Akt...

Et av flere aktbilder jeg har tatt av min kone i sommer. Skal jobbe med dem i Photoshop og se hva som skjer. Blir gøy!!! ...men hva er det tullet med størrelsen på bilder man skal laste opp? 800X600, ja, men hvor mange jævla piksler pr tomme? Jeg måtte forringe kvaliteten noe så dyrisk på bildet for å i det hele tatt få lagt det ut. *murre*

Akt...
<em>batcheeba</em> sitt bilete

Nydelig... :) WIELD IT WIS

Nydelig... :)

WIELD IT WISELY, AND WIELD IT RUTHLESSLY


<em>henrik</em> sitt bilete

dpi vs piksler

For bilder på web snakker man ikke om piksler per tomme (dpi) siden skjermer (i en gitt oppløsning) har en fast dpi. Denne er avhengig av skjermen, og er gjerne et sted mellom 72 og 90.

Dpi brukes til trykk, og da sammen med faktisk størrelse (cm). Man vil da kunne si noe om kvaliteten på trykken; en vanlig plakat i god kvalitet burde ha rundt 300dpi.

Bilder på web oppgis i piksler. Den fysiske størrelsen på bildet i bytes har da altså med antall piksler (f.eks 800x600), antall farger (f.eks 256 gråtoner: 256 = 2^8 = 1 byte) og kompresjon (teknikker for å forminske fysisk størrelse). Bildet i eksempelet vil være 800 x 600 x 1 = 480000 bytes (eller 480 Kb) ukomprimert.

Maksgrense for bilder her på synth.no er for tida 640x480 og 90Kb.


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.