anarkist gjerne, sosialist kanskje, konservativ når det passer. Ikke alt som er av den gamle verden er noe å kaste overbord - bare det meste.

Jeg heier ikke på noen sosiolekter. Jeg heier på en standard som er den samme som skriftspråket. Verken Oslo vest eller øst eller noen andre sosiolekter er helt opptil skriftspråket. Det er dog et ideal, og som andre idealer er det ikke realistisk å tro at det skjer. Men man har i det minste noe å måle det opp mot.

You can't spell slaughter without laughter!


<em>Karirari</em> sitt bilete

Hei, alle kan gå rundt med

Hei, alle kan gå rundt med mac'er og skrive inn alt de vil si i den lese-høyt-greia! monotoni! woo!


<em>Gird_09</em> sitt bilete

ooooh!

JA! Robotstemmer til folket!

Jeg er forøvrig skuffet over at du ikke påpekte motsetningen mellom at jeg er individualist og at jeg vil at alle skal snakke helt likt... :(

You can't spell slaughter without laughter!


<em>Karirari</em> sitt bilete

bæh, da må jeg tenke. mye

bæh, da må jeg tenke. mye morsommere å bare erte.


<em>Loulou</em> sitt bilete

Du anklagar nynorsken for å

Du anklagar nynorsken for å vera elitistisk og ufolkeleg, men vil helst at vi skal bruka eit språk som verkeleg vart pressa ned over hovudet på folket. Og om nynorsken representerar AP og deira maktarroganse reknar eg med at du meinte at det var ein bra ting, ettersom du helst vil bruke to kjønn og frem og på den måten språkleg sett verkeleg representerar maktmaktarroganse innanfor den norske statsstyringa.

Viss du berre kunne slutte med å motseia deg sjølv hadde eg vore nøgd. Då hadde det i det minste vore mogleg å argumentare utan å kome med jævlig lange forklaringar på.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

elitisme er bra det

Det var ikke meningen å implisere at det var noe galt med nynorsk at er et elitespråk, det var bare en konstatering. Jeg er for elitisme jeg. Folkelig er det verste skjellsordet jeg kan. (Staten/arbeiderpartiet representerer forøvrig en underlig blanding av folkelig og elitisme, men det kan vi ta en annen gang.)

Tenk, etter at Sylfest snakket om at nynorsk var et elitespråk på Språkteigen fikk jeg nesten lyst til å lære meg nynorsk bare for å bli en del av en liten eliteklikk. Men jeg slo det fra meg. Jeg har allerede et elitespråk, jeg trenger ikke et til. :D

Jeg tuller ikke heller.

Og, vedrørende Engelsk som offisielt språk. Jeg forstår jo at det ikke lar seg gjennomføre over natten, og at de ville vært en ugunstig situasjon med tanke på at mange ikke mestrer det særlig bra. Man ville fratatt store grupper av befolkingen påvirkningsmuligheter og evne til å navigere i det offentlige rom. Men, jeg gir meg selv lov til å drømme og at det blir slik av seg selv en gang i fremtiden, helst i min levetid. En verden, et språk, og ingen ledere! Det er min naive drøm. En drøm som krever at folk tar makten selv, og gjør seg selv til en elite som ikke lar seg fange av kollektiv identitet.

You can't spell slaughter without laughter!


<em>Karirari</em> sitt bilete

*kremt* babels tårn kræsj

*kremt* babels tårn kræsj krønsj død fordervelse? vil du virkelig yppe med Gud? nynorsk er sikkert en del av hans "ineffable plan".


<em>Gird_09</em> sitt bilete

gud ja

Om det finnes en gud bør vedkommende snarest innfinne seg her for en can of whoop ass. Det er ikke bare det derre med Babels tårn jeg skal ta drittsekken for... This paradigm aint big enough for the both of us. One must die.

You can't spell slaughter without laughter!


<em>Karirari</em> sitt bilete

Jeg må innrømme at jeg er

Jeg må innrømme at jeg er rimelig sikker på at Gud ikke liker de kjipe tingene folk gjør i hans navn noe bedre enn vi gjør. Og jeg har forsåvidt en viss forståelse for hvorfor han ikke zapper folk som er slemme i hodet med lyn - han har vel et håp om at vi på et eller annet tidspunkt skal begynne å ordne opp i ting selv.

Dessuten, en Gud som har inspirert så mye nydelig musikk, arkitektur og kunst er ok by me.

Hvis han finns. (er feig sittepågjerdet-agnostiker)


<em>Gird_09</em> sitt bilete

buddhist

Som buddhist og taoist tror jeg ikke på guder. Ikke annet enn i form av den iboende guddommelige natur i hvert levende vesen, og den ultimate summen av alt som finnes, som er unevnelig og ikke kan favnes av beskrivelser. Slik som denne. Som vi gjerne sier: alt er buddhanatur.

You can't spell slaughter without laughter!


<em>Loulou</em> sitt bilete

Kinesisk, meiner du.

Kinesisk, meiner du.


<em>elektronika</em> sitt bilete

Ang bustyvel

Det kan også bety bustetroll. Hehe:
http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi?OPP=bustyvel&nynorsk...

Ellers er jeg helt enig med deg, Loulou.

---

Fantasy night delivery service by Santa


<em>myotis</em> sitt bilete

Jag väljer igelkott Få det

Jag väljer igelkott

Få det som ett alternativ nu!!

~Legolas ist schwul~


<em>adam</em> sitt bilete

kan ikke brukes hverken på nynorsk eller bokmål

:p


<em>myotis</em> sitt bilete

So?

vad spelar det för roll?

~Legolas ist schwul~


<em>adam</em> sitt bilete

mange språk

vel, det er jo en del språk her i verden.... hm... lurer på hva det er på islandsk...


<em>myotis</em> sitt bilete

hmmm... *ringe

hmmm...
*ringe barni*

~Legolas ist schwul~


Broddgöltur

Lurer på hvordan de finder på sådanne ord


<em>adam</em> sitt bilete

egentlig ikke så rart

Man kan kanskje si at den har brodder på ryggen, ettersom den kan stikke deg med de, og göltur tror jeg er svin...


<em>Karirari</em> sitt bilete

Det er stor sannsynlighet

Det er stor sannsynlighet for det, bare se på det norske ordet galte.


<em>jokke</em> sitt bilete

Det er jo så mange svensker

Det er jo så mange svensker i dette landet at det burde jo vært akseptert som en innvandra målform.

poteter er terorister og
hver 7ende røyk dreper deg
Husk det!

http://www.hatogkjaerlighet.blogspot.com/


<em>adam</em> sitt bilete

bytte det med nynorsk

kanskje vi skulle ha det som alternativ målform istedenfor eller på lik linje som nynorsk?


<em>Gird_09</em> sitt bilete

samisk anyone?

Der har vi en ekte nasjonal minoritet dere. Jeg kan personlig ingen ord på samisk. Skal vi ha to offisielle språk her i landet (og ingen av dem da er engelsk) bør det være bokmål og samisk.

You can't spell slaughter without laughter!


<em>Karirari</em> sitt bilete

Næh, de tilhører hele

Næh, de tilhører hele nordkalotten, og er ikke spesifikt norske.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

norske samer

Norsk = den som har norsk statsborgerskap.

Eller vil du diskutere hva som definerer norsk på et kulturelt grunnlag? Så kan vi komme inn på tokultursdebatten og raskt etablere at det ikke er noe felles kulturelt grunnlag for hva som er norsk. Ihvertfall ikke språkhistorisk eller språkkulturelt.

Norske samer er norske, enten de vil det eller ei. Minst like norske som meg eller Jo Benkow, aller Shabana Rehman eller hvem det måtte være.

You can't spell slaughter without laughter!


<em>Karirari</em> sitt bilete

Ja absolutt, norske samer er

Ja absolutt, norske samer er norske. Men alle samer er ikke norske samer.


<em>Loulou</em> sitt bilete

Til og med du skjønar

Til og med du skjønar forskjell på territorial og kulturell tilhøyrsle. Treng ikkje vera bombastisk når du tek so feil at du til og med skjønar det sjølv.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Gjør jeg?

Statsrettlig sett har Norge alltid satset på en statsborgerlig definisjon av hva som er norsk, mens andre stater til en viss grad har satset på etniske definisjoner. Det er blant annet det som ligger til grunn når etniske tyskere får komme til tyskland etter mange generasjoner i Russland, eller når alle jøder har rett til statsborgerskap i Israel. Tilogmed blant norske nasjonalister (med få unntak) har det vært den statsborgerlige definisjonen som har blitt båre frem.
Skal vi snakket om tilhørighet, og tilhørighetsfølelse så er det noe helt annet. Samer er en NORSK minoritet. De er norske, samme lov som oss, samme stat, skolevesen, religion (stort sett) osv. Om de føler seg som nordmenn er ikke det samme som om de er norske.

Dersom vi skal komme inn på kulturell tilhørighet er det ikke en uvanlig eller radikal teori å si at Norge er delt i to, både språklig og kulturelt. Vestnorsk blir ofte sagt å tilhøre den såkalte vestnordiske språkgrenen sammen med islandsk og færøyisk, mens østnorsk deler flere strukturer og ordforråd med svensk og dansk og tilhører østnorrønt. Det ser man feks på personlige pronomen og endelser på verbene. Ihvertfall er det slik det er iflg P.A. Munch som var den første som forsket på disse greiene. Jeg kjenner ikke til at hans teorier har blitt motbevist heller. (Korriger meg om jeg tar feil.) Så, hvem er opprinnelige norsk kulturelt? Vestlendinger, østlendinger? Det var der den store debatten stod i eldre tider ihvertfall, og man kom vel frem til at vestlendingenes bondekultur var opphavelig, mens østlandets bykultur var korrumpert av svensker og dansker. (Noen tok det jo litt lenger da, og insinuerte at østlendingene også var mindre raserene og sånn...) Det er noe av grunnen til at et etnisk syn på nasjonalitet aldri fikk noen stor følgeskare i Norge. Vi er ikke ET folk i blodet, og vi vil aldri bli det. Den som har norsk pass, den er norsk.

You can't spell slaughter without laughter!


<em>Karirari</em> sitt bilete

Så, hvem er opprinnelige

Så, hvem er opprinnelige norsk kulturelt?

Nordlænningan! :D


<em>Gird_09</em> sitt bilete

historisk kjerneområde

Historisk sett er Norge kyststripen fra Agder til Trøndelag.
Den eldste historiske teksten vi har som beskriver Norge som geografisk og politisk enhet beskriver det slik, og insinuerer at østlandet var en del av Danmark, allerede på 500 tallet. (Såvidt jeg husker.)
Senere da Harald Hårfagre "samlet" Norge var det snakk om å gjøre Vestlandet og Trøndelag til en politisk enhet gjennom en allianse, samt å kvitte seg med trusler fra øst.
Jeg vet ikke når eller hvordan østlandet eller nord-norge ble en del av Norge, men det er uansett mye senere. Men jeg vet at gjennom handel så ble områder på kysten av nord-norge knyttet til Bergen ganske tidlig, i likhet med Vestfold.
Så, det er nok rogalendingene og hordalendingene som er mest norske. Det er fint å vite.

You can't spell slaughter without laughter!


<em>Karirari</em> sitt bilete

jeg liker også igelkott.

jeg liker også igelkott. det har ingen sammenheng med noe som helst.


Igelkott er et nusselig ord!

Igelkott er et nusselig ord! Ferdig med den saken liksom...

_________________
Dra meg i barten!


<em>Martepus</em> sitt bilete

Piggsvin

Den har jo pigger. Ikke pinner..?


<em>Gird_09</em> sitt bilete

Beitemark!

Sier du beitemark også kanskje?

You can't spell slaughter without laughter!


<em>Martepus</em> sitt bilete

Kommer an på

Når jeg henviser til en eng med fôr til større dyr, for eksempel hest, så ja.


<em>Karirari</em> sitt bilete

ikke er den et svin heller,

ikke er den et svin heller :p


<em>adam</em> sitt bilete

de grynter og graver med snuten

det gjør jo griser også...


<em>Karirari</em> sitt bilete

griser får orgasmer og er

griser får orgasmer og er karbonbaserte. det får du også.


<em>adam</em> sitt bilete

Giv jer tilfreds, Moerlille!

Jeg skal strax giøre jer til Menneske igien.


<em>adam</em> sitt bilete

strikkepigger?

strikkernåler kanskje? nei, strikkepinner :) men hekklenål... hm...


<em>Martepus</em> sitt bilete

http://upload.wikimedia.org/w

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/13/Igel_adj.JPG/26...

Men den likner litt..
Svin er hovedsakelig mindre dyr, men noen kan bli ganske store. Et av de mest typiske trekk er nesen, som er flat foran og har to åpninger som peker rett fremover.


<em>Gird_09</em> sitt bilete

den funket skikkelig bra

ikke
Ny link takk.

Svin er ikke små dyr. Har du sett en fullvoksen gris noen gang?
De bare slaktes i ung alder, så de får sjelden bli voksne, og da ser de litt mindre ut.

You can't spell slaughter without laughter!


<em>Gird_09</em> sitt bilete

ok,, den funker

My bad

You can't spell slaughter without laughter!


<em>Karirari</em> sitt bilete

hvordan i alle dager klarte

hvordan i alle dager klarte du å ikke få en link til å funke? du trykker på den med den lille musepilen! nå er jeg nesten litt imponert.


<em>Nikko</em> sitt bilete

Svin kan vel ikke

Svin kan vel ikke karakteriseres som store dyr heller, ikke sammenliknet med andre pattedyr som flodhest, elefant eller for den saks skyld blåhval.
Men kan det kveruleres om, så bør det vel det, eller hva? ;-)
Man må jobbe hardt for å være skikkelig motstrøms!
"Klippe, klippe," sa kjerringa.
---
Tattooed, pierced, cut, dressed, evolved and walking on my hind legs.


<em>Karirari</em> sitt bilete

blåhvaler kan bli 30 meter

blåhvaler kan bli 30 meter lange. jeg er glad ikke griser kan det.


<em>Nikko</em> sitt bilete

*ler høyt*

Au! Magen min! Du kan ikke komme med en kommentar om 30 meter øange griser til en med min visuelle forestillingsevne!
Au! Au!
---
Tattooed, pierced, cut, dressed, evolved and walking on my hind legs.


<em>adam</em> sitt bilete

og er flodhest en hest?

og er flodhest en hest?


<em>Martepus</em> sitt bilete

Jeg klarer ikke slutte..

Flodhest er et hovdyr og lever i flokk. Som hesten.


<em>Karirari</em> sitt bilete

De burde hett flodelefanter.

De burde hett flodelefanter.


<em>adam</em> sitt bilete

flodfanter kanskje?

finnes det egentlig noen andre fanter en elefanter?


<em>adam</em> sitt bilete

fint bilde det der...

fint bilde det der...


<em>Karirari</em> sitt bilete

hvis det er likhet det går

hvis det er likhet det går på burde den hete pinnchincilla.


<em>Martepus</em> sitt bilete

Mulig mulig

Kanskje det er derfor noen sier pinnsvin da...det SER UT SOM pinner, men det er pigger.


<em>Karirari</em> sitt bilete

hadde ikke vært for at

hadde ikke vært for at navnet var opptatt, kunne de hett spissmus!


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.