New York dagen derpå

dag 1 - dag 3 - dag 5 - dagen derpå

Internettet kom aldri tilbake til hotellet, så jeg skriver siste oppdatering hjemmefra. Jeg fant aldri tid til å hoppe innom en internettkafé, og det er i grunn ganske oppløftende. Vanligvis henger jeg altfor godt fast i laptopen min, usj.

Det er en haug med butikker jeg burde anbefale, men i farta husker jeg bare Trash and Vaudeville (8th street), Dirty Jane (broadway/spring st.) og Yellow Rat Bastard (broadway/spring st.). Jeg "husker" kanskje flere når de tikker inn på kredittkortsaldoen. *host*

Vi var en tur på Metropolitan Museum of Art ("The Met") i Central Park. Det er svært og det er bra: Masse statuer og byggverk (les: tjuvegods) fra Egypt, en hel del kul samtidskunst og mye annet. Det beste var kanskje kaféen på toppen, med 360 graders utsikt over hele manhattan rundt central park. Pretty impressive.

En av dagene tok vi en guidet båttur fra west 42st. og rundt hele nedre manhattan (inkl. fire bruer på østsida). Jeg er vanligvis ikke så glad i guidede turer, men dette var kult. Guiden var flink uten å være plagsom, og slang inn referanser fra film, ting som skjer, historie, ryktebørsen og jeg vet ikke hva. Selv mengden med 9-11-referanser var overlevelig. Tips: ta med ekstra jakke hvis det er overskya.

Per-Christian tok oss med til ei venninne som har atelier i Queens i en ganske imponerende bygning. Bygningen er svær med rundt åtte etasjer, og er oversprayet med grafitti. Den så rett og slett veldig tøff ut. Bilder kommer. Trappa opp til atelieret var fylt med 10-12-åringer med blyant og papir som var på tegning-, form- og fargekurs i grafittiuttrykk (dagens leksjon: bokstaver i 3D). Rett over gata holder MoMA-for-debutanter til, men vi kom oss aldri innom. 30 grader og høyluftfuktighet tar på.

Nest siste dag, på lørdagen, var jeg og Karine (og Karines venner som bor i New Jersey) på gratiskonsert med Dragons of Zynth (håpløst håpløst håpløst), Apples in Stereo (litt kjedelig gitarpop med dårlig lyd), Television (hvorfor skal gamlinger absolutt gnikke på gitar i det uendelige) i Central Park. Jeg foretrekker Siouxsie and the Banshees versjon av låta "Television" for å si det sånn. Når det er sagt, det er fint å sitte i park og høre på musikk sånn til avveksling fra å gå i timesvis på asfalt.

Jeg ble forresten kompis med hotellets bikkje Munch (uttales mønsj), den flekket ikke tenner lengre, prøvde ikke å spise meg opp hele tiden, og synes det var stas å bli klødd på magen. Jeg er egentlig en bikkjegal 12-åring jente.

Vi gjorde selvsagt masse mer moro, spiste mer god og rar mat, var på ymse klubber av varierende kvalitet (med dertil oversprita og/eller fantastisk gode drinker), så mange rare mennesker og tøff (eller håpløs) arkitektur.

Ah, en liten advarsel på tampen: Det som serveres som "ale" i NYC viser seg ofte å være det man i Storbritannia kaller "bitter". Det er ikke alltid like godt, gitt.

Turen hjem startet med taxi i 35 grader og en taxi med forferdelig dårlig a/c. Flyturen hjem var selvsagt veldig lang, men mengden sikkerhetskontroller var heldigvis ikke så ille. Bagasjen kom tilogmed fram, selv om kofferten til Karine hadde fått så mye bank at den nå bare egner seg til å lagre klær på loftet. Hvem skulle tro den var ny for 14 dager siden? Vi kom hjem i går morges, ganske trøtte. Men siden vi klarte å holde oss våkne til halv elleve om kvelden, virker det som om jet-lag ikke er noe problem i dag. Leiligheten vår virket forresten veldig rar og tom i går, så jeg tror ferien fungerte som den skulle.