"Aelita" akkomp. av Cleaning Women(fi)

00/00/

En fantastisk mulighet til å se Cleaning Women, bandet ingen av oss som så dem på So What! kan glemme. Lenke med intervju med Cleaning Women om Aelita: http://www.uta.fi/festnews/fn2003/saturday/eng_cleaning_women.html

Klippet info om arrangementet fra Oslopuls.no:

Kostevals og tidlig SF
Den klassiske science fiction-filmen "Aelita" akkopagneres av det finske avantgarde bandet Cleaning Women på Cinemateket.

Den sovjetiske stumfilmen "Aelita" skal vises på Cinemateket, men forestillingen blir langt fra stille og rolig.

Cinemateket innbyr til en festaften med både film og konsert. Filmen akkopagneres av det finske avantgardebandet Cleaning Women.

Cleaning Women består nemlig av tre vaskeroboter, CW04, CW03 og CW01 fra planeten Clinus. Bak robotene skjuler trioen Tero Vänttinen, Timo Kinnunen og Risto Puurunen seg. De spiller på festlige, hjemmelagde instrumenter som for eksempel vaskestativ og støvsuger.

"Aelita", filmen Cleaning Women skal akkopagnere, er en av filmhistoriens tidlige science fiction filmer. Handlingen er riktig nok ikke satt til planeten Clinus, men til Mars hvor en kosmonaut møter en vakker prinsesse.

Tidlig SF
Den første science fiction filmen ble laget så tidlig som i 1902. "Le Voyage dans la lune" var fransk og regissert av Georges Méliès. Det tok ikke lang tid før flere oppdaget at film kunne brukes til å virkeliggjøre verdener vi tidligere kun hadde drømt om. Fritz Langs "Metropolis" (1927) tryller for eksempel frem en fantastisk fremtidsby som fortsatt inspirerer filmskapere verden over.

"Aelita" er Sovjets første tur ut i film-verdensrommet. De setter stø kurs mot den røde planeten. Kommunisten Los bygger et romskip og drar altså til Mars. Her møter han et totalitært og kapitalistisk samfunn ledet av den vakre regenten Aelita. Men hva som er drøm og hva som er virkelig er ikke godt å si i Jakov Protazanovs film.

Vi avslører nok ikke for mye om "Aelita" når vi sier at den er et stykke dårlig skjult kommunistisk propaganda. Men det er ikke noe å si på filmens underholdningsfaktor.

Tid og sted: Cinemateket 14. januar kl. 21.00.
Billetter koster: 60,- kr. (medlemmer) / 90,- (ikke- medlemmer)

<em>henrik</em> sitt bilete

Jippi!

Cleaning Women! Jeg hadde ikke trodd jeg skulle få se dem igjen, men nå gjør jeg det visst likevel! Jippi!


<em>RKN</em> sitt bilete

hvorfor er jeg ikke i byen ????

ånejånejånej :(
Heldiggriser som får oppleve dette!


<em>Tollef</em> sitt bilete

gå ikke glipp av dette!

Jeg er dessvarre på jobb i Sogndal, men jeg så cleaning women på so what. En av de bedre konsertene jeg har sett i Oslo.


Visningsval for kommentarar

Velje korleis du vil at kommentarar skal visast, og klikk 'Lagre innstillinger' for å aktivere endringane.