Oppdaget Nazi-bygg for seint

Det amerikanske forsvaret forteller den sanne historien bak bombefly og nazi-bygg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går skrev vi om bloggeres interesse for et hakekorsformet bygg på den amerikanske marinebasen i Coronado i California.

I dag har vi lykkes å få basens ledelse i tale, for å bekrefte eller avkrefte mytene rundt bygget - og to andre bygg som ligner på bombefly.

Oppdaget for sent

Presseoffiser Steve Fiebing ved Naval Base Coronado kan fortelle Dagbladet.no at bygningene har lite med Den andre verdenskrig å gjøre.

- Bygningene, som har nummer 321 til 325, har en utforming relativt likt et hakekors. Etter å ha studert de historiske arkivene viser det seg at det rett og slett var en ulykksalig glipp at bygningskomplekset fikk denne utformingen. Marinens godkjenningsmyndighet oppdaget ikke hvordan det ville se ut før det var for sent, forklarer Fiebing.

Det var arkitektkontoret Hendrick & Mock i San Diego som stod bak designen, og selve byggingen skjedde så sent som mellom 1968 og 1969 og kostet 2,3 millioner dollar. På grunn av krigen i Vietnam hadde marinen stort behov for å utvide basekapasiteten. De fire L-formede kassernebyggene huset hver 262 mann i firemannsrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.